Merckformin xr 750, PCOS, hyperandrogenismus, diatetikus által előírt diéta --> mérsékelt sikertelenség. Mit csinálok rosszul? (tudásbázis)
Februárban emeltünk a gyógyszeren, 3x850-et szedek mostmár.
Alulműködésem is van, bár szerintem nem vészes, szedek arra is bogyót. Tsh-m tartományon belül volt, de le akarjuk vinni 1 körülre a baba miatt.
Most a tornára akarok jobban ráállni, még jobban odatenni magam, hátha az segít.
Sziasztok!
Én 3x850-es Meforalt szedek, ch diétát csinálom, remélem hamarosan be fog indulni a fogyás.
Tavaly májusban az éhgyomri inzulinom az egekben volt.
Már elkezdtem javában nyomozni, utána olvasni ennek a misztikus ch diétának. Az az igazság hogy én vezetem a naponta bevitt kajának nem csak a kcal-ját, hanem megvan szabva naponta egy szénhidrát keret is, 150 gramm, és azt sosem haladom meg, szóval amit csinálok most az valamennyire talán megfelelő egy ch diétának, de minél többet olvastam utána rájöttem hogy talán a szénhidrát bevitel napi elosztásával és bevitelével rontom el a dolgot, ( lassú / gyors felszívódásúak, és a grammra osztásuk, hogy az 5 étkezésre mennyi javallot ) plussz a minőséggel is talán, plussz nem tudtam idáig hogy a tej például tabu úgy ahogy van én pedig bátran borítgattam le a tejeskávékat néha, vagy natúr egy bögre tejet. De most hogy ezeket tudom megregulázom az étrendem. :)
Egy hónap múlva pedig majd a kontrolon, lesz ami lesz. :) Ártani nem ártok ezzel magamnak. :)
Köszönöm hogy leírtad! :)
Remélem azóta jobban vagy! :(
Hát én Dr. Valkusz Zsuzsannánál vagyok, akiről az hirlik hogy amilyen nyers a modora, olyan profi ebben a szakmában. A következő kontrolon kíváncsi leszek mit fog ezekre mondani, de a sikertelenség jegyében megfogom neki említeni hogymivan ha rossz felé tapogatóznak? :)
A pajzsmirigyemet is nézték, és jól működik. :)
Nem tudom nekem miért ezt írták fel, a 750-est, de talán ahhoz van köze hogy tegnap néztem a zárójelentésemet és nálam nem mondták ki az Inzulinrezisztenciát, egyszerűen csak annyi van ráírva hogy: se inzulin értékek folyamatban. Szóval amikor elhagytam a kórházat még gondolom nem voltak meg azok a leletek.
Sziasztok! Én is PCOS-ban szenvedő, IR-es, pajzsmirigy-alulműködéses, 115 kg-os nő vagyok, és a lényeg: fél éve nekem is 2000 mg metformint és 160 g CH-t javasolt az orvos, szóval a 750 mg nagyon kevésnek tűnik, és valóban a szénhidrát mennyiség a fontos.
Vizsgálták a pajzsmirigyedet? A TSH-d 2 alatt van? Mert az IR és a PM-alulműködés sokszor járnak együtt, és az utóbbi nagyon lelassíthatja, megnehezítheti a fogyást.
Napi 1 tabletta 750-es Merckformin elég kevés, nagyobb adagban szokták felírni.
Mozgást mondták?
Inofolicnak olvass utána, illetve van olcsóbb változata is. IR-re jó táplálékkiegészítő.
Minta étrendeket találsz a neten, azokat is érdemes nézegetni.
További ajánlott fórumok:
- Magány, párkapcsolati sikertelenség, tapasztalatlanság, ebből adódó frusztráltság leküzdése de hogyan?
- A negyedik sikertelen lombik kezelés után
- Két vetélés és annyi év sikertelenség után, vágyom egy babára
- Nagyon sok diétát probáltam de sikertelenül. Folyamatosan éhes vagyok, mit tegyek?
- Terhesség alatt Merckformin szedése?Tapasztalatok, vélemények?
- Fél éve érkezett el az ideje az életünkbe, hogy babát szeretnénk a férjemmel. Sajnos eddig sikertelenül. Mikortól aggódjak?