Miért találok nehezen olyan embereket, akik szeretni tudnak? (beszélgetés)
Mikor önző voltam, cinikus ,lenéző ,abszolút empátia mentes ,akkor is vonzódtak hozzám az emberek.
Soha nem vártam el ,tehernek éreztem ,és mégis kedveltek.
Manapság ,a házi angyalom(férj) hatására jobb ember lettem. Nem lett több azok emberek száma akik kedvelnek.
Érthetetlen .
Igen, ez egy tipikus hiba.
A segítéssel próbálja magát nélkülözhetetlenné tenni. Csak ezt már olyan mértékben tolja, hogy akár teher is lehet. Kifelé azt mutatja, hogy ettől boldog, hogy segít. Emellett az ő személyisége, társasága nem nyújt semmit. Ezért lesz szolga, lábtörlő.
Azt gondolom én is, hogy valahol arrafelé lehet a válasz, amit te írsz.
Van, aki érdekes, szórakoztató, van aki nem az. Van akin látszik, van akin nem.
Ha érdekes vagy és látszik is, akkor érdeklődni fog a környezeted. Ha nem lászik, akkor nehéz ismerkedni.
Ha nem vagy érdekes csak annak lászol, akkor hamar "dobnak" rövid ismeretség után.
Ha nem is vagy és nem is látszol érdekesnek, max. találsz egy hasonló szerencsétlent és erősítitek egymást.
Én csak konkrét példát tudok erre a környezetemben. Van olyan ismerősöm, aki nagyon igyekszik mindenkinek segíteni, mindenki helyett mindent megoldani. Nagyon igyekszik, jó ember lenni, akinek az élete a szolgálat. De mindezt nem kedvességből teszi, hanem azért, hogy a zászlajára tűzhesse, ő mennyire segítőkész. Ez egy olyan energia, amitől lábtörlővé válik. Mert megfelelésből cselekszik, nem segítőkészségből.
És nagyon csodálkozik, hogy mindenki menekül előle.
Szerintem ez nem ilyen egyszerű. Aki szereti a sört, az még lehet rossz ember. De az tényleg érthetetlen számomra, hogy ha valaki szépen és becsületesen él, igyekszik mindenkinek a segítségére lenni (nem tolakodva, hanem amikor kell), és akarattal senkinek nem tesz rosszat, azt miért utálják vagy legalábbis lenézik sokan. Aki meg utálatos és erőszakos, és mindig másra tolja a saját munkáját, azt meg körberajongják.
Ez most nyilván általánosítás, mert nem minden esetben van így, de körülöttem is vannak ilyenek, és én sem bírok rájönni, mi lehet a megfejtés. Annyira nem tűnik logikusnak.
Dobbal verebet fogni??? Ugye hogy nem lehet.
Aki valóban becsületes, tisztességes, és tiszta szívből szeretni tudó ember, az szerény is. És jól tudja, hogy először alaposan meg kell ismerni a másikkal ahhoz, hogy ezeket a tulajdonságokat, megtaláljuk a másikban.
Hát ismerkedj, és majd idővel kiderül, hogy az a másik megfelel-e ezeknek az elvárásoknak.
Nem hiszem, hogy ők jobban szeretve vannak, csak a “nyáj” meg akar felelni nekik és hozzájuk akarnak tartozni, mert félnek! Felszínes barátság!
Akik ilyenek, menjenek is! Nem hozzád való!
További ajánlott fórumok:
- Milyen híres három nevű embereket ismersz?
- A kövér embereket miért bántják, a soványakat pedig miért nem?
- Tucatnevű hírességek. Írjatok Kiss, Nagy, Kovács, Szabó, Tóth nevű ismert embereket.
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Gyűjtsünk össze egy topikba híres embereket /tudós, felfedező, író, stb. Szül.év, hely, jellemezd pár szóval/.
- Nehezen engedek el embereket, múltat, az eszem tudja, a...