Miket kell vinni a II.számú női klinikára szüléskor a babának és a mamának? (beszélgetés)
Én előre megvettem egy doboz gyógyszertári popsikrémet, fürdető krémet, kis üveg alkohol, köldökhintőport. Nem vágja a földhöz ha recept nékül váltja ki az ember. mert ugye az is lehet hogy a védőnő,gyerekorvos csak 3-4 nap múlva tud kijönni. És addig is legyen otthon valami. Pelusból szerintem sem érdemes először sokat venni , inkább több fajtából kis csomagokat. Ki kell próbálni melyik a legjobb a babának. Azért arra számíts hogy naponta akár 8-10 pelus is elfogyhat az elején.
Szia! Ha hazaértetek fel kell hívni a védőnőt,aki viszi nektek a recepteket,amiket ki kell váltani. A szokásos pelus (abból ne vegyetek sokat,mert gyorsan nőnek és a születési súly se mindegy),popsi törlő. Popsi krém az receptes,fürdető is. Ja, a kórházban ki kell tölteni papírokat és akkor adnak két ajándék csomagot.
köszi a válaszokat!Csak ahogy eszembe jutnak úgy kérdezgetek!Azt mondjátok meg nekem légyszi hogy mi az amire a babának első körben szüksége van itthon ja és azokból mennyi?
Hát ez az. Mind az 5-en első gyerekesek voltunk a szobában és kb. 36 órán belül szültünk. Így még jobb volt,mert egyszere kerültünk be és ki is. A fertőtlenítő az jó dolog. De nagyon sok minden akkor jut eszébe az embernek amikor már ott van,ilyenkor jön a telefonos segítség. :-)
Én sem akartam egyágyasba menni. Megőrültem volna az unalomtól. Mi a szobatársakkal nagyon kulturáltn megosztoztunk a fürdő használatán.
Még azt akartam írni a topikinditónak, hogy én vittem folyékony fertőtlenítőt, meg kendőt is. Kitettünk egy csomaggal és mindenki letisztította maga előtt és maga után is a wc-t . Nagyon praktikus volt.
A szülésnő normális volt nálunk is ,a doki néni szörnyen aranyos. A nővérek között volt 1-2 nem kedves, a csecsemősök nagyon aranyosak voltak.
Én örülök,h többen voltunk a szobában,legalább lehet beszélgetni.
Én véig a szülőszobában voltam. Nagyon kellemes hangulatú volt. A szülésznő (nem fogadott) borzasztó kedves volt, 2 percenként bejött hozzám . Végig zenét halgattunk (egy rakás CD közül lehettt kiválasztani a nekünk passzolót)
A szobákkal sem volt semmi gond.A csecsemősöket is ki lehett bírni 3 napig. Nekünk meg éppen forszírozta az eggyik csecsemős a cumit, amit én nem adtam neki. Én vittem a lányomnak saját ruhát is és abban volt. Van fizetős egyágyas szoba is. Asszem 10.000 Ft/nap. De szerintem első gyerekkel jobb többágyasban lenni.
Kisolló még nem kell,mert annyira puha a körmöcskéjük,hogy simán le lehet húzni ami már "lenőtt". Igen pelusból mindkét fajtát kell. Cumit ne vigyél,mert azt ellenzik,cumis üveg is van ott. Amennyire féltem a kórházban levéstől,nagyon kellemeset csalódtam benne. 5 ágyas szobák vannak saját wc-vel és zuhanyzóval. Sajna nem tudtam úgymond megnézni semmit,mert rögtön mennem kellett a kórházba (rossz volt a CTG),UH, utána CTG, le a vajúdóba ismét CTG, doki jön:be indítjuk a szülést. A vajúdó nem a legszebb,de a szűlő szoba az gyönyörű. Van fotel,labda, ott is zuhanyzó wc. A folyóson lehet sétálgatni ha akarsz és engedik.
Szia!A babának kisollót ,a pelusból textilt is és eldobhatósat is?Olvastam valahol hogy pelenkázó alátét is kell tényleg kell?Ja és ilyen hogy cumi cumisüveg nem kell?Milyen maga a kórház légköre?Normálisak a szülésznők és a csecsemősök?Te voltál bent szülés előtt szülőszoba látogatáson?Milyenek a szobák,a vajúdó, a szülőszoba?
Szia! Tisztálkodási szer,wc papír..., babának fültisztító pálcikát (köldök tisztitásához)popsi törlő +pelust kell,mert rucit,popsi krémet ők adnak,az csak a haza menetelhez kell. Magadnak vigyél rucit (hálóing,köntös),papucs,sok-sok bugyit, betétet. Kaját,mert az pocsék,inni is vigyél,mert nem sokat adnak (5 emberre 1 liter teát!!!). Ha van mellszívód akkor azt is (hátha kell,mert nem igazán adnak), melltartó betétet.
Kérek mindenkit aki ott szült segítsen!Első babámat várom és nagyon nem vagyok tisztába ezekkel!Előre is köszi
További ajánlott fórumok: