Mi a véleményetek arról, hogy a házassági eskü szövegében már nem fog szerepelni a hűségről szóló nyilatkozat? (beszélgetés)
Talán ez a lényeg.
Sokszor írtam már, hogy a házasságok zömében előfordul a félrelépés. De legalább a látszatot meg kellene adni, azaz, legalább szándékosan nem kellene erre engedélyt adni!
Elhiszem, hogy van aki másképpen gondolja, mondván, hogy legalább ez a fajta esküszöveg nem álszent, hanem őszinte. ebben is ban persze valami, mégis inkább a konzervatív felfogással szimpatizálok.
Ki tudja? :)
Ha jó a kapcsolatunk az anyánkkal, valószínűleg nem vallott nevelési kudarcot, s tetejébe még a gyerekünkkel is, hab a tortán :))
Nos én "bezzeg az én időm"-ből való lennék, de nyugodtan lenyakazhattok, akkor sem emlékszem az eskünk szövegére, csak arra, hogy izgultunk, és vihogtunk végig egymásra, a hátunk mögött pedig szipogtak az emberek, mert állítólag olyan gyönyörűen beszélt az anyakönyvvezető :)
akkor most mehetünk megcsalni egymást? vagy hogy van ez?
maradjunk annyiban, hogy nem kell eskü egy jó együttéléshez és egy jó házasságban sem az a fontos, hogy mi van a szövegben, hanem mit éreznek egymás iránt.
van-e annyit tisztelet és becsület, vagy csak van valaki mellettünk, aki mos, főz, takarít, esetleg a másik oldalról, pénzt keres.
Az eskü legbelül van, a szívünkben, ezt ha megszegjük, a lelkünkkel kell elszámolnunk, magunk felé.
Szerintem.
Ezek szerint te is én is táposak és elkényeztetettek voltuk,az akkori anyák,és nagyanyák számára,és erkölcstelenek,és fúúúúúj!:)))
Bezzeg az én időmben!:D
Nem emlékszem baccus:)))
Tehát tuti , hogy nem ettől függ az egész!! D
Így van! A "táposság" az elkényeztetés következménye, és még sok más, biztosan mindenki tud felsorolni, úgy kell nekünk :)
Amit még nem tudunk, hogy vajon ŐK milyen generációt nevelnek fel? Még az is lehetséges, hogy a mostani felvilágosult fiatal akkorra öreges, avítt felfogásúnak számít majd :)
Én mindig azt mondom,hogy soha ne szidjuk ,és ítéljük el az új generációkat,mert azt soha nem szabad elfelejteni,hogy a milyenségükért mindig is í régebbi generációk a felelősek.
Vagyis úgy kell nekünk,ehetjük amit főztünk:)))
Egyetértek!
De mikor hangzik el??? Mert én egyáltalán nem emléxem rá. :D
Ha ez is számítana valamit, akkor sem lenne válás.
De nem számít, ezt tudomásul kell venni. Mert ugye, van olyan is, hogy nem is volt esküvő, és mégis hűségesek.
Szerintem , nem az a lényeg, hogy benne van -e a szövegben .Aki hűséges típus úgy is az marad, nem a szavak fogják kötelezni rá mert ez a belső tulajdonságai közé tartozik, aki meg nem , az szerintem ezt a részt hamar elfelejti .
Feleségül veszlek MERT SZERETLEK!
Férjül veszlek :) MERT SZERETLEK!
Ebben benne van minden ....de az érzések változhatnak Kinek mit enged meg a lelkiismerete , úgy cselekszik.
De már ez egy másik fórum téma lenne:))
De szerény véleményem szerint nem ettől a kijelentéstől függ , hogy valaki hűséges lesz-e!
Amúgy meg mikor ez elhangzik igazán megható, és oda illő szöveg . Majd találnak ki helyette mást D :
....a férfiak?:)))))))
Ebből is látszik,hogy mennyire lényegtelen ,hogy benne van-e az eskübe ,vagy sem.
Az emberek nem a monogámiáról híresek:)
Szeretik a társat,a megszokottat,a biztonságot,így hűségesek,viszont testi téren képtelenek a hűségre,és ez így van mióta világ a világ,s még két nap:))
Nem kérdeztem..biztos fehérmáju volt a csaj..na ezért írom, hogy nem lenne könnyű a töbférjűség
, e miatt sem.
Ha valaki régen előkapta a micsodáját eg idegennek, simán elvitték a bolondokházába. Ma úgy hívják, hogy cyberszex :D
Az ösztönök ugyanolyanok, mint régen, ez tény. Ettől függetlenül ma olyanokat szabad, és szokás is csinálni, amiért nekem apám simán lekapta volna a fejemet. Aligha sunnyoghattam volna haza diszkóból terhesen, a fogamzásgátlás pedig nem volt ilyen széles körben elérhető. A szülőknek nagyobb volt a tekintélye - más kérdés, hogy ezt mivel érték el-, de nem jutott eszünkbe széllel szemben pisálni :)
Persze attól függ, hogy milyen évekhez viszonyítunk.