Mi baja lehet a kutyámnak? (tudásbázis)
epilepsziás tacskóm nekem is volt, és valóban nem teljesen ilyenek voltak a rohamai. az a kutya teljesen begörcsölt egy pillanat alatt, és egész testében rázkódott.
ennek meg fokozatosan haladt felfelé a testén. nekem egy durva epegörcsre, vagy valami kólikára hasonlított inkább...
Futás a dokihoz, de gyorsan!!
Nekem volt epilepsziás kutyám, az is begörcsölt és kimerevedett, de az nem teljesen ilyen volt....
Férges is lehet. Akkor kapkod a farkához, nyalja a hasát...
Érvényes még a féreghajtója?
Izomgörcs is lehetne, de az nem szokott végig futni az egész testen! :(
Mindenféle képpen megkérdezném az állatorvost, mert lehet ez a tünet valami súlyos betegségnek az első tünete!
én valamilyen mérgezésre gyanakodtam, de az nem múlik el ilyen gyorsan, nem?
lázat nem vettem észre, sem a roham előtt, sem utána nem volt tünete. utána egy ideig a hasa körül volt érzékeny: ha ott simogattam, odanyúlt.
Esetleg egy lódoktor tudja...Ők ezért vannak..
Szegénykém! remélem,már teljesen jól van!De azért említsd meg egy lódoktornak...
Kullancs nem csípte meg? Nincs láza?
Megharapta valamilyen állat (patkány)?
a következő történt tegnap: a kutya nyüszítve kért segítséget tőlem, a hátsó lábai furcsán kitekeredtek, görcsbe rándultak. ez terjedt aztán felfelé, az egész teste, a mellső lábai, a nyaka is tekergett és görcsölt, remegett, végül már az állkapcsa is. nem tudtam vele mit kezdeni, kis hideg vizet fröcsköltem rá, meg a szájába, és néhány perc után kezdett ernyedni a görcs. de utána még sokáig "panaszkodott" az ölemben.
adtam neki tejet, aludt és kb fél óra múlva már kutya baja /:)/ sem volt.
vajon mi történhetett vele?