Mi lehet az oka, hogy a kutyánk túl gyakran nyalja a popsiját? (tudásbázis)
sziasztok
köszönöm!
Voltunk is a délután vele dokinál, és igen tele volt a bűzmirigye, kinyomta, meg kaptunk féregtelenítőt is,mert valamikor ősszel volt utoljára. Elvileg nem kell ugye nyomkodni bűzmirigyét, de ha ilyen van, hogy valamiért magától nem tisztul ki, akkor segíteni kell neki.
A doki azt mondta, hogy alapjában véve székletürítéskor tisztul ez is nekik, de ha nem olyan kemény a széklet nem présel annyira a kutya, akkor nem tisztul a mirigy... bleee :P :)
Én nem néztem de Párom kitartóan fogta kutyut, és szagolta a bűzt :P
Két hét múlva ajánlatos visszamenni, hogy remélhetőleg már nem telítődik neki újra, ha igen, akkor valami gyógyszer kell neki...
Köszi
Az én kutyusom - aki már sajnos nincs közöttünk - spániel volt, és minden nyíráskor kellett a bűzmirigyét tisztítani.Az állatorvosunk azt mondta, azért kell, mert egyszer elkezdtük. Ha nem tettük volna, nincs ilyen gond, elvégre bűzmirigye minden kutyának van, a kóboroknak is, azokét ki nyomja ki?
Féregirtás, szerinte az a legfontosabb, és tanácsára rendszeresen adtunk neki ilyen célból 1-1 cikk fokhagymát az imádott májkrémében. Gondolom az adag a méret függvénye.
Köszi
mi is ilyesmire gyanakodtunk, bár nem lehetett oly rég a féregtelenítés, de tény hogy nem emlékszem- megnézzük a könyvecskét
bűzmirigy?? Azt dokitól akkor megkérjük... :P
Köszönjük majd beszálomok azért :D
Kapott már féreghajtót?
Ilyenkor viszket nekik, és még húzzák is a sejhajukat a földön. :-)))
Az utóbbi időben időnként szinte cuppog rajta.
Mi lehet az oka? Vagy nincs jelentősége, szükséges lenne a doki?