Miért hihetetlen, ha valakinek nincs párja? (beszélgetés)
valakit akkor kezd ez zavarni, ha masok bemagyarazzak neki, hogy nem normalis, ha neki nincs. igy van ez mas dolgokkal is. ha kilogsz a sorbol, akkor nem vagy normalis.
forumindito, ne hagyd magad befolyasolni. csak az szamit, hogy teged zavar-e. es ne azert zavarjon, mert oket zavarja es meggyoztek teged, hogy ez nem normalis.
Mindenkinek azt kell tennie ami neki a legjobb. Ez világos. Az nem jó, ha valaki csak a "társadalmi nyomás" hatására vállal családot.
De én inkább úgy tenném fel a kérést hogy: Miért jó ez valakinek?
Ebből már érdekesebb beszédtémát is ki lehetne hozni. Csak hogy ne a társadalmi elvárások terheiről szóljon a dolog. Persze rajtatok áll a téma választás.
Velem ezt a rokoni találkozókon játsszák el a 20-30-40 éve házasok. Nem tudom mi a helyes reakció, de mindig azt mondom egy kényszeredett mosoly kíséretében: majd lesz és örülök, hogy a következő fél évben nem látom őket és nem kell élveznem a hülye kérdéseim.
Egyéb iránt én inkább azt veszem észre, hogy az idősebb 50-es korosztály felé ez nem furcsa, hanem ciki. Mikor szakítottam az exemmel, akkor anyám még vagy 2 hónapig a hátam mögött azt mondta mindenkinek, hogy van párom, végre normális és minden rendben. Valószínűleg kellemetlennek érezte, hogy ilyen szerencsétlen lánya van, mint én, már párkapcsolati szempontból persze. Az nem érdekes, hogy valószínűleg okos, értelmes felnőtt nő vagyok pár iskolával a háta mögött és rendes munkahellyel. Én úgy érzem a mai világban még mindig nem nézik teljes embernek azt, aki mellett nincs egy férfi és gyerek. Pedig egyre több van ilyen. 30-as nők 30%-nak pl nincs gyereke ma Magyarországon...
Aztán az egyik bemondja az unalmast,azt hiszi a dolgok mennek maguktól is a maguk medrében,neki már a szalmaszálat sem kell keresztbetennie.Akkor jön a (z el)válás,amit árgus szemekkel lestek már amúgyis mások,hogy na akkor az mikor is jön el...
De ha közös a meló a kapcsin holtomiglan-holtodiglan,akkor az a kapcsi ki fog tartani holtomiglan-holtodiglan.De látjuk,hogy erre nem sokan vevők párosítva.
Én meg azt nem íbrom ha rám telepszenek vagy beszabályoznak!
Akkor már inkább az egyedüllét mint egy megalkuvással járó párkapcsolat!
24- nem fura
42- meglehetősen fura
;O)
Annyi ilyen ehhez hasonló kérdést fellehethe még tenni,dehét nem vagyunk kötelesek minden kérdésre válaszolni amit feltesznek. :]
Én így gondolom.
További ajánlott fórumok:
- 52 évesen babát vár valaki. Hihetetlen!!!
- Kinek mi a tapasztalata: hogyan működik, ha a párjával azonos vallású, vagy egyikőjüknek van, másiknak nincs vallása? (Csak akit érint)
- Bűn lenne egy elképesztően, hihetetlenül gazdag és sármos férfi szeretőjének lenni? Megtarthatja az ember (a nő) a méltóságát?
- Milyen emlékeid vannak kicsi gyermekkorodból, amire szinte hihetetlen, mégis emlékszel?
- Ha az embernek nincs párja, gyereke, családja, akkor mi értelme az életnek? Csak a létfenntartás?
- Nincs valami ötletetek, mit csináljak, hogy a haskötő alatt ne akarjam szétvakarni a terhes hasamat? Hihetetlenül viszket tőle.