Menstruációs migrénre van valami praktika? (tudásbázis)
Ezt csak megerősíteni tudom:)).
Migrénes vagyok, semmi kivizsgálás nem hozott eredményt, így azt tanácsolták, hogy tanuljak meg együtt élni vele, időnként váltogassam a gyógyszereket.
Azért említettem a hormonokat, mert ha egyértelműen összefügg azzal, akkor lehet kezelni és a nőgyógyász meg az endokrin doki tud rá hatékony módszert ajánlani. Nálam sajna nem egyértelmű az összefüggés, így marad a migrénnel való együttélés. Különösen jó ez ilyen frontos időszakban. Szerencsére a férjem most szabin van :))).
Migrénes vagyok, nem kicsit. Ráadásul hiába csináltam végig minden létező vizsgálatot, nem tudtak mondani semmit. És max. olyan gyógyszert tudtak ajánlani, amihez megmondták, hogy úgy is hozzá fog szokni a szervezetem és később még erősebb kell belőle. Így abban maradtunk, hogy köszönöm, nem kérem.
Amikor a férjemmel összekerültem, akkor derült ki, hogy az elején elkapott migrénre tök jól működik a szeretkezés.
Szóval én csak saját példámból kiindulva akartam jót.
Szétnézek a gyógynövényboltban is és megemelem a magnéziumot.
Remélem nem a változókor elöjele még.....34 vagyok, anyunak is elmaradt már 40 éves korában.
Nekem a háziorvosom erre azt mondta,hogy mivel ilyenkor a szervezet visszatartja a vizet,az e miatt kiakakuló nyomás miatt fáj a fej(em).Ezért mielőtt megjönne,1-2 nappal veszek be vízhajtót,és ez sokat segít.
Nem tudom tudsz-e ilyen gyógyszert szedni,de a helyedben az orvosommal konzultálva valami enyhébbet szednék ilyenkor,hátha Neked is segít.
Egy gyógyszerrel kezdödött az allergiám, már azóta 3-nál járok, szóval kerülöm, ahogy csak tudom. Magnéziumot 200 mg-ot iszok minden nap, tegnap dupláztam, annyira rosszul voltam. Azt olvastam ilyenkor akàr 600 mg-ot is be lehet venni.
Mivel mindig menszesz elött jön, az ösztrogénszint esik le. Hogy ez miért van, nem tudom...
Én is szenvedek tőle,úgyhogy tudom miről beszélsz,de nekem több napos is szokott lenni a mostani 4 teljes napig tartott:(((((
Azt hittem falnak megyek:(
Mióta szültem azóta van ez!(15 hónapja)
Én szedek fogamzásgátlót,de már beszéltem a dokimmal(nőgyógyi)ha még lesz akkor viszont abba kell hagynom a gyógyit!
Az Algopiryn nekem szokott segíteni,csak az,semmi más gyógyi,viszont ahogy elmúlik a hatása jön is vissza a fejfájás ááááá szörnyű!
Szia, magnézium mindenképp jó ami nekem bevált de rákészülést igényel és oda figylést bevallom nem minden hónapban jön össze(akkor advil ultra forte). Na szh szegény étkezés.Kb a menszesz várható időpontja előtt ,3 nappal nem eszem gyors szh-t cukrot fehér lisztet édességet lekvár. Csak alacsony gi indexű ételeket, kenyeret is kerülöm ahogy lehet még a barnát is.
Ha sikerül akkor elkerül a szokásos fejfájás , ha nem akkor jön előtte alatta vagy utána , de megtalál.
Mire vagy allergiás??
A dokid nem tud olyan gyógyszert adni, amiben nincs olyan összetevő??
(Nekem is van gyógyszerallergiám, ezért furcsállom...)