Miért olyan fontos az éretségi? (beszélgetés)
Én idén érettségizem, nemsokára jön a szóbeli is. :/
Szerintem az érettségi eredmények és a valódi tudás nem mindig tükrözi a valóságot, vagy az, hogy valakinek megvan-e az érettségije.
Anyukám annó csak egy szakmát kapott, mert akkoriban még nem volt fontos, hogy leérettségizzenek. Jelenleg pénztárosként dolgozik és sajnos nem keres valami jól. A munka mellett még jár tanulni is, hogy meglegyen a szükséges vizsgája, ő jövőre fog érettségizni.
Édesapámnak sincs érettségije, és mégis nem tartozik a buta emberek körébe. Sőőt! Én közgáz suliba járok, de neki jobb meglátásai voltak egy-egy vállalkozással szemben, mint nekem. Mondjuk lehet, hogy ez a tapasztalat is...
A mamám, akinek mondanom sem kell, hogy nincs érettségije, 129-os IQval rendelkezik. :)
Szóval, szerintem az érettségi nem minden...
Az érettségi az általános műveltség elsajátítását igazolja.
Nem volna baj ha nyelvtanilag megfelelő lenne..
"érettségi"
Bár ezt az általánosban meg kell tanulni...
Többek között a jó helyesírás miatt!!!
Én is ezt akartam írni, mindenféle bántás nélkül :)
Most már alapvető követelmény bármilyen közegben.
Azért, hogy ne egy t-vel írd az érettségit:oDDD
Kapcsolódom az előttem szólókhoz.
azért, hogy esetleg helyesen le tudd írni: érettségi.
Én is rögtön erre reagáltam,hogy addigra talán megtanulsz helyesen írni!Bár nem biztos!
Mert az egyetemre és a főiskolára ez a bejárat!!)))
Hidd el fontos.
Be kell iratkozni az iskolába és tanulni..tanulni..
Ma ez a minimum.
pontosan ezt akartam írni, megelőztél:))
Például azért,mert amire végzel megtanulod,hogy kell írni.
pro primo: érettséginek irják jobb helyeken...
ez a minimális...
Mert nélküle sem érsz semmit meg vele sem érsz semmit.
fontos,mert alap képzettségnek számít mság,de úgy gondolom,hogy egy embert nem az iskolai képzettségi szintje tesz értelmessé vagy butává
több diplomással találkoztam már aki elemista szinten mozog mféle téren:(
Azért, mert egy olyan tudást ad, ami ma már alapkövetelmény. Lehet valaki jó szakember és szükség is van jó szakemberekre, de az alapműveltséghez kell az érettségi.
Manapság már az érettségi szinte alapkövetelmény, én szívem szerint a diplomát is azzá tenném, persze ez csak 1 utópia, mert nem lehet mindenkinek, és nem is kell, de a diploma valóban feltételez bizonyos fokú műveltséget, kitartást a tanuláshoz stb. Ismerek sok talpraesett, inteligens embert, akinek nincs diplomája, és olyat is, akinek van, mégis 1 balfék. Mindenesetre ártani nem árthat soha.
Látod, erre nem gondoltam, de miért van akkor moderálás?? Mindegyis hány t-vel írja valaki, az a lényeg, hogy nagyon fontos az érettségi.....
Az érettségi fontos, ez az első komolyabb "megmérettetése" a 18 éveseknek. Igaz, hogy az utóbbi 2-3 évben eléggé leesett a színvonala, de még így kell rá készülni, stresszelni, szerintem mindenki valamilyen szinten izgul azért, hogy ne égjen le, ezért megpróbál mindent megtenni, hogy ne így legyen.(ki többet, ki kevesebbet). Ez a szóbeli érettségit például fel tud készíteni egy jövőbeli állásinterjúra, ami szerintem nagyon is hasznos tud lenni.
Hogy le tudd írni amit kérdezel:-)
azért is fontos, hogy le tudd írni rendesen a szavakat! érettségi két "t"!! szerintem!
De.És arra még nem gondoltatok,hogy azért raktam smile-t a mondat végére,mert nem is bántásnak szántam?!:))
Arra még nem gondoltatok, hogy a fórum kiírója, direkt írta egy t-vel az érettségit....? Persze lehet nem, csak eszembe jutott, lehet épp gépelési hiba is...
Pl. azért,hogy megtanuljuk,hogy az érettségi két "t".:)
További ajánlott fórumok: