Mi mindenért felelős a tamponhasználat? (tudásbázis)
A betethasznalattol nem kapsz el gombat :))
Az orvosok pedig a fejuket fogjak a tamponhasznalattol, ennyit arrol, hogy higienikusabb, de szerintem ha valaki a betettol elkapna, annak a tamponnal is gondjai lehetnek.
Sziasztok,
Én is tampont használok, de ha tehetem itthon és nyugi van, akkor betétet.
A tampont nem érzem, és nem ülök a vérben. :)
A betét meg hát jajjjj utálom.
:-) Kinek mi tetszik.
Korábban én is maximálisan tamponpárti voltam de mostanában nagyon átszoktam a betétre.
Többször volt esély a babóra mert nagyon gyenge volt a mensim..és nem mertem tampont használni.
És kiderült h vastagabb a méhnyálkahártyám mint normálisan és nehezebben is válik le és a doki azt mondta jobb lenne hagyni tisztulni rendesen.
Én a tamponra szavazok, cserélni kell 3-5 óránként. Folyást elvileg okozhat, és nem szabad sokat bent hagyni de ha valaki megfelelően használja nem lehet gond, és legalább nem lehet hallani és nem is látszik, ellentétben a betéttel ami zörög. Én talán abban a hónapban használtam betétet, amikor megjött, az volt az utolsó alkalom. A tampon sokkal diszkrétebb a kezedbe is foghatod senki nem látja h tampont cserélni mész a wc-re, míg egy betétnél meg viszed a kis neszeszert... a másik meg hogy ezerszer higénikusabb szerintem a tampon, mert abban "tocsogni" egész nap, ami kijön belőled nekem valahogy nagyon taszító, a szagról meg ne is beszéljünk :)))
szóval tampon forever!
Részemről teljesen egyetértek MelisUK hozzászólásaival, és távoli mosolyával a butaságokon. Minek nem létező dolgokból problémát csinálni? Valaki írta, hogy a tamponnal "fertőzésveszélynek van kitéve". Igen, talán ha a szemetesből előhalászott, használtat használ.
Ha már választani kell, inkább a láthatatlan, érezhetetlen tampon, mint a bepelenkázás.
Nem felháborodva vagyok, csak nevetek a sok butaságon.
Egyébként előfordulhat válasz az írásaimra, mégpedig azért, mert most előre került újra ez a téma a fórumok között, tehát ki tudja? Lehet h épp jelen vannak azok is, akik írtak ezekre a fórumokra régebben. És mások is leírhatják a véleményüket.
A szűzhártyát ne úgy képzeld el, h az egy totál fedett valami. Azon van egy lyuk, amin fel lehet rakni a tampont. Tehát a szüzességnek nem árt. Viszont annak, aki szűz, annak a mini tampont kell hasznia.
Hol maradnak a felvilágosítások manapság?
Épp a fogamzásgátlási módszerekről kezdtem el írni cikkeket pont ilyen problémák végett, de valahog nem akar kikerülni a cikkek közé...
Elolvastad a tájékoztatót, h hogyan kell fölrakni a tampont? Nem csak épp bedugaszolni kell magad vele, hanem legalább egy ujjpercnyit föl kell tolni.
Ha megfelelően fölrakod, akkor totál semmit nem lehet érezni a tapmonból.
Kíváncsi lennék, h a szőrtelenítésnek mi köze van ahhoz, h milyen szaga van azoknak, akik betétet használnak... :) Egyébként teljesen szőrtelenítek, de ilyenről még életemben nem hallottam. :)
Nincs semmi gond a tampon cseréjével munkahelyen sem, mivel ha megmosod a kezed, akkor elzárhatod a csapot a másik kezeddel, de akár ugyanazzal is, mivel én pl egy ujjamat nyomok csak föl, nem az egész kezem. :)
Én is használtam betétet még a kezdetek kezdetén, de hiába cserétem én gyakran, annak mindig gusztustalan szaga volt és nem szellőznek megfelelően, tehát gombásodáshoz vezethetnek. Aki hajlamos a hüvelygombára, az igen könnyen elkaphatja betéthasználattal.
én ugy tudom csupán a TSS-Toxiuxus Sokk Szindromát hozzák vele párhuzamba.Ez a betegség egy emberui szervezetben általánosan előfordulo baktérium toxinja okozza.A megbetegedések közel fele menstruáció idején fordult elő,amit a tamponhasználat idézett elő!!!!
De szerintem ez csak ezerből max.1 emberre igaz vagy még egyre sem!!!
Iszonyuan ritka eset!Nyugodtan használj csak tampont!!!!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell nem stresszelni MINDENÉRT?
- Mit csináljak, ha azzal telik az életem, hogy a saját szerencsétlenkedésem miatt fizetek folyton és mindenért megszenvedek?
- Szőrtelenítés, tamponhasználat mikortól?
- Mit tennél, ha a tanár nem szeretné a gyerekedet és folyamatosan rászólna mindenért?
- Mi az oka és hogyan kell kezelni, ha valaki mindenért magát hibáztatja?
- Hogyan lehetnék kedves egy olyan férfivel, aki mindenért a másikat hibáztatja, mindenen veszekszik, hisztizik?