Meztelenül kapálok már egy hete a mezőn, senki nem jár arra (beszélgetés)
Erre gondoltál? Ismered ezt teis!
Adjón Isten, jó napot!
- Napraforgót kapálok.
- Nem azt mondtam, köszöntöttem.
- Sûrû volt, oszt kiszedtem.
- Bolond maga, néni!
- Ez a sor itt végig.
Parasztnak erdő-mező 🙂 Hivatali kifejezések nem számítanak 😀
Nem kell itt cicózni... mező, nem mező.
Legyen répaföld... és jó napot!🤣🤣
a lányom természetismeret könyvére tudok hivatkozni, a mező egy összefoglaló kifejezés a megművelt földterületekre. A rét az a legelő, kaszáló, vagyis nem szántják fel és vetik be
A nyéki tónál nagy lesz a konkurencia.
Viszont az UV sugárzás káros lehet.
Nem veszi már kezelésbe a szomszédasszony?
Meg ne kapja a nap a pöpölőt! 👀
Egy kis vicc….
-Mi a remeteszex?
-Esô veri, nap szívja, hideg rázza.
Igen,abból a hozzászólásból kiderült,hogy hímnemű,meg az is,hogy mennyire primitív😀.
mikor mentem a nagyapám húgához ,egy óra volt az út,talán több is a tanyáig.a mezőn,réten tehenek voltak,meg néha sok gomba.de,hogy 10 évesen emberektől kellett volna félteni,senkinek eszébe sem jutott.meg a libáktól,kutyáktól féltem.
szerintem a mezőt sosem vetették be sem lucernával,sem egyébbel.mert ugye,ha vetni akarnak bele bármit,fölszántják,akkor már nem mező.én ugyebár,mint régi téeszes,műtrágyát szoktak rá hinteni,szerves trágya híján.volt ugye rétiszéna,amit báláztak,de már állat sincs.
Na, te is egy fura figura vagy. Jó helyre jöttél. Egyébként tényleg: te most férfi vagy nő vagy?
Á, mi a francért kérdezősködök!
Itt nem tudom mit töröltek, de a rendes neve alatt volt törlés, azok elég csúnyák voltak.
Nem olvastam minden hozzászólást, mert közben aludtam.
Úgy látom törölték több hozzászólását is, mert annyira közönséges, hogy szó nincs rá.
A második hozzászólása szerint férfi, amit töröltek.
Mere vagy ?? Megyek segíteni ha nő vagy
Felőlem aztán küldhetsz képet. Nem vagyok rá kíváncsi, te szájhős.
Hát ez az. Én egész nyáron nem barnultam le úgy a kertben, mint aki egy hetet töltött strandon fekve. Lábam sosem barnult. Nyilván a hasam sem.
Hahaha.
A második hozzászólásod törölték, de én olvastam. Arra nagyon sokkal több megjegyzést kaptál volna.
A Kékes lábánál születtem/nőtem fel, ahol a józan-parasztok éltek. Köznyelvben akik a földeket művelték, mezei munkások voltak.
[link]
Értem, és tudom, csak a köznyelv nem tudományos. Ha azt mondta, ne a kertből, hanem a mezőről hozz be sárgarépát, mert az szebb, mindig tudtuk, hova menjünk.
És miért is aki nem hiszi küldök képet.
Mező a műveletlen terület. De lehet lucernával, herével bevetett terület is. Ott növénytől függően kaszálnak, legeltetnek. Aztán van a szántó, amit terménnyel vetnek be. Kültéren lehet veteményes is.
Szerintem te már napszúrást kaptál.