Mennyire rossz érzés, mikor az emberek kihasználnak,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
erre hajlamosak az emberek,meg kell találni az arany középutat,légy jó masokkal,de van egy határ,az első mindig te legyél saját magad számára,ez még nem önzés
és azokat engedd magadhoz igazan közel ,akik megérdemlik,akik nem érdekből keresik a társaságodat....ezt eleinte nehéz,mert nem ismered fel egyből,kinek mi a szándéka veled.Majd megtanulod,tedd túl magad azon,ami történt és tekintsd a tanulási folyamat egy részének ;)
Miben csalódtál? mi volt az oka?
Több féle képen lehet ez boncolgat (már aki akarja, szeretné, nem szeretné)
Csak ugye nem írod ide (nem kötelező persze,de reakció akad itt)
Szóval, hogy alakult ki ez?
Ha tudtad ,mert biztos már némi kis jele, miért nem állítottad meg ,hogy ne így történjen?
Írod emberek, tehát ez nem első eset vagy egyetlen eset veled.
Lehet a naivitásból fakadóan történt meg. Nehéz ezt el vagy beismerni vagy felismerni és mondani, ÁÁÁ NEM!
Krisztikrisz pontosan megfogalmazta többx !!!
De miben csalódtál nem tudjuk, írd le bőven kicsit ;)
Pl: itt Hoxán csalódtál? vagy családon belül? baráti körödben? vagy hol??? munka helyen?
- Ha azzal a tudattal segítesz valakinek, hogy majd valamikor, valahogyan visszasegíti, akkor ez leginkább nem jön be, és így természetes, hogy csalódunk.
- Éppen ezért, ha bárkinek is segítesz, segíts úgy, hogy még gondolatban sem vársz el érte semmit, így nem fog csalódás érni.
- Ha úgy érzed, hogy kezdenek kihasználni, mondd meg nekik: amikor segítettem, azért tettem, mert úgy döntöttem, hogy segítek, ha elfogadod!! De kihasználni nem engedem magam, tanuld meg egyedül megoldani egyedül a saját a problémáidat .
Találkozhattunk már itt olyan emberekkel, akik a "mindenáron segítek" típusok voltak.
Te miért gondolsz magadra úgy, mint kedves, segítőkész ember? Biztos, hogy mások is így gondolnak rád?
Szerintem nem helyén értékeled magad és az embereket sem. Ezért túlzásnak hat az, hogy "csalódtam az emberekben". Néhányban biztosan, de ezek alapján nem ítélheted meg a többit.
"Ismerd meg önmagadat!"
További ajánlott fórumok:
- Miért nem szeretik a legtöbb helyen a nem felszínes, mély érzésű embereket?
- Miért vállalnak be olyan sokan a rossz hátterük ellenére gyereket az emberek?
- Rossz szándékú emberek szarvának letörése...
- Kinek milyen tapasztalatai vannak rossz szándékú emberekkel?
- Miért beszélik bele a rossz kedvet az emberek a másikba, akkor mikor az elvan mint a befőtt?
- Miért ilyen rosszindulatúak az emberek?