Miért csinálja ezt mostanában 6 hónapos kisfiam? (beszélgetős fórum)
Szerintem a foga.
27 éves múltam és most jön a bölcsességfogam, de, hogy én mit össze szenvedek, az hihetetlen. Kint van 2 sarka, de valami borzasztó. Éjjel nem tudok aludni sem rendesen, enni nem tudok, fogat mosni. Szörnyű.
Az én fiam 8 hónapos koráig kelt éjszaka, mostmár végigalussza szépen. Kitartás. Ez egy nehéz időszak.
Nalunk is ez a helyzet. Mondjuk szuletesetol fogva, de csak cicin alszik vissza. Regebben eleg volt kicsit ringatni, de 1-2 honapja csak a cici. Miota hozzataplalom...
Kitartas...egyszer eljon a mi idonk is mikor egesz ejjel alszik. :)
A kicsi felnőtt verziót én sem osztom ebben a formában.
A kisfiam is gyors mozgásfejlődésű abban a tekintetben,hogy 2 hét alatt a kúszástól a mászáson át az állásig jutott (igaz "csak"8 hónaposan).
Voltak álmatlan éjszakáink emiatt,de enni 2 hónapos kora óta nem eszik éjjel. 12 órát alszik végig.
A pocaknak is kell egy kis pihenő. Összebújni tápi/tejcsi nélkül is lehet . szerintem nem az evés a kulcs a baba boldogságához. :)
A fogzásról csak elméletben tudok nyilatkozni,mert a 10 és fél hónapos fiamnak még egy foga sincs. :D Nem sieti el az biztos. :)
A mi napirendünk sem svájci óra,de a lefekvés az fix és ezáltal a kelés is kb ugyanakkor van. :) 5 étkezés van. A picinek is könnyebb,mert a jól megszokott ritmus biztonságérzetet ad. És nekem is könnyebb,mert sokszor ha sír csak ránézek az órára és máris tudom,hogy pl éhes,álmos stb. :)
Nálunk is napirend van, persze nem óramű pontosan de a dolgoknak van egy menete és sorrendje. Az én babám szereti a rendszerességet.
Szerintem is a fogzás a ludas. Főleg ha több dolgot rágcsál mint előtte és ''keresi'' a kemény műanyag rágnivalókat. Ha a nappali alvás közben is keservesen felsir, az is fogzási fájdalom lehet. Ezek csak a saját tapasztalataim... a 10 hónapos kisfiamnak 8 foga van és most küzd a szemfogakkal szegényke. Elvileg nem azok következnének, meg is lepődtünk rendesen. Dentinox géllel masszirozzuk az inyét lefekvés előtt, az segit csillapitani a fájdalmat.
MIndig abba kell belegondolni, hogy felnőttként, nem kisbabaként, mi, hogy cselekednénk az Ő helyükben :)
Ha fáj a fogunk,nem sírunk, vagy néha igen, ha nagyon és éjszaka van, de nem alszunk bizony :(
Ha éhesek vagyunk, eszünk, de vigyázunk, azért, három óránál korábban nem.
Ez a gyerekere is áll, mivel kisebb a pocija is.
Aztán tele lesz a tejecskével, akkor feszíti, mint ahogy egy kellemes vacsora a miénket :)
Szóval mindig magából induljon ki a kedves mama, mert a gyerek csak pici, de ugyanaz, mint egy felnőtt test :D
Én is a fogzásra gondolok, bár nálunk az első 2 fog észrevétlenül jött ki.
De mondjuk az éjszakai kelés tényleg lehet attól is, hogy nem eszik napközben eleget. Az én kisfiam is 6 hónapos, de átalussza az éjszakákat már 1 hónapos kora óta.
Napi 5x eszik 180-210 ml között, múlt héten kelt éjszakánként, de csak azért, mert elcsúsztam egy étkezéssel és lefekvés előtt csak 4 étkezés volt. Különben ő is anyatejes csak nekem fejnem kell, mert nem hajlandó szopni csak reggel utána már csak cumisüvegből hajlandó enni.
Szerintem is bánthatja annyira a fogzás, hogy sírdogál miatta éjjel. Az én kislányom lázas is volt fogzás miatt és bizony később a "komolyabb" fogaknál volt álmatlan éjszakánk rendesen.
Nekünk a dentinox és hasonló társai nem váltak be. Homeopátiás golyókat adtam neki.
De tényleg az is lehet, hogy csak a közelségedre vágyik. :) Rafináltak azért ők elég rendesen! :)
Én most leírhatom a napirend fontosságát. De manapság igény szerinti móka van így valószínűleg többen is a torkomnak ugranának.
Csak annyit írok,amit az orvosom is mondott:
Egy baba,aki nappal rendesen eszik, nem éhezik meg éjszaka. Persze ha azt szokja meg,hogy minden ébredésnél cicit kap,akkor elfogadja,mert cumizni azért jólesik neki. Később pedig már direkt ezért ébred.
Ha meg a fogzás a ludas,attól bizony kelhet néhány óránként. Sőt akár sírhat miatta egész éjjel is. Dentinoxot vagy Dologelt próbáltad esetleg?
További ajánlott fórumok:
- 5 éves kisfiam mostanába szerintem túl sokat foglalkozik a kukijával (játszik vele) ami szerintem még igen korai. Mit tehetek ilyenkor?
- 14 hónapos kislányom mostanában 4óránként kel enni éjszaka...mit csináljak?
- 4 éves kisfiam kb 1 hónapja mindent szagolgat. Percenként a kezét, vagy bármit amit megfog. Vajon miért csinálja? Vigyem el orvoshoz?
- 18 hónapos kisfiamnak kell mostanában oltást kapnia? Tudnátok segíteni?
- 5 éves kisfiam, mostanában állandóan nyújtogatja nyakát, nagyon idegesítő! Azt mondja kattog, lehet hallani is, nem fáj neki! Mit csináljak?
- 8 hónapos kisfiam idönként "tátog" :) Nagyon édes, de miért csinálja?