Miért van az, hogy ahogy nőnek a gyerekek, egyre inkább "visszafelé"fejlődnek? (beszélgetés)
Naná, hogy elfogult. Meg aztán az idő is megszépíti az emlékeket :o))
Semmi baj vele, csak gondold végig, mennyivel másabb, lassabb volt akkor az élet. Őket már annyi inger éri, hogy nincs idejük ilyen lényegtelen dolgokkal foglalkozni :D
Így igaz!
Nálunk pl. egyedül a fürdőszobában nincs soha kupi, mert csak ott tudtam megvalósítani, hogy elpakolok magam után tisztítószertől kezdve a tisztálkodó szereken keresztül, a levetett ruhákig mindent.
A konyhában csak addig ment, amíg ott nem hagytam magam után valamit. (Főzés közben ez ugyebár könnyen adódik.) Akkor már ők is ott hagytak valamit. Ha már van két el nem rakott dolog, a többi már csak úgy jön magától, és kész a rendetlenség.
A másik: szigorúan ragaszkodni kell ahhoz, hogy a táska lefekvés előtt be legyen pakolva, és az ajtóhoz készítve. Ha ezt nem szokja meg másodikos-harmadikos koráig, akkor 17 évesen is rendszeresen a sarokról fog visszafordulni valamiért, ha egyáltalán eszébe jut.
Nyugi, csak kamaszodik.
Pár év múlva, ha az ellenkező neműhöz közeledik, ne félj, másfél órát fog készülődni és a felszerelése sem lesz hiányos!
nem kell kérdezni,mondja ő azt magától is,ajjjaj...:DDD
mi hárman voltunk/vagyunk testvérek,és mi tündérek voltunk,állitólag...de lehet,hogy csak anyukám elfogultabb a kelleténél...
annak idején még más világ volt,nem engedhettünk meg magunknak ennyi visszapofázást és lazaságot,amit a mai gyerekek megengednek maguknak sokszor a szülők és idegen emberek felé,mert hamar leugrott apám derekáról a nadrágszij...
amikor megszületett a lányon,elhatároztam,hogy megtanitok neki mindent,hogy hol,hogy viselkedjen,ne rohangáljon ész nélkül,ha épp nem kell,hogy köszönjön,megköszönje,ha kap valamit...stb...
ez egészen addig működött is,ameddig be nem került az óvodába...onnantól kezdve,mintha kicserélték volna,nem fogadott szót,nem köszönt,eszetelen lett...stb
most iskolás már,és ahelyett,hoygy fejlődne előre felé,inkább "butul"úgy látom...
olyan alap dolgok nem mennek,hogyha leülsz az asztalhoz moss kezet,kösd fel a hajad,ülj rendessn,ne könyökölj,fogd az evőeszközt normálissan,ne csámcsogj,és mééééééég sorolhatnám,hogyha fürödni mész,vidd a törölközőt,kösd fel a hajad,ha kiszáltál törölközz meg,moss fogat ugye...mert az rendszeressen elmaradna,ha nem mondanám,aztán hogy öltözz már fel,ha nem rágom a szájába a dolgokat,akkor nem megy magától semmi,pedig mindig az önnálóságra neveltem....
miért van az,hogy visszafelé fejlődik???
mondtam neki,"kislányom,ha igy folytatod,vissza visz a gólya...."
de ugy látom nem csak nálunk van ez,másik anyukáktól is hallottam már,és higgyétek el,hogy nincs szervi baja...