Mennyit keres ma Magyarországon egy szülésznő? (tudásbázis kérdés)
sziasztok
en hollandiaban dolgozom mint obsetrie en gynaecologie apolono majdnem ugyanaz a munkank mint egy magyar szulesznonek)regen volt)onnaloan szulest nem vezetunk de azon kivul rengeteg a munkank.A kepzes az apolonoi kepzes es ket ev kotelezo munka gyakorlat utan masfel eves.A fizetes na az jo kb napi 35000 forint teljes munkaidoben par ev utan havi 2500 euro korul.Heti 36 oraban max fix munkaidoben )max 8 ora naponta.Reszmunka lehetseges en 28 orat dolgozom hetente Van korzeti szulesznoi is o onnaloan vezetheti le az otthonszuleseket ha minden ok a kismamanal ez foiskolai kepzes es negy eves Halapenz borravalo ajandek nincs nem is varja el senki a dokik se kapnak semmit.Fogadott orvos nincs nincs protekcio.Ami van OG apolono HIANY tehat en azt ajanlom magyar szulesznok apolonok iratkozzatok be holland nyelvtamfolyamra es irany hollandia )hihihi'
Szia!
Én újszülött osztályon dolgoztam (Gyesen vagyok),így elég közel kerülten a szülésznőkhöz. Már csak azért is, mert a keresztanyám szülésznő volt.
Most már csak főiskolai végzettséggel lehet valaki szülésznő, legalábbis én úgy tudom. Keresd ki a közalkalmazotti bértáblázatot, ott pontosan meg tudod nézni a jelenlegi besorolásokat. Én úgy tudom, hogy kb. br.120000ft-tól indul a fizu,+ a pótlékok. Ha valaki már elég tapasztalt, vállalhat szüléseket is.
Ez a szakma(inkább hivatás), nagyon nehéz, és "időigényes"! Gyerek mellett, segítség nélkül meg egyszerűen lehetetlen jól csinálni.
Én is ez miatt mondtam le róla! Nálam a család és a gyerekek az elsők!
Ha esetleg konkrét kérdésed van, és tudok rá válaszolni.....
Akkor ez a hivatás sem a rendszeres/fix munkaidőről híres :)
A nyáron dolgoztam két hetet önkéntesként a szívsebészeten.... egyáltalán nem fogott meg, sőt! Bár gondolom egy szülészet azért valamennyire más, mert ott nem fekszenek napokig tehetetlenül, összefércelt mellkassal, drain-csövekkel, meg ilyesmi...
én a szentágothaiban pesten!
az hogy nem lehet szülésznőt választani hülyeség !!! LEHET!!!!! sőt még orvost is!!azt is mondták hogy nem lehet azt sem de ez is csak egy nagy ....
szülésznőnek lenni úgy éri meg ha nincs családod! mert ha már otthon vár 2 gyerek meg egy férj nagyon nehéz!reggel 6-7 órától este 6-7 óráig vagy még továbbnéha mert ha elkezdtél egy szülést és a műszakod közben lejár nem hagyhatod ott!!! csak ha még nagyon az elején van!
Akármire :) Rendszeres olvasója vagyok az itteni cikkeknek, mindennek ami ezzel kapcsolatos...
Egyébként tényleg megszűnt az, hogy saját szülésznőt lehet választani, vagy ez csak újabb rémhír?
Egyelőre érdeklődés szinten kérdezem, mert nem áll tőlem messze a dolog, ugyanis továbbtanulás előtt vagyok. Dolgozik bennem a kíváncsiság, na :)
De bármit írhattok ezzel a hivatással kapcs. : negatívum, pozitívum, ilyesmi....
További ajánlott fórumok:
- Bp-i Margit Kórházban keresek szülésznőt-tapasztalatokat várok
- Akik a János kórházban szültek, szeretném megtudni, ki melyik szülésznőnél szült? Keresek egy szülésznőt, csak nem jut az eszembe a neve.
- Mennyit kereshet egy női operátor Magyarországon, folyamatos 12 órában?
- Kulfoldon elek, es Magyarorszagrol szeretnek neten keresztul gyogyszert rendelni, lehet?
- Mennyit keres most egy szülésznő, aki nem szülőszobán van(más osztályon)?Budapesten.
- Cukrászok!! Mennyit kerestek havonta Magyarországon? Külföldön mennyit lehetne?