Milligest és ciprinol antibiotikum? (beszélgetés)
Látod ez itt a hiba, "hogy a naaagy és fejlett nyugaton se bújják a májfunkciókat félévente csak mert valaki fogamzásgátlót szed!"
Miért nem?? Nem is csak a fogamzásgátlóknál, hanem bármilyen más gyógyszereknél amit huzamosabb ideig kell szedni, igen is kell nézni, hogy a máj, hogy bírja... Hiszen ha nem megfelő a máj működése, nem méregteleníti rendesen a szervezet ez vonzza magával a többi problémát, és lehet majd arra is gyógyszert szedni.... Igazából ez egy ördögi kör....
Ezekkel az alacsony hormontartalmú gyógyszerekkel már nem borogatod fel a hormonháztartást, hiszen nem annyira erős gyógyszerek mint amik régen voltak, már várni sem kell vele 3 hónapot, ha teherbe akar esni az ember, abba hagyod a szedést, feloldódnak a gátak a következő peteérésnél akár teherbe is lehet esni....
Az évente való szünetelés pedig pont a máj szempontjából lenne fontos.....
Remélem soha semmilyen problémád nem lesz ebből, hogy ennyire alaposak az orvosaid.....
Nézd ha neked nem okoz semmilyen problémát, vagy eddig nem okozott akkor valószínűleg nem kell még lecserélni, de ha 3 hónapon belül újra jelentkezik a vese probléma, vagy bármilyen húgyúti, hüvelyi gyulladás akkor érdemes lenne másikat kérni helyette!
Én személy szerint a saját lányomnak nem engedném, hogy ezt szedje....
Lelked rajta, szedd csak nyakló nélkül 5 évig! Bár én nem tenném!
Nem is azt mondtam, hogy csak az AB-től lesz gombás felülfertőzés, hanem a fogamzásgátlótól is lehet!
Ez a mondatod "A mai fogamzásgátlóknál max 5 évente lehet egy szünetet beiktatni, hogy ne felejtse el a petefészek, hogy mi a dolga..." egy nagy butaság!!! Ezt azért nem tudom mennyire üdvözölné egy orvos!!! Minden hormontartalmú gyógyszernek nagyon magyas a kockázati tényezője, nem csak a fogamzásgátlóknak! TEHÁT RENDSZERES orvosi felügyeletet igényel, az csak az orvosok nemtörődömsége, hogy minden ellenőrzés nélkül felírják, igen is 6-12 havonta telejes vérképet és májfunkciót kell nézni, hiszen a hormontartalmú készítmények máj, illetve vese károsító hatásúak!!! Azért is kell a szedést megelőzően az alapos kivizsgálás, mert ha valkinek nem jó a mája anná akár májtumor is kialakulhat, és igen az a nem megfelelő hormonkészítmény miatt!!!!
Bocsánat, hogy beleszólok...de volna a doktornöhöz egy két észrevételem: A mai fogamzásgátlóknál max 5 évente lehet egy szünetet beiktatni, hogy ne felejtse el a petefészek, hogy mi a dolga...Az, hogy kinek melyik a legjobb fogamzásgátló, individuális. Elég régen a piacon van, az igaz, de nem mondhatjuk, hogy nem a legjobb. A gombás felülfertözödés a fogamzásgátlónak is lehet a mellékhatása, nem csak az antibiotikumnak. A védekezés nem emiatt kell, hanem mert az antibiotikum hatására a fogamzásgátlók hatása csökken. A májfunkciókat legfelljebb a Grace klinikán nézik ha kell, ha nem. Egy doboz antibiotikum mellett nem gondolnám, hogy indokolt lenne. Ha vért vesznek, ezt általában megnézik.
Az antibiotikumokat nem 5 napig szedjük, hanem amíg a dobozban van belöle! (ok, a Ciprinol 10 db-os, a 2x1 van felírva, az tényleg 5 nap)
Ja, csajoss, hogy válaszoljak a nekem feltett kérdésre: 1 hónap...naptári. Az a biztos, annyit ki lehet bírni...
Nem szokott. Nem volt ilyen gondom eddig. De miért ilyen rossz ez a tabi? Ettől még gombás fertőzésem is lehet? Nekem soha semmi mellékhatása nem volt.
Cseréljem le szerinted?
Sajnos ez nem a legjobb fogi.... ha lehet intézz magadnak egy teljes hasi UH-t kérd meg a háziorvost, hogy nézessen vérképet, és májfunkciót mindenképp!!!
Nem kell megijedni, de jobb óvatosnak lenni...
Nem szokott gyakran gombás fertőzésed lenni??
Bizony kellene, évente szünetet tartani....
Lactiv, Normaflor, Protexin ezek közzül bármelyik jó, és nyugodtan egyél élőflórás joghurtot, kefírt kiegészítésként! És, ha már elkezdted szedni az AB-t akkor ne hagyd abba minimum 5 napig szedni kell!
Nem volt szünetem 3 év alatt... Kellett volna?
Nem tudom, az orvos nem mondta h ilyen jellegű problémám lenne.:S
Nekem teljes kivizsgálásom volt, mielőtt felírta.
Milyen probiotikumot ajánlasz?
Már 3 éve szedem. Semmi bajom nem volt soha a vesémmel. Csak tegnap kezdett el görcsölni. Kaptam vénásan rá injekciót, azóta elmúlt, semmi bajom. Az orvos pedig ezt írta fel. Csak szimpla görcs volt, semmi vér, láz.
Zorg27, Te esetleg értesz az ilyen dolgokhoz?
További ajánlott fórumok:
- Mitől jön elő mindig húgyúti fertőzés? Mi a legjobb gyógyszer rá, az antibiotikumot kivéve?
- Méregdrága antibiotikum...
- Teherbe esés Mercilon vagy Milligest után
- Rengeteg antibiotikum, nem múló probléma, mit tegyek, kihez menjek??
- Tüszős mandula meggyógyul antibiotikum nélkül?
- Tüszős mandulagyulladásra kell antibiotikum?