Mi a teendő ha az orvos kidob egy beteget? (tudásbázis)
ez az internet hatalma... sajnos. Itt rettenet sokan "diplomáznak". Egészségügyi területen meg pláne....
Tudod, a saját szakmáját meg egyszer ugyan megtanulta állítólag, de kinek mi a tanulás... vizsga sikerülhet magolás után is, meg még sok minden segítségével. A szerencse pedig a legnagyobb segítő...
kolléganőm fián még a szúnyogcsípést is bárányhimlőnek titulálták :D Nem zavarta őket semmi ebben az elhatározásukban, h bárányhimlővel hazazavarják a gyereket :) 2 hetente játszották el ezt egy ideig. Gondolom még játszanák, ha kolléganőm nem visz nekik papírt szakorvostól, amiben leírják, h a gyerek be is van oltva bárányhimlő ellen, illetve egyszer szúnyogcsípések vannak a lábán, immár sokadszor :D Na azóta nem hívogatják őket, h bárányhimlős a gyerek, menjenek azonnal.
Ebben azért az a borzalmas, h bezzeg, amikor cukorbeteg gyerek kerülne a csoportba, vagy epilepsziás, egyből sutba vágják az "orvosi diplomájukat".... azt már nem vállalják, h odafigyeljenek rájuk, és kortársaik között lehessenek....
A témában nem vagyok érintett, mint leírtam az unokámra mi vigyázunk, amikor beteg, mert a lányom nem tud vele otthon maradni. Szerinted a mai világban van olyan, aki "egy nem igazán beteg ovissal" otthon mer maradni? Én nem ismerek egy ilyen embert sem.
A másik pedig az óvónőkhöz kapcsolódik. Lehet ma már minden óvónő orvosi diplomával is rendelkezik, mert kettőt köhög a gyerek és szólnak délután, hogy jó lenne, ha másnap nem vinnénk, csak orvosi igazolással. Olyan eset is volt, hogy a szeme miatt elküldtek orvoshoz, aki azt mondta, hogy ezzel nyugodtan lehet menni az oviba, kiadta az igazolást, majd másnap közölték az óvónők, hogy legközelebb csak szakorvosi igazolással veszik be a gyereket.
Ennyit a lógásról, az orvosokról és az óvónőkről.
Hát igen... sokminden elhangzik...
Az viszont biztos, hogy ha hagynám, az intenzíven is simán nekiállnának a hozzátartozók gyógyítani...
én is vmi ilyesmire gondoltam, de ahogy írja a kérdező, ő nem nagy szájú, inkább visszahúzódó... Ha csak nem bolond, nem tesz ilyet egy orvos se indok nélkül. Az antibiotikum adását én is maximálisan feleslegesnek tartom jelen esetben....
Biztos paranoia, de én is mindig szülői magatartásbeli hiányosságokat látok az ilyen esetek mögé....
Feltételezhetően arról volt szó, hogy nincs a gyereknek komoly baja, főleg nem bakteriális fertőzése. Piros a torka, köhög de nem lázas, a mandulája sem tüszős a leírás alapján. Vagyis az antibiotikum adása indokolatlan. A doktor ezt próbálta megmondani, a szülő erőszakoskodott, hogy írja fel az antibiotikumot. Az orvos engedett, mert sokszor könnyebb engedni a szülők ötletelésének mint megharcolni az igazáért. A gyereket kiírta ahogy anyuka kérte, de táppénzt nem fog írni olyan esetben amikor nem tartja indokoltnak, gondolom erről van szó.
Persze az az orvos, aki ellenvetés nélkül írja amit anyuka diktál, rögtön szimpatikus... hát akkor át kell menni hozzá, csak nehogy olyan eset is legyen amire anyuka nem tudja a megoldást...
hmmm... lehet rossz napja volt....
mindemellett, örülj ha olyan az orvosotok, aki nem minden pity-puty dologra adja az antibiotikumot!
Beszéld meg vele a történteket!
Amúgy, mire jutottál?
amíg nincs láza egy embernek, miért tömnék antibiotikummal? Tök felesleges, és csak annyit ér el vele az orvos, h még ellenállóbbak lesznek ezek a kis dögök... És az immunrendszernek sem tesz jót, ha mindig minden nyavajára antibiotikumot adnak.
Én azért nem gondolnám, h ennyi az ok. Nyilván te magad sem éppen olyan formában közölted a kívánságod az orvossal, ahogy az illő lett volna. Talán erőszakoskodtál, stb.
Betegjogi képviselő, orvos váltás.
Úristen, ezt még az itteni orvosok sem mernék megtenni, pedig elég necces dologra képes az egyik háziorvos! Még jó, hogy nem a családomé.
Itt Magyarországon nagyon jó az orvosunk, mint diagnoszta és, mint orvos, de az a tendencia, (divat?) hogy a gyerek beviszi a gyógyszerét. Ez így van pl. Angliában és Németország egyes helyein is. Furcsa nekünk, amikor azt mondták régebben ki kell feküdni. Hát nekem a gyerekeimet nem igazán lehetett ágyban tartani, csak amikor már a lázuk a felső határokat verte. Melyik országban hatásosabb a gyógyítás, betegebbek a gyerekek??? Ott ahol gyógyszerrel mennek a gyerekek közösségbe a halandóság kisebb.
Mondjuk ez csak kitérő volt, az anyuka problémáját nem oldja meg.
További ajánlott fórumok:
- Valaki tudja, hogy van-e olyan ápoló szolgálat, ami akár naponta többször is kijön ellátni beteget?
- Hol lehet elhelyezni Alzheimeres beteget?
- Milyen magas láznál kell hívni az ügyeletet? Hogyan hűtsem a beteget, ha ágyban fekszik és nincs ereje felkelni?
- Ha az orvos félrekezeli a betegét, hova lehet fordulni panaszt tenni?
- Rák....igenis beszélni kell róla! :( orvost, beteget, gyógyultat ide!! megelőzés? lehetséges...
- Fogorvos mellett az asszisztensnek mik a teendői?