Mi a teendő majd ilyen esetben az óvodában? (tudásbázis)
Szerintem ne aggódjunk előre.Lehet októberben már ovi meg suli se lesz akkor meg tök mindegy folyik e az orra:-(
Én nehezen vagyok már pozitív e témában..
Amúgy itt is írják:
El se tudom képzelni, hogy lesz, mihez kell tartani magukat az intézményeknek, miket fognak betartani, hogy fogják megoldani.
Az biztos, ha egy fejfájás, orrfolyás, tüsszentés miatt hazaküldik 10 napra a gyerekeket, akkor ősszel szépen ki fognak halni az osztályok, csoportok, egyenes út a bezárás vagy a digitális oktatás felé.
Mindkét oldalról jogos a morcosság:)
No, majd a gyakorlatban kiderül.
Én az iskolában szeretném tudni a gyermekem egészségesen:)
Tényleg nem kötekedni akarok, főleg ilyen hülye megfogalmazások miatt, de ezen úgy lehet elmenni, ha kinyomtatom és átsétálok rajta. aztán majd eldöntik minden pénteken, mit kell tenni. :/
Elméletileg rendelhetnek a 65 év feletti orvosok, de közben nálunk a kerületben meg nem rendelnek. Tényleg annyi minden homályos.
Én mindenkinek drukkolok, hogy úgy alakuljon, hogy a legjobban jöjjön ki mindenki belőle.
A munkahelyek is morcosak, ha hiányzunk, de az óvodában a szülők is jogosan morcosak, féltik a gyerekeiket a náthástól is akár, mert nem tudhatják ez sima nátha, vagy covid19.
Ott van a forrás is.
Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban, A 2020. június 11-i eljárásrend 2.2 pontjának módosítása
Ez a XIX. kerületi helyzet lehet.
De a betegség kezdetétől, vagy a gyógyulás után 10 nap, amíg nem mehet a gyerek?
A tanévet elírták, mert 2020/2021-es kezdődik most. Nem lényeges, csak megjegyeztem.
Én előre rettegek az online oktatástól. A munkahelyemen 20-an dolgozunk, kb hárman vagyunk, akinek nincs kisgyereke. A tavaszi időszakban a legtöbbet kivették a létező összes szabadságukat. Őrült szívás volt a bent maradóknak. Persze megértem, ha nekem lenne kisiskolás gyerekem, én is vele lettem volna otthon.
Mi lesz velük ha megint ez lesz? Táppénz? Szabadság nem sok maradt.
Sok portálon olvastam már, hogy orrfolyással, kis köhécseléssel sem lehet engedni gyerekeket oviba, suliba és minimum 10 napig otthon kell tartani.
Ha ez így fog működni akkor nem lesz aki oviba, suliba járjon.
Szia, erről még sehol nem nyilatkozott senki, Lehet majd helyiszinten lesz szabályozva.
Munkahelye is válogatja, van ahol visszamehet dolgozni az alkalmazott, van ahol egy megfázás miatt is 12-14 napot otthon kell tölteni.
További ajánlott fórumok:
- Kötelezhetnek rá hogy bent altassam a gyerekem az óvodában, különben nem kapja meg az ebédjét?
- Gyermekünk óvodában, avagy hány évesen engedjük iskolába?
- Nyári időszak az óvodában
- Lehetséges, hogy egy autista gyermeken csak az óvodában jelentkeznek a tünetek?
- Igaz, hogy a gyermek nem lehet napközis az óvodában, ha az édesanyja gyeden van?
- Nincs térerő egyik vodafonos telefonomon se, már majdnem 4 órája. Ilyenkor mi a teendő?