Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes-mustáros pikáns csirke recept

Mézes-mustáros pikáns csirke recept

A Mézes-mustáros pikáns csirke hozzávalói:
1 egész csirke, vagy 5-6 db csirkecomb
4 ek. házi méz
1 ek. mustár,
1 teásk. curry por
1 teásk. reszelt gyömbér
csipet só, bors
1 apróra vágott chili
1 citrom leve


A Mézes-mustáros pikáns csirke elkészítési módja:
A csirkét kettévágom, a húst besózom. Elkészítem a pácot. Összekeverem a mézet, mustárt curry port, sót, borsot, és ízlés szerint hozzákeverem apróra vágott chili paprikát is. A pácot rákenem a besózott csirkére. A tepsit kibélelem alufóliával, ez megkönnyíti a mosogatást, enélkül napokig áztatni kellene az edényt. Vékonyan bekenem olajjal a fóliát, majd egymás mellé teszem a csirke darabokat, majd szorosan lezárom a tepsit egy alufólia darabbal.

Forró sütőben kezdem sütni, később mérsékelem a hőt, és puhára párolom a mézes husit. Végül leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm, de ekkor már figyelem, mert a méztől könnyen megéghet.

tálalható:
-fokhagymás krümlipürével
-rizs és gyümölcs befőttel

A recept egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető, az íze mégis mennyei. Készülhet egész csirkéből vagy csak csirkecombokból, és ízlés szerint is elkészíthető.


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes-mustáros pikáns csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook