Migrén aura gyerekeknél, mit lehet tenni? (beszélgetés)
"Nekem általános iskolás koromban délután szinte minden nap fájt a fejem. Quarelinen éltem." - akár én is írhatnám. És valóban: én is keveset ittam.
30 éves korom körül volt az első migrénes fejfájásom, és azóta elő-előfordul. Ma is Quarelin a megmentőm. :)
Viszont nem tudom, mi az a migrénaura ...
Engem meg mindig hulyenek neztek "kicsikient", hogy viszem a vizes flaskam, mint a hajora. De ezt csak 20 ev korul tanultam.
Az allando kiszaradastol valo fejdajas nem mirgen. Alsoban az az elso dolgom volt a csaphoz rohanni otthon. Szerintem alsoban "diktalni" kellene a gyerekekbe a vizet.
De azért egy neurológus nem ártana, biztos ami biztos. Illetve szemész! Ha rossz a szeme, az okozhat fejfájást, migrénest is!!
gyerekorvos tényleg ennyire nemtörödöm? lehet érdemes lenne másikat keresni!
Nálunk amikor sokat fájt a gyerek feje, mindenhová is beutlat!!!
Én is ajánlom a migrén piercinget.
Tényleg csoda egy dolog. Nekem minden nap fájt a fejem és heti 1 migrénem volt, ami semmire sem múlt el. Az elmúlt fél évben 2x volt migrénes fejfájás, de 1! db normál fejfájásgyógyszerre elmúlt!!
Nekem általános iskolás koromban délután szinte minden nap fájt a fejem. Quarelinen éltem.
Visszagondolva egész nap alig ittam. Büfé nem volt, vinni nem vittem, max. a mosdóban lehetett a csapból inni. (Viszont felnőttként is migrénes vagyok.)
Mindenképp kellene kivizsgálás, minimum egy MRI. De addig is gyanakodnék folyadék hiányra vagy étel intolarenciára is.
Az én fiam 35-éves 10 éves kora óta migrénes.
Először fel sem ismerték.
Aztán volt MR meg neurológia.
Ne hagyd rájuk küldjék el kivizsgálásra.
Sziasztok!
Kisfiam 13 éves és az elmúlt 3 hónapban 2x volt migrén aurája , utána erős fejfájással. Nem tudom, hogy ez örökölhető-e, de migrén auram nekem is szokott lenni fejfájás nélkül, ezért is sikerült beazonosítani, hogy neki is ez lehet....csak neki kijön a fájdalom is. A gyerekorvos nem nagyon mondott rá semmit, kb el sem hitte a tüneteket.
Van más is, akinek gyermekkorban volt ilyen migrén aurája fejfájással? Vagy esetleg a gyerkőcének van? Nektek sem akart semmit kezdeni vele az orvos?
Engem anno, amikor orvoshoz fordultam vele, akkor neurológiai vizsgálatra küldtek.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni, ha egy jobb tanárt szeretnénk a gyerekeknek?
- Építsünk ha már lehet a gyerekekkel, gyerekeknek hóembert és mutassuk itt meg, milyen is lett?
- Zongorát szeretnék a gyerekeknek, honnan lehetne szerintetek beszerezni?
- 0,25 Frontin tablettának milyen hatása lehet gyerekeknél?
- Crayola 3D-s kréta gyerekeknek. Mitől lehet 3D-s?
- Augusztus 20-án milyen programokról tudtok, ami gyerekeknek is érdekes lehet, és hol?