Mi a véleményed a népszámlálásról? (beszélgetés)
ja bocsi, nem jól írtam!!
me' mán nem hiszek az mesében! oszt jónapót!
Pl. ha tudják, hogy milyen cégeknél foglalkoztatnak embereket jelenleg, milyen végzettséggel munkanélküliek, akkor esetleg olyan beruházásokat indítanak, ahova a meglévő munkerőt lehet felvenni.
Ha a felmérésből kijön, hogy sokan biciklivel közlekednek egy adott környéken, akkor lehet, hogy előbb fordítanak arra, hogy rendes biciklis utak legyenek, ha meg a kiskunbercsényi lakosság 2/3-a vonatozik, akkor talán nem fogják az arra járó vasútvonalat bezárni.
Higiéniai, környezetvédelni és földművelési okokból pedig nagyon nem mindegy, hogy egy emlésztőgödörbe eregeted a szenyvizet, amivel együtt M.o. legnépszerűbb klóros tisztítószere is lefolyik.
Nem is értem, hogy mi a fenének kell azon csámcsogni, hogy mennyi pénz. Ahhoz, hogy minden önkormányzat zökkenőmentesen működjön, ahhoz nem lehet elvonni a munkaerőt más feladatokra. Azoknak az embereknek valahol dolgozni kell, megszámítógépek, meg fizetés is. Aztán ha a MÁV vonalairól kellene dönteni, akkor az megint egy külön feladat lenne. Most egy füst alatt megcsináltak több felmérést.
Nem nehéz ám a te kérdéseidet megválaszolni, csak egy ici-picit gondolkodni kell. Azért, "mer há én nem értem", azért még nem hülyeség minden.
az önkormányzatnál sincs minden lepapírozva, azaz nem mindenki a bejelentett lakcímén él.
a szociális helyzet felmérést célozza leginkább ez a népszámlálás, de itt már mindenkinek üldözési mániája van...
igen, de egyik helyen úgy, mint nme életvitel szerűen ott lakó, a másik helyen meg életvitel szerűen lakok, így aztán kijön az egál :)
Amúgy, nehogy azt hidd4 volt olyan albérlő, aki simán azt írta be, h ő albiban lakik, majd, mikor kiakadt a főbérlő, még neki állt feljebb.... Holott, ha kicsit elgondolkodik, rájöhetne, h a saját érdekét tekintve is mást kellett volna bexelni..... Ahogy kolleganőm is mondta, nagyon szívesen bejelenti az albérlőit, hivatalossá teszi a dolgot a NAV felé, csak akkor azt fizesse meg az albérlő.... Na pont ezért nem érdeke az albérlőnek őszintének lennie! Ki szeretne még 20ezret fizetni +ban egy albira????!!!
sziasztok! én ezzel a fórum indítással csak egyetlen dolgot akartam. meg akartam volna tudni, hogy miért nem az önkormányzatoktól kérnek egy összesítést, és abból vonnak le valamit, szerintem sokkal-sokkal olcsóbb és gyorsabb lett volna, mint milliárdokat elkölteni egy olyan dologra, ami nem fog reális képet adni: hisz mindenki csak azt vallja be, amit már az állam úgyis tud. tehát ha munkanélküli vagy és mellette feketén dolgozol, akkor azt úgysem fogod a kérdezőbiztosnak bevallani... ha albérletben laksz, de nem hivatalos a dolog, akkor szintén nem fogod ezt mások orrára kötni, hisz nem akarsz te sem magadnak sem a főbérlőnek bajt.
itt most lehet politizálni és kígyót-békát kiabálni, felesleges! be kellene látnia az államnak is, hogy haladni kell a korral. ami 1900-ban még teljesen logikus volt, ma már az internet-számítógép és hasonló kütyük világában csak pénzkidobás...... úgy, hogy a mindenkit érdeklő kérdések nem kötelezőek........ (ha jól tudom Angliában kötelező rá válaszolni! )
és szerintem ez nem jelent problémát senkinek, hisz mindenki megcsinálja. egyszerűen csak rettegünk, mert van hamburgeradó és mindenféle agyament dolog, én személy szerint félek, hogy mi lesz ebből..... nem anonim, ez tény: lakcímre kiküldött kóddal lehet neten leadni a kérdőívet... ez anonim??? nem!!! azt is mondták, hogy a válaszok majd segítik a vállalkozásokat, mert felmérik az érdeklődési köröket, ilyen kérdéseket sem találtam. hol segít az bárkit is, hogy én mivel közlekedek általában???? hogy hány négyzetméteres a házunk???? hogy hova folyik a szennyvíz?????
én értetlenül állok a kérdések előtt, és tény, hogy mindenben már csak a rosszat látom. de miért is kellene pozitívan látnom a dolgokat??????? miért????
akkor tehát te két helyen szerepelsz?? tehát kettőnek számítasz???
tehát majd szépen leülnek, és átnyálazzák, hogy akkor a létszám miért nem stimmel?? hiszen van egy állandó lakcímed, ahova mindent kitöltöttél, és van egy ideiglenes lakcímed, ahol szintén minden kérdésre válaszoltál... vagy hogy is van ez?
hozzánk se jött senki
bedobta és azóta se keresett, hogy kitöltöttem-e vagy sem, neten csináltam, vagy sem.........felém se nézett, értesítőt se dobott be
mikor hívtam, ki volt kapcsolva
megírtam neten, pukkadjon meg
Hogy erted okosban?
Kotelezo a nepszamlalasi papirt kitolteni, vagy sem?
Hozzánk nem jött a kutya se. Mindegy. Kitöltöttük mind a 4-en.
A pároméknál ma volt a számlálóbiztos 2. alkalommal, értesítőt is dobott be, telefonra kedvesen ki is jött mindkétszer.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról
- Mi a véleményed a Hal a Tortán c.műsorról?
- Mi történik, ha valaki nem hajlandó a népszámlálással kapcsolatos kérdőívet kitölteni?
- Internetes népszámlás kérdőív: hova kell belépni, hogy be tudjam írni az azonosító és internetes kódot?
- Nem szégyellem, hogy a népszámláláson számlálóbiztosként...
- A népszámlálást az állandó lakcímre érkezett azonosítóval kell kitöltenem vagy ami a tartózkodási címemre érkezett azzal?