Miért pusziszkodnak mostanában a férfiak? (beszélgetős fórum)
Nem feltétlen!!
Vannak olyan helyzetek, és olyan őszinte, valamint mély barátságok, ahol elmaradhatatlan kelléke, az üdvözlésnek, a kézfogás melletti baráti ölelés és a "puszi"
Pl. Rég látott vadászok bal kezükben a levett kalap, jobb kezük kézfogásban, és így ölelik meg egymást.. Ez is hagyomány. Mint olyan, kultúránk része. Kezdetben furcsának találtam Én is, de mára, számomra is teljesen természetes formája a üdvözlésnek..
miért? mert "buzik". Ez valahogy egy trendként jelent meg már jó pár éve. Én a fiatalok között látok ilyent.
Más dolog, és szerintem érthető, ha valamelyik férfi családtag azonos neművel puszilkodik(apja-fia, testvér, vő..stb). Szerintem ez természetes. De az tényleg nem, hogy osztálytárs, haver, cimbora is ezt csinálja egymással, mintha lányok lennének. (nőknél más ez a puszi puszi, bár ahogy láttam múltkor is, nekem nagyon nem jön be a szintén nagy divattá vált nő nővel szájra vagy közvetlen mellé puszi, meg a nyalás-falás, agyon ölelgetés, testhez simulás... )
nem túl férfias
az biztos
most divat ez a metroszexualitás
Szerintem a férfiak inkább ma is kezet fognak.
Ha rokonok, és ritkán találkoznak, akkor jogos a puszi.
Még nem láttam, hogy akik csak barátok v. ismerősök, azok megpuszilták egymást, vagyis csak akkor, ha már nagyon régen barátok és inkább a közép-korosztály.
Teljesen felcserélődnek manapság a férfi és a női szerepek. Azért szerintem ez nem túl jó.
Persze ezt nem csak a pusziszkodásra értem, hanem általánosságban.
Nem hiszem, hogy azért mert buzik... :D De sztem röhejesek... Ültem egy gyorsétteremben egy asztalnál, ült velem szemben 3 srác. Aztán jött még kettő, és 1 perc azzal ment el, hogy mindeki körbepuszilt mindenkit.... Azt hittem kipukkadok, csak h ne röhögjem őket körbe. :D
Mondjuk én még lányoknál se nagyon szeretem, hogy ha mindennap látják egymást, minek kell elvenni a napjukból 10 percet, mire mindekit körbesmaciznak...
A mai "pasik" pusztán metroszexuálisok. Lassan menstruálnak is. :D
Nem akarom kiforgatni a szavaidat, hidd el :D
De ez most megint milyen megjegyzés, hogy az egészségeseknek nem kell megtanulni???? Ezekszerint a környezetemben csupa "beteg" férfi él? :)))
Tényleg nem értem ezt. Ha valaki másképpen látja a világot, másképpen ítél meg dolgokat, akkor azzal már tuti, hogy baj van?
Ugye emlékszel rá ( bár nem néztem meg, hogy mennyi idős vagy ), jó pár évvel ezelőtt "elítélték" azokat a férfiakat, akik fülbevalót kezdtek viselni. Pedig, ha valaki figyelemmel kíséri a történelmet, az tudja, hogy ez egy nagyon ősi szokás, csak egy időben nem volt "divat", hogy én is erre a buta szóra hivatkozzak. Mégis, amikor újra kezdték hordani a férfiak ezt az ékszert, szintén "lebuzizták" őket!
De beszélhetnénk ugyanígy a tetkókról vagy bármi másról is.
Tulajdonképpen, az én meglátásom szerint, egy olyan ál-demokráciában élünk, ahol bár elmondani elmondhatjuk a véleményünket, a toleranciát viszont még hírből sem ismerjük :)
ne forgasd ki a szavaimat, ha nem érted, kérdezz.
:)
a férfiak alapvetően másképpen fejezik ki az érzelmeiket ez szimpla társadalmi dolog, az egészségeseknek nem nagyon kell megtanulni, hanem maguktól tudják.
:)
nem ellentmondé
ás, megvannak azok a társadalmi szabályok, hogy a nemek mit hogyan fejezzenek ki.
ez alapján és még biológiai okokból is a nők másképpen élik meg a dolgokat, mint a férfiak, és máshogyan is fejezik ki.
A férfiak közötti puszi, vagy ahogyan lentebb írtam a nők közötti kézfogás (baráti kapcsolatban) nem tartozik közéjük.
szerintem nem baj, hogy a férfiak másképpen fejezik ki az érzelmeiket.
én továbbra sem tartom férfiasnak a puszizást.
Azt a megjegyzést Kriszta70 beírására tettem.:D
Az ő kollegái mondták ezt. Látod lejjebb.
szia..
Szerintem félreértettük egymást.
Nem az apa-fia pusziszkodástól kapok frászt...
:))) Nagyon egyetértek!!!
De az én fejemben az is megfordult már, hogy azok a férfiak, akik "buzisnak" tartják a puszilkodást, talán azért óckodnak annyira tőle, mert félnek... Attól tartanak, hogy őket is lebuziznák és ezért megpróbálnak nagyon férfiasak lenni! Nem lehet?
Egyébként, nagyon sajnálom az olyan pasikat, akik a saját apjukkal is csak kezet fognak puszi helyett! :( Elég vacak gyerekkoruk lehetett :) És sajnálom a fiaikat és párjukat is, mert ezek szerint tőle nem fogják megtudni, hogy mi a szeretet. Mert az ugyebár nem lenne férfias kinyilatkoztatás...
Nem tör pálcát senki, azt sem gondolom, hogy minden pasi "buzi" aki pusziszkodik.
Egyszerűen csak viszatetszést kelt bennem.
Nincs ebben semmi rossz!
Semmivel sem különb, ha mi nők elkezdjük üdvözölni egymást két, három puszival az utca közepén.
Hát nem tudom...ha egy motoros találkozón "lebuziznád" a motorosokat, csak mert kézfogással és két puszival üdvözlik egymást...
Na mindegy, de szerintem sem kellene pálcát törni. Ki így, ki úgy!:)
Persze ahány ember, annyi vélemény :D
A mi környezetünkben élők között ez elfogadott üdvözlés, nemtől, kortól, végzettségtől függetlenül... és egyikük sem tartja buzisnak.
Ja, és egyiküknek sincsenek meleg hajlamai! Sőt! :D
Szerintem ez nézőpont kérdése és megegyezésé. Aki nem akar pusziszkodni, az ne pusziszkodjon, de akinek ez egy jó gesztus, az tegye.
Úgy őszintén: hány nőt "leszbiznek" le, ha a barátnőjével, nővérével vagy nem is tudjuk kijével kézenfogva sétál? Pedig, nem hiszem, hogy csak leszbikusok járkálnak az utcán :))
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Miért ilyen mogorvák és beképzeltek az emberek mostanában?
- Miért csinálja ezt mostanában 6 hónapos kisfiam?
- A Picasaweb miért nem jelenítít meg mostanában a képeket itt a naplókban?
- Jáksó László miért van mostanában mentős polóban? Mentős lett vagy csak hobbi lehet szerintetek?
- Miért van mostanában ilyen ritkán DominÓra?