Merckformin XR 500 mg szedésénél kinek mikor indult be a fogyás? (beszélgetés)
Sziasztok.
Én a Zenofor 500 mg-ot szedem, ami lényegében ugyanaz, csak Retard, tehát hosszú felszívódási idejű. 2 hét 1 szem este, majd azóta 2x1 szem. Nem volt semmi mellékhatás, már az első szemnél éreztem a változást. Amiért nekem ki lett írva, egyrészt a terheléses cukor, továbbá túlsúly 154 cm-esen, illetve az éhséghormon (amit persze TB nem áll) miatt, ami a max értéknek a duplája volt. Egy extrém helyzetben voltam kb 4 évig, édesapámat ápoltam, és teljesen felborult a szervezetem. Annyira szénhidrát/cukor éhes lettem, hogy lényegében bármit ehettem, mindig korgott a gyomrom, lefekvéskor is. Illetve folyamatos fáradság volt rajtam, nyilván az étkezéstől.
Ebben segített a gyógyszer, helyére tette a felszívódásokat, illetve nem tudom, hogy működik még pontosan, és ezért mást és másképp is kívánok. Azóta nem kívánom a cukros dolgokat, sós pékárut, nagyon ritkán eszem. Többnyire halat, rákot, tojást néha 1-1 zsömle kifli befigyel, de nem nagy mennyiségben, ha tésztás dolgot is eszek, csak fele annyit mint korábban, illetve mindig igyekszem egy kis zöldséget enni mellé. Sportot még nem szeretném elkezdeni, inkább sokat sétálok, napi 5-10 km-t, egyelőre. A gyógyszer pozitív hatásaként még azt érzem, hogy mindig van energiám, és jó a közérzetem, sőt, kb 15 éve nem volt ilyen jó, lényegében minden téren csak pozitívumot tapasztalok tőle.
1,5 hónap alatt fogytam 2 kg-t, és ezt kb így is terveztem, lassút és tartósat szeretnék elérni, illetve olyat, ami egy élhető életet hagy majd maga után, tehát nem szendvedősre veszem az étkezést és hagyok magamnak kb 2 évet, hogy normalizálódjanak a dolgok. Az egyetlen gondom, persze nem ezzel kapcsolatos, hanem régen imádtam a húst, most pedig csak immál-ámmal eszem, mert nem érzem finomnak pl: a csirkehúsnál pár éve én már kiérzem a halliszt táplálást :(, bár egyébként kívánni sem kívánom, ezt próbálom egyéb úton, módon pótolni tengeri étellel, vagy pl. növényi fehérjés dolgokkal (nem tofu, ilyesmi, inkább alpro-s joghurt :) ), meg ami még sikerül, 1-2 speciálisabb tésztával.
Bocsi, és mennyit szedsz? 2x1et?
Köszi a választ! Kitti
Lányok!
Ki-mikor szedi be?
Mondjuk napi 1000 mg-ot ha kell , reggel 500, este 500?
Vagy este az 1000?
Az van a betegtájékoztatón, h este kell beszedni.
Valaki ki tudná elemezni/hozzá tudna szólni az értékeimhez? Előre is köszönöm!
Inzulin 0 perces 1,7 mIU/L
Inzulin terhelés 30 49,5 mIU/L
Inzulin terhelés 60 61,5 mIU/L
Inzulin terhelés 90 53,3 mIU/L
Inzulin terhelés 120 40,6 mIU/L
Nem hiszem el hogy van meg vki aki gyogyszerezik a fogyas erdekeben...
Könyörgöm NE TEDD!
A gyogyszerek hatasa az idegrenszere hatnak /etvagytalansag/igy fogyaszt ,kikesziti az idegrenszert felboritja a termeszetes ingereket...stb!
Össze esik a tested puha lötyent izomtalan zsir lotty lesszel...
Mozogj otthon egesz nap,van 5 percet tancolj,ugralj egyel egesseges friss kajakat,NE ehezz,es par honap több tiz kg is lecsuszik rolad,izmos kemeny,es egeseges leszel.
!-ne egyel szenhidratot/rizs -krumpli-teszta/ feherjevel /hus-hal/ 1xre!
es igyal eves elött egy pohar vizet.
Én 3 hete szigorúan csinálom a diétát, futok a babámmal heti 2-3x 45 perc/alkalom, és SEMMI.
2011-ben kezdtem el ezt a 3 komponensű dolgot(gyógyszer-diéta-mozgás) DE 2 év kellett, hogy 82-ről 72-re lemenjek :( DE terhes lettem, sikerült a lombik. Most szülés után 4 hónnappal vagyok, sajnos szoptatni már nemtudok, igy sportolni kezdtem, ill. elkezdtem a diétát, de nem mozdul a mérleg, most már 3 hete...holnap megyek cukorterhelésre...kiáncsi leszek....ha 2 év kellett a sikerhez, el kell kezdenem újra a kistesó projekt miatt :)
Most már 750 mg a napi adagom.
1 hét múlva pedig már 1000 mg lesz.
A 750-re növeléskor másnap pont ebéd előtt nagyon rosszul lettem, szédültem, remegtem, és nagyon gyenge lettem.
Pedig volt reggeli is, tízórai is...
Szia!
Én pont egy hónapja szedem (napi 2X 500mg XR) és eddig majdnem 3 kg lement. Tartom az IR diétát és próbálok mozogni. Bár az elmúlt héten felfázás miatt épp nem tornáztam de szerencsére nem jött vissza.
Szia. Nekem 2012 november végén írták ki, napi 3 szemet szedtem illetve ez mellett tartottam a 160 grammos ch diétát, 160 cm magasságomhoz kezdéskor 66 kiló voltam, 2 hónap alatt 6 kilót fogytam, márciusban megemelték az adagomat 850 mg-ra napi 3* ezután még további 6 kilót fogytam, majd júniustól visszaállították az XR 500 mg-osat.Azóta tartom az 53-53,5 kilós súlyt.
A gyógyszer elkezdésekor az első pár hétben ritkán előfordult hasmars, de nem volt vészes.
úgy tudom, az xr nem fogyaszt olyan erősen, mint a sima.
Nekem simát kellett szednem, brutális volt, fél évig 5-6szor kellett rohannom a wc-re, kb délig. Nem kívánom senkinek. Én tartottam a diétát, sportoltam, így hatásosabb volt. Én azt mondtam, aki hashajtót szed, h fogyjon, az nem normális. :)
Kívánom, h ne sokáig kelljen szedned, vagy ne legyen olyan brutál hatása nálad, mint nálam! Mert nem mindenkinél van. :)
Én a Metformint szedem,a hatóanyag ugyanaz.
Ha nem diétázol és mozogsz,önmagában ne számíts nagy súlyvesztésre,max.1-2kg.
Mielőtt bárki félreértené, nem fogyókúra célból szedem (és nem is jókedvemből), csak azt olvastam, súlyvesztéssel jár.
Másik kérdésem az lenne, hogy kinek mik voltak a kezdeti tapasztalatai?
Előre is köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Egy hete nem eszem szénhidrátot, mégsem indult be a fogyás
- Egy jó ideje zöldségen élek, mégsem indult meg a fogyás látványosan.....mit javasoltok??
- Kinek indult be nehezen a fogyás, aztán sikeres volt?
- Túlsúlyos lány, aki elindult a fogyás útján milyen mozgást végezzen?
- Frontin szedésének lehet a mellékhatása fogyás?
- Fogamzásgátló tabletta elhagyása után mikor indult be újra a fogyás? Mennyire blokkolta a tabletta a fogyásotokat?