Miért mondják azt az emberek, hogy nem lehet férfi és nő között barátság? Mi az oka? (beszélgetés)
Esetleg gyerekkorban, fiú,és lány közt.
Felnőttkorban szinte mindig az egyik több mint barátságot érez...
Szia!
Nos,az igazat megmondva én se igazán hiszek ebben az egészben.De én meg is tudom indokolni,hogy miért.A volt párommal kikezdett egy velem egykorú hölgy.Nappal egy intézményben voltak,este pedig folyamatosan beszéltek telefonon.Elhittem neki akkor,hogy csak barátok.De miután már lassan a kapcsolatunk is ráment,akkor tértem észhez és léptem.Lehet,hogy tényleg létezik férfi és nő között barátság,csak mi nem tudjuk ezt megérteni.
Igazad van!
Ez bármelyik félben felmerülhet.
Nem akarok győzködni senkit! Téged meg főleg nem, hiszen "egy malomban őrölünk"!
Azért írtam - csupán a példa kedvéért (mert hirtelen más, jobb nem jutott eszembe) - hogy PL. EGY HÁBORÚBAN...!!
nem csak háborúban derül ki, hanem családi tragédiákban is.Ki menniyre önfeláldozó, ki hogy menti a bőrét a bajban.
Ismered a mondást: bajban ismertetszik meg a barát.
At hiszem ez mindent elmond.
Aki bajban cserben hagyja egyszer is a másikat-az nem volt és sosem lesz barát.
Mert a barát mindig ismétlem mindig önzetlen.És mindig ott áll a másik mellett, még ha önön saját maga veszélybe is kerül.
Olyanról, hogy igaz barát, legfeljebb azok beszélhetnek, akik pl. egy háborút megéltek. Na ott a lövészárokban, vagy a fogságban kiderült, hogy ki az igaz barát!
Nem kívánom senkinek se, hogy ilyen módon kelljen meggyőződnie a barátságról!!!
"Aztán, ha oda kerülne, majd szembesülne azzal, miként is pártolnak el tőle, hogyan tűnnek el a környezetéből azok, akiket barátjának hitt."
Majd idővel a tapasztalatai alapján elkezd szelektálni. Nem engedi hogy őt válasszák, hanem inkább ő választ magának olyan embereket, akiket próbák elé állít, és majd ha bízonyitanak és megállnak a próákban-akkor lesznek barátnak mondva:)
Dehát ehhez sok-sok év tapasztalata szükségeltetik.
És Péter sem azért tagadta meg a mesterét, amiot sokan gondolnak-de tudni nem tudnak:D
""rengeteg barátom van"! "
Köztudott: akinek rengeteg barátja van, annak egy sem:)
Ezt hajtogatom én is. Szerencsére az emberek legnagyobb része, hál'Istennek, életében soha nem kerül olyan helyzetbe, vagy még annak közelébe se, ahol igazi szakítópróba elé kellene tennie a barátságát! Tét nélkül, próba nélkül baromi könnyű azt állítani, hogy "rengeteg barátom van"!
Aztán, ha oda kerülne, majd szembesülne azzal, miként is pártolnak el tőle, hogyan tűnnek el a környezetéből azok, akiket barátjának hitt.
Bízom benned, ezért csupán egy idézetet írok ide magyarázat nélkül...
"Azt mondom néked, ezen az estén, míg a kakas kukorékol, háromszor fogsz engem megtagadni."
Nem emlékszem rá, hogy valahol is azt írtam volna, hogy velem mindig és mindenben egyet kell érteni.
Most se tartom ezt.
A barát nálam olyan szintű kapcsolat, ami - az én felfogásom szerint - már talán nincs is!!!
A felületes kapcsolatot nem hívják BARÁTSÁGNAK!!!
Ahogy korábban kifejtettem az embereknek lehetnek, jó ismerősei, cimborái, haverjai, stb., de azok nem barátok!!
Látod, ezért írtam, hogy a Feleségem a legjobb barátom! Itt nem baj, ha mind a ketten többet érzünk, mint barátság!
Azért mindent még a legjobb barátomnak se árulok el! :)
Amiről nem tud, az nem idegesíti!
További ajánlott fórumok:
- Lehet férfi és nő között igaz barátság?
- Létezik őszinte barátság férfi és nő között?
- "Létezik-e férfi és nő között barátság, és ha nem, miért nem?"
- Mi van az emberekkel, miért nehéz manapság barátságokat kialakítani?
- Mire gondolnak a férfiak pontosan, ha azt mondják egy nőnek, hogy többet akarnak tőle, mint barátság?
- Debreceni idős emberek barátságát keresem /beszélgetős fórum)