Miért van az, hogy amikor azt mondod a munka depresszióssá tesz, mindig azt tanácsolják, hogy keress más munkát? (beszélgetés)
egyetértek
sztem ha maga a munka tesz vkit depresszióssá,az nagy baj,mert akkor csak két eshetőség lehet:lusta az illető,vagy alapból semmilyen tevékenységben nem tudja örömét lelni,ami nagyon jellemző a depressziós emberekre.Ilyenkor a depresszióból ki kellene valahogy szabadulni,mert lehet neked bármilyen munkád,mindet utálni fogod,már magát azt is,hogy egyáltalán csinálnod kell valamit.
A másik ,mikor a munkádat utálod,de annyira,hogy befordulsz és keservesek lesznek a mindennapok,mert tudod,hogy már megint azt kell csinálni,amit gyűlölsz,ilyenkor kell hagyni az egészet a francba,mert bizony taláhatsz olyan munkát,ami majd boldoggá fog tenni és amit nem csak a megélhetésed miatt végzel majd :)
bár ezt sokszor nem tehetjük meg,hogy csak úgy egyik nsprol a masikra leléceljünk,mert vmiböl élni kell.Érthető,ha sokan ebbe belefáradnak,belefásulnak,mert egyáltalán,manapság normális munkahelyet találni sem könnyű......
Elmehetsz vállalkozónak (bár nem tudom mi a munkád). Ott ugyan nincs akkora kötöttség, de hogy heti 40 óránál többet fogsz dolgozni, agyalni, stresszelni az tuti. Fel lehet építeni, de csak idővel, hogy ez forduljon, ha egyáltalán olyan a munka amit le tudsz adni és van aki dolgozik neked, helyetted minimális kontrollal, de egy vállalkozó minden nap 0-24-ben vállalkozó. Csináltam, tudom. Most alkalmazott vagyok. Kevesebb pénz, de akkor is koppan a számlán ha épp 2-3 hét szabira megyek, bármikor, nem kell időzítem ehhez vagy ahhoz. Valamint ami a legértékesebb,hogy látom a gyerekemet, napi 8-9 óra munka után, hétvégén, ünnepnap telefon kikapcs, email-t nem figyelek és csak minimálisan agyalok bármin is, ami munkával kapcsolatos.
Nem kizárt, hogy leszek még magánzó, de nem úgy ahogy korábban, fél-hobbi szinten maradnék. Persze nem lenne egyszerű mértéket tartani és nem is csak ebből élnék.
A fórum rólad szól és nem rólam.
Sok sikert!
Legyél vállalkozó és nem kell munkaidőhöz igazodnod!
Már, ha akarsz egyáltalán dolgozni és nem mással akarod magad eltarttatni.
Egyébként ja, lehet, hogy kiégés.
3-4 pihenő után tele vagyok életkedvvel és reménnyel újra.
Csak minden héten nem tudsz annyi pihenőt kivenni.
Nekem szerintem a 16-24 órás munkahét lenne az ideális.
Hiába, nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek megy a heti 40+ óra, annyi mintha ott élnél a munkahelyen. Nem csoda, hogy belesavanyodik az ember az életbe úgy.
Mármint ez a te esetedben van így vagy általánosan?
Mert ha igen, akkor én vagyok a kivétel.
Egyébként lehet, hogy lusta vagyok :)
Arra van gyógyszer, terapeuta?
Vagy egyszerűen csak selejt vagyok?
Pedig dolgozni sajnos muszáj, hacsak nincs egy pénzes pasi/nő aki eltartson, vagy egy jó kis örökség. Sajnos ilyen az élet. Én mondjuk többnyire szeretem a munkámat, de ha nem lenne szükségem a pénzre, hobbiból tuti nem járnék be 😂 (Igen, lusta vagyok, ez van 🤷♀️)
Az is lehet hogy kiégtél. Pihensz eleget? Próbálj kivenni egy hosszabb szabit, vagy kapcsolódj ki valahogy, töltődj fel.
Vagy próbálj kitalálni valamit amivel hosszú távon szabadabb lehetsz, saját vállalkozás, más szakma, bár a mostani időszak lehet hogy nem a legideálisabb a váltásra, de nem lesz mindig ez.
Nagyon sokáig voltam itthon, nekem az itthonléttől van minden bajom. De nem okoz depit!
A munka kikapcsol, örömmel megyek be.
Nem lehet, hogy szimplán lusta vagy??
Az otthoni teendő is depit okoz?
Büdös a munka? Születtél volna milliárdos családba!
Bár szerintem az, hogy valaki nem foglalkozik semmivel csak here-vere, az értelmetlenné teszi az életet.
Miért nem vagy akkor önálló? Akkor dolgzol abban az esetben, amikor tetszik neked.
Vagy házasodj be olyan helyre, ahol eltartanak.
Sosem mondom, hogy a munka depissé tesz, mert ilyen nincsen.
Vagy szeretem csinálni amit csinálok, vagy nem. Ha meguntam azt a munkakört, vagy bárki miatt keseredett a munkavégzés, akkor munkahelyet vált az ember.
Ha depis, akkor felkeres egy szakembert és orvosolja a problémát, amit bizonyára nem a munka mint olyan okozott.
Holott a depresszióm oka az, hogy dolgozni kell, nem maga az a munka amit végzek. Tehát a köttötség, az, hogy nem vagyok szabad.
Meg amúgy is, megteheti az ember, hogy amikor megún egy munkát akkor tiplizik és más munkát keres?
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Egy kedves szó a depresszió ellen
- Szülés utáni depresszió 2014
- Mindent elvesztettem a depresszió miatt
- Teljesen egyedül elszigetelve egy másik országban. Depresszió. Nem tudom, hogy mi segítene