Mi a véleményetek arról ha egy 15 éves lánynak van barátja? (beszélgetés)
Én örülök annak, ha egy 15 éves lánynak van barátja.
Ez a fiatalság, a szerelem, a szexualitás felfedezésének korszaka.
És ez mind az élet szépségéhez, napos oldalához tartozik.
Szerintem jó körökben mozogtál.:)
Én épp 15 évesen cseréltem le tologatás terén a matchboxot.
Nyári táborba készültem menni , amikor nagylány lettem.
Nagyi és anyám sugdolózik a teraszon: El ne enged, még felcsinálják!
Elmentem, nem csináltak fel. :-) Ennyit a felhomályositásról.
Korombelieket ott érte a "meglepetés". Azt sem tudták, mi ez. Azt hitték itt a vég, meghalnak.
Nekem azért a menstruációról mondott pár szót anya 10 éves koromban. Akkor ugye kisgyerek lévén nagyon megijedtem, hogy mi ez, miért lesz, mikor lesz, hogy lesz. Millió kérdés merült fel bennem, de egyikre se válaszolt rendesen, csak kitérő válaszokat adott. Aztán rá egy évre meg is jött, akkor nagyimnál voltam, és ő mondta el részletesebben, akkor kaptam választ a bennem felmerült sok kérdésre...
Tehát valóban nem csupán a gyerek hibája az, amit csinál. Ha a szülő normálisan elmagyarázza az ilyen dolgokat, akkor talán másképp fog hozzáállni a dolgokhoz.
Ez tényleg kérdés?
Már az " én időmben" is teljesen természetes volt ebben a korban.
Lánytól függ.
Van, aki olyan buta, mint a föld, és odaadja magát bárkinek, és a szülőket se érdekli.
És van olyan, aki bájosan udvarol, és cukin összebújik, és aranyosan andalog és élvezi, hogy szeret és szeretve van.
Nekem sem beszéltek ilyersmiről.
Láttam a szüleim házasságát, és kérdeznem sem kellett.
Kérdezni kell!
Tudod, néma gyereknek...
Ha konzervativabbak , akkor cikinek érzhetik.
Próbálkozni kell. Jobb hülyeséget kérdezni otthon, mint hülyeséget csinálni házon kivül.
Előre nem fognak válaszólni.
Ez a "már nem vagy szűz?" dolog azért elég durva.
Magam részéről felelőtlenségnek tartom nem felvilágosítani a gyereket, mert akkor nagy valószínűséggel máshonnan fog tájékozódni ezen dolgokról. Barátoktól, akik szintén nem tudnak többet, internet, tv, stb. Ezek a dolgok meg azért jól félre tudják vezetni a tudatlan gyereket...
Nekem is volt ilyen nyavalygós időszakom, de már kezdek túlesni rajta. :)
Fogalmam sincs miért nem beszélnek velem ilyesmikről.
De pl. se a szexről, se párkapcsolatról, vagy semmi ilyesmiről nem volt még szó soha sem a szüleimmel.
velem sem ültek le soha a szüleim erről beszélgetni, sőt az anyám a házasságom előtti nap megkérdezte(21éves voltam), hogy már nem vagyok szűz??? na én ezt nem akarom, pont ezért fogok mindegyik gyerekemmel elbeszélgetni, nálunk ez nem tabu téma, és nem fogom a szőnyeg alá söpörni a dolgokat, és igenis fel fogom őket "világosítani" mindenről, ami ezzel kapcsolatos, a nemi betegségektől kezdve mindenről, mert szerintem ez így jó, és ne a barátnője vagy a pasija világosítsa már fel...
minden korban és mindig is lesznek olyanok, akiken végigment a fél suli, most ők vannak "nyeregben", legalábbis azt hiszik, de közülük egy olyan lányt sem ismerek, aki kiegyensúlyozott, hosszú távú kapcsolatban élne...ne aggódj, az idő téged fog igazolni, csak tudom ezt most nehéz elhinni, mert a "bilógiai óra" mindenkinél már ketyeg...13évesen én is ezen nyavalyogtam magamban, hogy belém miért nem szerelmes senki...:),pár lány meg miért van már 2-3 baráton is túl...
Hüle kérdés.
Miért nem beszélgetnek veled ilyesmiről? Olyan "maradiak", helyesebben cikinek érzik. Vagy úgy gondolják , te még gyerek vagy hozzá, nincs igényed ilyesmire?
Általános 8. osztályában volt olyan 2 osztálytársnőm, akiknek kb havonta volt új pasijuk. A szüleik tudtak róla, sőt támogatták is őket benne, magasról tett rá az anyjuk, hogy ők mikor hol vannak, mit csinálnak, és kivel.
Ezzel szemben velem sosem ült le se anya se apa beszélgetni ilyesmiről és mégsem mennék bele egy ilyenbe soha.
További ajánlott fórumok:
- Ciki, ha egy 19 éves lánynak 17, 5 éves barátja van?
- Lányos anyukák ! Ti hogy éltétek meg hogy a lánynak barátja van?
- Szerintetek gáz ha egy 18 éves lánynak nem volt barátja?
- Mi a véleményetek arról, hogy 9-10-11 éves kislányoknak van facebook oldaluk? Ti megengednétek ilyen kicsi lánynak?
- Ti már hallotatok olyanról egy kapcsolatban, hogy a lánynak megtetszett egy másik fiú, és megmondta a barátjának, hogy helyesebb az a másik?
- Szerintetek egy nem épp csinos lánynak is lehet barátja?