Mi a legjobb mód arra, hogy megszabaduljak a vesekőtől? (tudásbázis)
3 éven keresztül folyamatosan felfázást diagniosztizáltak nálam, erősebbnél erősebb antibiotikumokat kaptam havi váltásban. A tünetek nem múltak, így kiharcoltam egy hasi UH-ot,(megjegyzem, a házi orvosom a beutaló kiadásakor azt mondta, hogy erre a panaszra ő semmiképpen sem adna hasi UH-ra beutalót, így ráírta a papírra : "a beteg saját kérésére".). A vizsgálatkor egy 4-6 mm-es követ találtak. Rá egy hónapra kaptam időpontot a kőzúzásra. nebula valóban egy napos a kórházi kezelés, ilyenkor biztosítva van a beteg számára egy napra ágy, kőzúzás felvételkor lázlapot és mindenféle nyilatkozatot felvesznek tőled. Hazugság, hogy nem fáj. Majd szét szakadt a derakam abban a 20 percben, amíg zúzták. Utána kiadott az urológiai osztály egy zárójelentést, és szórták ki a népet mindenféle tájékoztatás nélkül. Azt se kérdezték meg, hogy fáj-e, hiszen azért van biztosítva aznap a kórházi férőhely, hogy ha rosszul reagál az ember a zúzásra, befektetik. Azt se tudtam mikor mit kell bevennem, milyen módon gyűjtsem a "távozó fregmentumokat". A gyógyszerészem azt mondta, hogy mivel nincs katéterem, így állandóan nagy befőttes üveggel menjek WC-re. Még az irodában is létesítettem egyet.3 litereket ittam meg 1 hónapon keresztül, akkor mentem vissza kontrollra. Kiderült, hogy 1mm-t lőttek le a kőről...2 hétig fájt utánna a derkam(ez volt decemberben), és nem éreztem amikor távozott a fregmantum. Bár azóta nincsenek panaszok.
Egy biztos, sok sok folyadék, 2 urológus is a sört emlegette, rowatinex kúraszerűen, lépcsőzés.
Sziasztok. Nekem ma állapította meg az uh. az 5 mm vesekövet..!
Megmondom őszintén nem különösebben izgatott,jobban örültem hogy más minden rendben van. De ahogy itt olvasgatom a fórumot..hát be vagyok szarva. Különösebb panaszt még nem okozott bár szokott az alhasam fájni,görcsölni de álmomban nem gondoltam hogy ettől van. A sört nem szeretem,igyekszem sok vizet inni (az emésztésem miatt is)
Akkor a sok víz kihajtja belőlem?
Rengeteg folyadék és sok lépcsőn való ugrálás. Ha a mérete nagy vagy olyan a formája akkor csak orvos fog megszabaditani tőle.
Én mmielőbb elmennék. Nekem is volt ilyen gondom. Tudom milyen fájdalommal jár.
Kitartást és mielőbbi gyógyulást kivánok.
Köszönöm!
Egyre többet iszok segített az időjárás is, hiszen kánikula volt.
Nagyon sokat pisilek, de a görcsök nem múltak csak enyhültek.
Mikor autózunk majd be pisilek a görcsöktől.
Meglátom mire megyek a dokikkal.
Köszi mindenkinek!
Szia!
A talpmasszázs nagyon jó módszer! Ha sörrel ki lehet hajtani (a mérete miatt) akkor ez tökéletes módszer! Talán hamarabb is hat...
Jobbulást kívánok!
Igen az agyam tudja, mégis ha innom kell mintha megerőszakolnám a tudatomat.
Összeszorítom a fogamat és tényleg elkezdek inni, mert muszály, hogy ne legyenek fájdalmaim.
A dokihoz holnap megyek.Majd meglátom mi lesz .
Nagyon köszi!
igyekszem sokat inni, aztán nap végén rájövök, nem is ittam csak 1 litert.
Ez a baj, tudom, de megerőltetem magamat, muszáj lesz.
Köszönöm! :)
Megprobálok jó sört beszerezni, mert azt én is hallottam, hogy a komló és a maláta jó vízhajtó de rettenetesen utálom.
Meg kell erőltetnem magamat, mert ez így sokáig nem maradhat.
Ha nagyon görcsölsz iránydoki!!!!!!!!!!!!!
....mert ha éppen beékelődött a köved valahova útközben akkor a sok folyadék miatt csak tovább fokozódhat a görcsöd mert fel tolul a kö mögött.
Ne egyszerre igyál sokat hanem elosztva napközben..jössz mész igyál egy pohár vizet ha kell ha nem.
Én hosszú évek óta küszködök vele...minden éven 1-2x görcsölök....kórházban is többször voltam,már műtétr is ki voltam irva csak eltünt a kövem a rtg.en és nem mertek belevágni.
Kiderült csak elbújt.
Mozogni valóban jó tanács,csak kinek van kedve mozogni ha éppen görcsöl.
Ha van otthon nospád vagy flector porod vedd be.
A kórházban ugyanolyan szurit adnak mint ami a flector porban van(vagy a voltaren gyógyiban)...próbálj beszerezni...oldják a vesevezeték görcsét és könnyebben távozhat a kő.
Tanács!!Mindig legyen meg a napi 2 liter folyadékod és kevés sót egyél....és sose tartsd vissza sokáig ha pisilni kell.
Sajnos nagyon kikupálódtam már.
Hali!Sajnos nem működik az ivás, mert megittam nagy nehezen 1 üveg sört és egyszer sem mentem pisilni tőle.Iszogatok, de ha kötelező egyszerűen nem megy.Görcseim vannak, majd leszakad a derekam a hasam meg állandóan fáj.
Nem tudom mi lesz, remélem soha többet nem fogok véreset pisilni, mert az nagyon rossz volt.
jövőhéten meglesz a laborom és akkor talán gyógyszert is kapok.
Nincs más mód?Csak az ivás??Annyira keveset iszok, hogy ez válthatta ki, hogy kövem legyen?
Az ultrahangos doki csak azt mondta, leszakadt egy nagyobb kő a vesémről és bolyong bennem valahol.Eközben én véreset pisilek és majd be ... szóval iszonyú fájdalmaim vannak
További ajánlott fórumok:
- 2013 nyarára jó pár kilótól megszabadulok
- EXTRÉM túlsúlytól megszabadulni vágyók
- Május 16: Kezdjük a fogyit! Akik megszabadulnának pár kg-tól!
- NAGY túlsúlytól megszabadulni vágyók
- Elpirulástól való félelem, eritrofóbia. Megszabadulnék tőle, de hogyan?
- Mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobban élje le az életét. Vajon jól csináljuk?