Milyen a zsírleszívás és mennyibe kerül? (tudásbázis)
Két házzal odébb lakik egy csaj. 10 éve szülés utánvklt zsirleszívása + poci plasztika mert úgy lógott neki mondta ő.
Hát szép volt tényleg lapos has, semmi uszógumi.... Aztán kb 2 év múlva akkora bele lett! Megérte? Nem hiszem ha ugyanazt eszi mint előtte Nanahogy vissza hizza. Amúgy se volt sose nádszál
Sziasztok
Van itt valaki akinek volt hason zsirleszivasa? Szeretnek tapasztalatokat, tanacsokat.
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget:)Járt valaki Dr Lanyi Ceciliánál ultrahangos zsírleszíváson?Mi a tapasztalat,megéri,mennyibe kerül?
Köszi:)
A barátnőm pont most esett át zsírszíváson, has, comb, térd, szóval ahol csak lehet.:)Úgyhogy nagyon kiművelt ebben a témában engem is!:D
Linket nem ajánlhatok ahol nagyon sok lánnyal együtt ő is leírta a tapasztalatait, orvosokkal és árakkal együtt, de egy kis segítségképp annyit mondok "szépüljünk".;)
a zsirleszivast egy kis mozgassal megsporolva, teljesen ingyen.
Persze, ha valaki kepes lenne egy kis aldozatra!
Szia!
Ars Medicáról még rosszat nem hallottam, csak jót. De a zsírleszívást meg gondolnám! Félek a következményektől. Amit a TV-ben láttam, hát nem valami bizalom gerjesztő.
Figyelem!
Az Ars Medica tájékoztatás, nagyon korrekt!!!
Valamint nagyon jó szakamberekkel dolgoznak. Én a tulajt ( ha még az aki volt) ismerem, nagyon jó sebész.
Csak mint mondtam drága nagyon, sok a rizikó és valójában nem lehet az egész testet zsírtalanítani úgy, mint egy almát meghámozni.
Valamint 40 fölött már nem nagyon vállalják, mert az már rizikós, a bőr rugalmatlansága és más komplikációk miatt.
Akinek viszon van rá pénze és gyorssegítség kell, itt, ott egy kicsi 2-3 cm , az vágjon bele, ha végszükség esete forog fenn:)))))pl. esküvő:)))
Én is álmodoztam róla. ( rólam már robbantani kéne), de a barátnőm megcsináltatta, a gyomor, hasi részt.
Drága, nagggyhon drága,
és fájdalmas :))))
Más utat keresek, csak még nem találtam meg:))))!
Tájékoztató a zsírleszívás műtétjéről
Az elváltozás
A test bizonyos tájékain helyileg felszaporodott, esztétikailag zavaró zsírfelesleg, amely fogyókúrát követően, vagy testmozgás ellenére is makacsul megmarad.
A kezelés lehetőségei
A páciensnek őszintén meg kell beszélnie a műtétet végző plasztikai sebésszel az elvárásait, de nem szabad elfelejteni, hogy az elvárható eredmény a kontúr javítása, és nem a tökéletesen ideális állapot. A zsírleszívás megváltoztatja testének kontúrját, javíthatja külsejét, megteremtheti önbizalmát. Nem pótolhatja a súlycsökkenést, amit diétával és testedzéssel lehet elérni. Kizárólag nagyon gondosan kiválasztott pácienseken alkalmazható. Azok a páciensek, akiknek fiatal, rugalmas bőrük van, relatíve normális súlyúak, helyi zsírpárnákkal, a legjobb jelentkezők erre a műtétre.
Az egynapos sebészet
Az "egynapos sebészet" azt jelenti, hogy a beteg, a műtétet követő 24 órán belül, többnyire pár órás megfigyelés után, a saját lábán, kísérővel hagyja el az operáló intézetet, és a gyógyulás saját otthonában történik. Az egynapos sebészetnek szigorú szakmai, szociális és egyéb feltételei vannak, amelyek megbeszélésére a konzultáció során akkor kerül sor, amikor már konkrétan felmerül a műtét elvégzése (Pl.: Jó általános állapotot feltételez, súlyos rendszerbetegség nélkül, a betegnek vállalnia kell a hazaszállítás, valamint az otthoni ápolás megszervezését, valamint rendelkeznie kell telefonnal, hogy bármely probléma esetén fel tudja venni a kapcsolatot a klinikával és az operáló orvossal stb.).
Műtét előtti teendők
A műtétet plasztikai sebész szakorvosi vizsgálat előzi meg. A vizsgálat után az operáló orvos megbeszéli Önnel a lehetőségeket, amik befolyásolhatják döntésében a műtéttel kapcsolatban (pl. a helye, a mennyisége a leszívandó zsírnak). Ez után közöljük a beteggel, hogy sebészeti szempontból alkalmas ezen, hogy az egynapos sebészet keretében operáljuk. Ekkor esik szó az egy napos sebészetről, mint speciális ellátási formáról, a műtéthez szükséges laboratóriumi, esetleg egyéb kiegészítő (MRTG, EKG, hasi - UH, belgyógyászati) vizsgálatokról, a műtéti érzéstelenítés fajtáiról, a lehetséges szövődményekről, az otthoni ápolási teendőkről, a gyógyulás szakaszairól, egyszóval mindazokról az információkról, amelyek szükségesek a beteg számára annak eldöntéséhez, hogy milyen kezelési módot, ill. műtétet válasszon.
A műtét
A műtét előtt az operáló orvos pontosan körberajzolja, kijelöli azokat a területeket, ahonnan a zsírleszívás történik. Ezután történik a helyi érzéstelenítés, vagy az altatás. Ezt követi az előre kijelölt területekbe történő speciális zsíroldó és fellazító folyadék beadása. A sebészi beavatkozás, egy vagy több kis, kb. 4-5mm-s bőrmetszésekből kezdődik. Ezeken a kis nyílásokon keresztül vezetjük a bőr alá a szívó kanült, majd vákuum segítségével kiszívjuk a felesleges zsírszövetet. Ezt a műveletet az összes, előre megjelölt területen elvégezzük, majd a bemeneti nyílásokat egy-egy finom csomós öltésekkel zárjuk. A műtét végén nyomókötést helyezünk fel, melyet kompressziós ruha segítségével rögzítünk.
Lehetséges szövődmények
Valamely beavatkozás abszolút szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. A leggondosabb orvosi beavatkozást követően is kialakulhatnak szövődmények. A lehetséges korai szövődmények: ödéma, vérömleny, utóvérzés, nagyobb vérveszteség, gyulladás, ér-, idegsérülés, tüdőembólia, zsírembólia, idejében felismerve, jól kezelhetők. Ezek felismerését szolgálja a műtét utáni 4-6 órás megfigyelés. A klinikáról való távozás után, otthonában bármilyen csekély jelét is tapasztalja szövődmény kialakulásának, azonnal értesítse operáló orvosát, aki gondoskodik a szövődmény megoldásáról. Késői szövődmény a kóros hegképződés, a "túlhegesedés", vagy "keloid" képződés. Ezt a műtéttől számított három hónapon belül, injekciós kezeléssel lehet megszüntetni. Esztétikai szövődmények: felületi kontúr egyenetlenség, aszimmetria, bőrszín elváltozás, melyek a korrekt műtéti technikával kerülhetők el. Az eljárás más műtétekhez hasonlóan veszélyeket rejt magában, de igen elterjedt beavatkozás a klinikánkon és a páciensek minden esetben elégedetten távoznak.
Műtét utáni teendők
A műtétet általában 6-8 órás megfigyelési idő követi, amely alatt az élettani funkciók stabilizálódnak (vérnyomás, vizelet), az előkészítő injekció bágyasztó hatása elmúlik, és a beteg a saját lábán, kísérővel elhagyhatja a klinikát. Gerincvezetéses érzéstelenítésben, vagy altatásban végzett műtétnél ez az idő 16-18 órára növekszik. A műtét után fájdalomcsillapítás szükséges néhány napig. Az első egy hétben tartózkodni kell a fizikai megterheléstől, de állandó ágynyugalom nem szükséges. Egy hét elteltével kontroll vizsgálat alkalmával varratszedésre kerül sor.
A kompressziós ruhát hat hétig kell viselni a helyi folyadék gyülem (ödéma), vérzés megelőzése érdekében, valamint a bőr egyenletes letapadása céljából. A megjelenő véraláfutások néhány hét múlva nyomtalanul felszívódnak. Néhány napig a bőr érzészavara is tapasztalható. A megerőltetést kerülni kell az első hetekben. Második héttől kezdve olyan hegszövet alakul ki, amelybe a zsír nem képes lerakódni, egy esetleges későbbi súlygyarapodásnál a zsír inkább más helyeken rakódik le.
A műtét díja
A vizsgálat és konzultáció díja: 5.000 HUF
Helyi érzéstelenítésben Kb. 15 x 10 cm-s terület hozzávetőleges műtéti díja: 40.000 HUF
Altatás, gerincvezetéses érzéstelenítés díja: 60.000 HUF
Egy ápolási éjszaka díja: 25.000 HUF
A műtéti díjnak 50%-át a műtétre jelentkezéskor kell befizetni, műtéti előlegként.
Az árak tájékoztató jellegűek, az elváltozás súlyossági foka is befolyásolhatja azokat.
Ingyenes szűrővizsgálat
Az Ars Medica Lézerklinika, minden egyes páciensének, aki a klinika bármilyen szolgáltatását igénybevette, felajánl egy ingyenes nőgyógyászati alapvizsgálatot, valamint egy ingyenes fogászati szűrővizsgálatot, melyeket három hónapon belül, bejelentkezés alapján lehet igénybe venni.
Bejelentkezés: hétfőtől péntekig, 8-20 óráig. Tel.:06-(36)1-266-7766
EN36, nem tudom, hogy aktuális-e még a felvetésed. Én a következőket tudom neked elmondani a hasi zsírleszívásról. Egy rokonom és a kozmetikusom is átesett rajta, rokonom még "új" köldököt is kapott.
Eredmények: rokonom majdnem a dupláját szedte vissza, egyáltalán nem látszik rajta, hogy átesett egy ilyen beavatkozáson. Kozmetikusom komoly fájdalmakkal küzdött utána, és ő is visszahízta a leszívott felesleget.
Maga a beavatkozás nem fáj, hanem az nagyon fájdalmas, ami utána jön. Minden ismeretterjesztő filmben felhívják erre a figyelmet. Ha valóban nagyon hájas a hasad, akkor inkább dolgozz azon a tájékon aktívabban, de ne vesd magad alá ennek az erőszakos beavatkozásnak.
HÁt kövezzetek meg, de én irtóra gondolkodom rajta!
A hasam tiszta háj, de máshol tök vékony vagyok! Mindig terhesnek néznek :( És hiába fogyok, az legkevésbé ott látszik meg, voltam már 6 kg-val könnnyebb is, de a hasam akkor is tök hájas volt! Ez alkati kérdés, úgyhogy csak a zsírleszívás segíthetne rajta. Én attól félnék,(ha lenne rá pénzem), hogy máshova mászik vissza a háj, ahol eddgi nem volt, pl. combom, fenekem. Mert ezt hallottam róla. De ha tudnám, hogy nem nagyon fáj, és hatásos , úgy kipróhálnám!- ha nyernék az Áll az alkuban :-)))