Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyire megszokott, hogy az előző tulaj úgy adná el a lakást, hogy még 4.5 hónapig benne laknának a teljes vételár kifizetése után? fórum

Mennyire megszokott, hogy az előző tulaj úgy adná el a lakást, hogy még 4.5 hónapig benne laknának a teljes vételár kifizetése után? (beszélgetős fórum)

15. Enissa (válaszként erre: 14. - Hansika)
ma 21:32
Oké bátyó . :)
14. Hansika (válaszként erre: 13. - Enissa)
ma 21:16
ezentul huginak foglak szolitani...
13. Enissa (válaszként erre: 3. - Hansika)
ma 20:31
Mondom én, valahonnét rokoni vér csörgedezik bennünk. Ugyanígy jártam el.
12. Enissa (válaszként erre: 1. - Elefánt3)
ma 20:29

Ez tényleg bizalom, és megegyezés kérdése. Amilyen eseteket hallottam már én, annak a híve vagyok, hogy amint átadom a pénzt ügyvéd előtt, nekem a lakást is adják át azonnal.

De az tuti, hogy nem fizetném ki a teljes összeget.

ma 20:28
Ez nem megszokás, hanem megegyezés kérdése. Ha ő csak így tudja eladni, akkor nincs mit tenni. Addig én se költöztem ki az eladott házamból amíg a mostanit rendbe nem tettem. megegyeztünk a kiköltözésem időpontjáról, amit írásba foglaltunk.
ma 20:06
Pont ilyen dolgon gondolkodom én is. Az eladási ár jó lenne a másik helyrehoztalához. Próba....
ma 19:49
Mindenképp jól le kell papírozni, hogy a későbbiekben ne legyen gond. Nekem úgy akartak eladni egy lakást, hogy egy évig benne szerettek volna lakni albérletben, mivel költözni akartam, nem mentem bele, de van aki befektetésnek veszi, akkor nem gond...
8. libikóka (válaszként erre: 1. - Elefánt3)
ma 19:32

Mi novemberben vettük,,és nem készült még el a házuk.

Áprilisban költöztünk.

400e elengedett.

7. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Elefánt3)
ma 19:20
Mi az eladástól számítva 5 hónapig még bent laktunk és fizettük az albérletet. Eredetileg nem szándékoztunk ennyi ideig maradni de amit megvettünk arra várnunk kellett és mindenképpen ezt a lakást akartuk amiben most is élünk. Megegyezés kérdése.
ma 18:59

Kulcsátadásra szoktak visszatartani v.mennyit a vételárból.

Kérdésedre : szerintem nem gyakori.

5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Elefánt3)
ma 18:46

A felek érdekeinek megfelelően kell az adásvételi szerződésbe foglalni.

Részemről 1 hónap bírtokba adás volt minden esetben, mire az eladott lakást kiürítettem.

ma 18:27
A fiamék is maradtak pár hónapig, de albérleti díjat fizettek arra az időre.
3. Hansika (válaszként erre: 1. - Elefánt3)
ma 18:13

En a "hoci nesze" elvet vallom, de ez tenyleg megällapodäs kerdese.

Volt olyan adäsvetelem, hogy az ärät keszpenzben kertem a vevötöl es euroban.

ma 18:12
Megegyezés alapja. Ha van hova mennie, akkor rögtön lehet költözni, de ez ritkább. Igen szoktak benne lakni, amit a szerződésbe ki is kötnek, de én max 3 hónapról hallottam. De ők fizetik a rezsit ez idő alatt.
ma 18:06

Mert idő mire másikat vesznek. Meg a gyerekeiknek az iskolai átmenet miatt. Mire azt elintézik stb.

CSAK AZ ÉRDEKELNE, HOGY EZ ÍGY GYAKORI.

VAGY EZ EXTRÉM SOK IDŐ.

VAGY NORMÁLIS.

Nem vettem még lakást így nem tudom.

Egyik ismerősöm mamája adta el a kertes házát, úgy, hogy 6.5 hónapig benne lakott miután kifizették és albi díjat se fizetett arra.

Tudom, HOGY MINDEN A FELEK KÖZÖTTI MEGÁLLAPODÁSON MÚLIK. Csak érdekel, hogy ez a 4-4.5 hónap szerintetek sok-e.

Ki mivel talalkozott amikor adott vsgy vett.

Nagyon köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook