Miért nem öli meg magát az ember? (beszélgetés)
azert nem olheti meg magat valaki, mert onnantol nincs remeny, dontottel. akarmi van a tulvilagon, egy magat megolo emberre semmi jo nem var odaat. es nincs tovabb remeny arra, hogy minden jora fordul.
szerintem minden embernek megvan a maga helye es feladata, meg ha ez most nem is latszik, hogy mi az. A vilagon egy dolog allando, a valtozas. Tehat nem orokre lesz szenvedes. Annak is valtoznia kell.
A feltett kérdés eléggé kényes, mert miért nem öli meg magát az ember? Ezt lehetne hosszasan boncolgatni, vizsgáljuk meg alaposan senkit nem akarok megbántani, sok embernek komoly oka lehetne, mert olyan rossz helyzetben és számtalan szomorú dolog van, amivel nekünk kell megküzdeni. Itt vannak azok, akik mozgássérűltek példát vehetnénk róluk elmondhatnák úgyanezt, de az élethez nagyon is ragaszkodnak tele vannak energiával élni akarással sőt hasznossá teszik magukat, mert a betegségükkel együtt kell éllniük nap, mint nap mégis fegyelmezettek. A fórumcimével ellentétben nem oldanánk meg semmit.
Üdv.Ágnes
Hullámszikráról? Kicsit lemaradtam. :)
Az öngyilkosság mindig olyan egyszerű döntésnek látszik. Aztán azt mondod az illetőnek hogy ha komolyan meg akar halni ugorjon a metró alá, mert az a tuti. És csak az fog a metró alá ugrani aki tényleg elmebeteg. A többség ennyire nem mer meghalni.
Pedig tényleg az lenne a tuti.
Nem reménykedek már abban hogy valaha vége lesz. A halál és az élet között lebegek valahol.
Ebben az a jó, hogy innentől kezdve bátran lehet „lassú-öngyilkosnak” lenni. L*szarni mindent.
Én nem is arról beszéltem, hogy Neked nem kellene feladni, hanem a családtagjairól. A gyereked akkor is a Te gyereked, bármit cselekszik. Ez igaz, de addig beszélek és győzködöm ameddig csak lehet. Soha nem adnám fel és hagynám, hogy menjen a lejtőn lefelé.
De ahogy elnézem azt sem tudjuk valójában, hogy mi a baj ezzel az ismerőssel, csak annyit, hogy elege van az életből. Ezen kívül mi szól ellene???
Ezt nem így kellene felfogni. Ha szeretünk valakit, akkor igen is addig próbálunk a lelkére hatni, amíg csak lehet. Ezt soha nem szabad feladni, még akkor sem ha belefáradtunk. Előfordulhat, hogy tényleg kudarcba fullad cselekedetünk, de legalább lelkiismeret furdalás nélkül mondhatjuk, hogy mi mindent megpróbáltunk.
Most lépjünk át, hogy ez egy ismerősöd és gondold át, ha a Te gyereked pl. belekeveredik egy rossz társaságba, elkezd csavarogni, inni, drogozni……stb. Egy tini makacs, minél inkább dumálsz neki, próbálod magyarázni, hogy mindezzel csak saját magát és életét teszi tönkre, annál inkább ragaszkodik az ő saját maga körül felépített társasághoz és életvitelhez. Vajon ebben az esetben is azt mondanád, hogy vele nem lehet beszélni, viselje tettei súlyát, süllyedjen minél mélyebbre????????
"Miért nem öli meg magát az ember?"
Mert még nem jutott el a megvilágosodás azon fokára, hogy ezt megtegye.
Kevesen ölik meg önmagukat szándékosan, viszont sokan sokat tesznek azért, hogy nem akarattal, de megrövidítsék életüket. Alkohol, dohány, koffein, mindenféle kábítószer, egészségtelen életmód, táplálkozás, stressz.
Másokat már szivesebben ölnek. Már írtam: abortusz, bűncselekmények, háborúk.
Szerintem azok az emberek,akik azon agyalnak,hogy kész,vége befejezik,nem akarnak élni..talán bevonzanak majd maguknak egy olyan betegséget,balesetet,amiből csak nehezen lehet felépülni..akkor rádöbbennek,hogy mégis hajtja őket az élet utáni vágy,az ösztön..
másrészt én félnék az öngyilkosságtól..ami utána várna..lehet egy olyan köztes létben rekednék,ami nem szólna másról,csak arról,amitől menekültem,ami miatt öngyilkos lettem..
azt mondom,éljük az életünket és ne csak létezzünk..!Aztán majd a sors eldönti,mikor szállhatunk ki belőle..
igen, így gondolom.
értelmetlen az egész.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire hiteles az az ember, aki másnak adja ki magát, mint aki valójában, és arc nélkül osztogat másokat?
- Amikor egy beteg magatehetetlen embert vernek
- Mit tegyek, ha van egy olyan ember a környezetemben, aki szülésznőnek, és orvostan hallgatónak adja ki magát, és közben nem is az?
- Mit lehet tenni, ha valaki egyik pillanatról a másikra elbőgi magát az ember, és nem találja a helyét?
- Az embernek hány éves korára kell felépítenie saját magát?
- Egy kisvárosban mivel tudná az ember elfoglalni magát?