Menstruáció előtti hasmenés.Ez lehetséges? (tudásbázis)
Nekem egy pár hónapja van csak,hogy mensi első 1-2 napján hasmenés szerű tünetem van. Érzésre olyan mintha hasmenésem lenne,(amikor először volt ilyen,meg is lepődtem,h mitől megy a hasam)de csak nagyon kevés mennyiség jön,és ilyen áttetsző vagy világosbarnás vmi jön. Ez is normális lehet? Utána ez általában átmegy rendes állagú nagyvécézésbe. Régen meg állandóan a wc-n ültem ilyenkor,pedig alig ettem azokon a napokon. Ilyen előfordul valakinél? Mit lehet ellene tenni?
Én nekem is van ilyen problémám :(
De egyébként ez minden menstruáció után vagy előtt van nektek???Úgy értem h rendszeresen???
Mert nekem most nem volt pl.
Tök normális, nekem nem előtte van, hanem az első két napon, megy le rólam a víz is (gyakori pisilés), meg megy a hasam is (ez nem mindig).
nekem is szokott lenni hasmenésem állítolag a görcsölés miatt van .
Nekem is az első napon van hasmenésem...
Nekem is hasmenésem van az első napon és van olyan is, hogy hányok. :-(
Nekem az első napon van hasmenésem, de szerenecsére, mert azelőtt egy hétig mindig fel vagyok puffadva nagyon...
Nekem az első nap szokott lenni. Ami nem is baj. :)
Az alhasi vérbőség okozza, amitől felgyorsulnak a folyamatok.
Én endometriózisod is van?
Nekem is alatta van hasmenés, az első napokban!
Nekem is endometriózisom van, de nálam nem előtte, hanem alatta jelentkezik a hasmenés. Valaki tapasztalt már ilyet?
Megnyugodtam.
Én sokáig nem jöttem rá mitől van, mivel nincs minden hónapban ez a hasmenés vagy gyakori székelés. Az az érdekes, hogy én ilyenkor ittam Normafloret és megszűnt a probléma. De igen, ahogy így visszagondolok, mindig csak havonta egyszer jelentkezett....
Tehát természetes dolog a menstruáció előtti hasmenés. Mint mondtam: nem beszarni.... izé:D
Dokihoz havonta ellenőrzés céljából, és minden oksi lesz!;)
A premenstruális (PMS) szindróma fogalma alatt olyan tünetek együttesét értjük, melyek a havivérzés kezdete előtt legfeljebb 14 nappal jelentkeznek, és a vérzés beálltával lecsengenek. A tünetek egyaránt lehetnek fizikai - vízfelgyülemlés, testsúlygyarapodás, fej-, derék- és végtagfájás, szorulás, hasmenés, kimerültség stb. - és pszichés természetűek -ingerlékenység, depresszió. A PMS-t túlnyomórészt hormonális változások okozzák.
Most csak endometriosis miatt lehet hasmenés mensi előtt vagy attól függetlenül is? Én is küzdök ilyen problémával, de utánanéztem és a többi tünet nem jellemző rám.
Ebben teljesen igazad van :)
És egyébként meg gondoljunk csak ükanyáinkra:) Nem volt még kifejlett orvos tudomány... csak állapotosak lettek és szültek:) Manapság már csak mi bonyolítjuk túl a dolgokat:D Minden téren:D:D
Sztem nem kell elkeseredni, a rendszeres vizsgálat és felkészülés minden hibát ki tud küszöbölni:)
köszönöm! nagyon jól leírtad, bár elég elkeserítő dolgok :S
Ezt nem kellett volna elolvasnom. Még nem szültem, lassan tervezzük az utódlást... nem tudtam hogy ilyen is létezik. Próbálok 100%osan felkészülni mindenre, de csak egyre rosszabbak jönnek elő. Hihetetlen.
Az endometriosis egy ritka probléma, mely komolyan megkeseríti az ettől szenvedő nők életét. Ez esetben nem csak a méhben, hanem a hasüreg több pontján is található méhnyálkahártya. A menstruáció során nem csak a méhben található nyálkahártya, hanem a hasüregben található kis szigetek is próbálnak lelökődni, így komoly hasi fájdalmakat okoznak, emellett székrekedés vagy hasmenés is előfordulhat.
A meddő nők mintegy 30-40 százalékánál az endometriozis okolható a betegség kialakulásáért. A endometriosistól szenvedő nőknél sokkal nagyobb esély lehet a méhen kívüli terhesség, a vetélés, illetve a szülési szövődmények kialakulására. Felismerése a nőgyógyász feladata, s teljes biztossággal csak a laparoszkópos vizsgálat mutatja ki.
Én sem tudom,hogy hogyan függ össze,de sajnos nálam is így van.