Miért a fekete hajfesték a legkárosabb? ha mindenképp festem feketére melyik amelyik legkevésbé káros? (tudásbázis)
nos, elég régi a fórum, de hátha visszajön valaki, elmondom,a fekete hajfestéktől hullik bizony a haj! nem is gyengén, mégpedig orvosilag igazoltan ugyanis valamilyen káros anyagból abban van a legtöbb az intenzív szín elérése végett! nem szárít, nem töredezik, sőt..gyönyörű tőle a haj..ez tény..belülről öli meg!!! sajnálatos módon..én eddig ezt elengedtem a fülem mellett..pedig sokszor hallottam...de fel sem fogtam, pedig nekem úgy 3-4 éve egyszer elhullott fele hajam, majd a 2. terhességem ezt megállította. ... most pedig szintén egy éve hullik csomókban, 3/4-e odavan, pedig rengeteg volt..igaz vékony szálú(ezt károsítja a legjobban a fekete) és most már szinte biztos, hogy ez a problémám..ugyanis őszülök..főleg elöl..és gyorsan nő a hajam, így 2 hetente a tövemet be kellett festeni..ergo dupla vagy tripla annyi káros cucc jutott belém, mint egy átlag hajfestőbe!!
aki meg akar válni a feketétől..az most örülhet, nem kell lenöveszteni,levágni, hidrogénezni..aszkorbinsavas pakolás és csodaszépen lejön, én is így fogom leszedni, ismerősöm saját tapasztalata...de írd be a google-ba, hogy fekete hajfesték leszedése aszkorbinsavval..és nézd meg a linkeket, fotókkal igazolva!! hajrá ;) az olajat nem kell beletenni..inkább utána egy olajos pakolás! a cvit. amúgy is vízben oldódó..az olaj csak zavarja ;)
Sziasztok!
Kb. 1 éve festettem feketére a hajam és nagyon hullik. Szinte biztos, hogy a festéktől.Fodrászom ajánlotta a Henna Plus fekete festéket, de megnéztem az is tele van káros anyagokkal. Viszont a Henna Plus-nak van egy színezője is, de a neten nem találom, hogy milyen anyagokat tartalmaz. Ismeri, használta már valaki ezt? A másik problémám, hogy nem tudom, hogy ez a hennás színező befogja-e a hajam, mert eredetileg világos-középbarna. A Henna, Logona, Sante festékekre is az van írva, hogy a világosabb hajat zöldre fogja be, ezért gondolom, hogy a hajszínező pedig még gyengébb.
Sztem mindenképp maradj a vörösnél vagy legalábbis vmi más színt válassz!!!!Bár érdemes kipróbálni....max ha elkezd hullani a hajad akk abbahagyod azt ennyi...:)
Bár nekem már csak minimálisan hullik...kiderült h nekem a köldök piercingem miatt hullott...kivettem és már nem hullik....meg közbe rendbehoztam a hajam a "Varga hajcseppek" nevü spray-vel!Nagyon ajánlom mindenkinek...bár elég drága mert hetente kell venni és egy darab 3500ft körül van és 4-5 hónapon keresztül kell használni, de megéri...aki megteheti vegye meg!!!!pusziii
sokáig voltam vörös, de mindig a fekete tetszett, 2 évig voltam fekete és a hajhullásom miatt hagytam abba a fejem tetején alig van haj, és a bőrgyógyász is megmondta h nem kizárt hogy ettől!!!!
azóta nem is festem,aki bírja a feketét az szerencsés, bár nekem is olyan volt annó a hajam mint az oroszlánnak,mostmeg már alig tudom ugy fetűzni hogy ne virítson a homlokom
Fanatic! Szerintem amíg lenöveszted a feketét, addig festesd valami jó minőségű sötétbarnára a lenőtt hajrészeket.
Én annak idején ezt csináltam, és szinte alig látszott a különbség. Sőt, annyira megtetszett, hogy sokáig sötétbarnára festettem utána még.
A hajhullás témához annyit, hogy szerintem a fekete hajfesték önmagában nem hullasztja a hajszálakat. Bármelyik színnél előfordulhat hajhullás, aminek inkább belső szervi oka lehet, amit leginkább a bevitt tápanayagok befolyásolnak..
Sziasztok,
akkor mi a megoldás, ha más színt szeretnék a fekete helyett, csak a lenövesztés? Hát elég hülyén fog kinézni.
Köszi
Sziaa Evee92!!!:)
Hát jóó ez is igaz de nekem eddig minden fodrász ezt mondta amit már leírtam....meg több ismerősöm is..hát én már nem tudom...na mind1 mert én már nem is festem egyáltalán mert én nem szenvedek vele, ennyit nem ér meg...most az eredeti sötétbarna a hajam, már így is hagyom mert végülis ez is szinte fekete, nem is értem h miért kezdtem el festeni.Meg már annyit költöttem a hajam rendbehozására h soha többé fekete...sajnos...:) Mostmár nől le elég jól...lassan de biztosan..:)
Am milyen spray-re gondoltál??:)
Köszi előre is....
attól tuti h nem fog hullani a hajad:-)
lehet h nem olyan tartós de jobb mint a semmi
ezt most azoknak mondom akik szerint a fekete hajfesték roncsolja a hajat
csak annyit mondanék hogy akinek hulli ktőle a haja vagy szálkásodik az nem a hajfesték miatt van mert a nővérem lassan 5 éve kemény fekete hajfestéket használ és olyan a haja mint az oroszlán sörénye szal akinek problémája van vele annak eleve a hajfestéket nem bírja a haja.
mert ugyanis akinek a festés előtt nem hullott annak a festés közben sem fog
csak annyit akartam.:-)
Sziasztok!:)
Nekem másfél éve fekete a hajam...és másra még most sem festetném át mert annyira szeretem ezt a színt.Szerencsém volt mert mindenki azt mondta h azok közé tartozok akiknek tényleg jó.Persze alapból is nagyon sötét barna a hajam.
Fél éve azonban olyan szinten elkezdett hullani a hajam, hogy lassan az 50 százaléka nincs meg.Mindenki észrevette, és mondták (és több fodrász is) hogy mindenképp hagyjam abba a fekete haj mániámat mert a végén kihullik az összes.Az ismerőseim között is minden fekete hajú szinte átfesti már a haját mert annyira roncsolta nekik.És akik azt mondják h nem ez a legkárosabb azok a szerencsések közé tartoznak h ők MÉG nem jártak így...vagy nem fekete a hajuk és nem tudnak róla sokmindent.
Már 2 hónapja fújom a hajam "Varga hajcseppek"-el és sztem jó...persze nem olcsó mulatság de megéri..csak kitartással kell kezelni a hajat mert elég lassan hat..de az eredmény meggyőző.
Sajnos búcsúznom kell a fekete hajtól (bármég nemtom h hogyan).Am gondolkodtam már a "LOGONA" nevű bio hajfestékekről..erről mindenki jó véleménnyel van mert csak gyógynövények vannak benn..Lehet h ki próbálom, úgysem bírom ki h nee...:)
Szal sokszerencsét mindenkinek a fekete hajhoz, szükség lesz rá sajnos!!!:(
Ui.: A fodrászok többsége is azt mondja h a fekete a legkárosabb az összetétele miatt.És ők tapasztalatból mondják, nem saját vélemény alapján...
További ajánlott fórumok:
- Mi a kedvenc...és mi a legkevésbé, vagy melyiket választod a kettő közül?
- Melyik a legjobb szőke hajfesték?
- Óvatosan a hajfestékkel!
- Milyen hajfestéket használsz, és mennyire vagy vele elégedett?
- Milyen szín lesz az eredmény, ha feketére festett hajra világos szőke hajfestéket kenek?
- Melyik a legjobb és legkevésbé káros hajfesték?