Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyire megszokott, hogy az előző tulaj úgy adná el a lakást, hogy még 4.5 hónapig benne laknának a teljes vételár kifizetése után? fórum
Mennyire megszokott, hogy az előző tulaj úgy adná el a lakást, hogy még 4.5 hónapig benne laknának a teljes vételár kifizetése után? (beszélgetős fórum)
Ez tényleg bizalom, és megegyezés kérdése. Amilyen eseteket hallottam már én, annak a híve vagyok, hogy amint átadom a pénzt ügyvéd előtt, nekem a lakást is adják át azonnal.
De az tuti, hogy nem fizetném ki a teljes összeget.
Ez nem megszokás, hanem megegyezés kérdése. Ha ő csak így tudja eladni, akkor nincs mit tenni. Addig én se költöztem ki az eladott házamból amíg a mostanit rendbe nem tettem. megegyeztünk a kiköltözésem időpontjáról, amit írásba foglaltunk.
Mindenképp jól le kell papírozni, hogy a későbbiekben ne legyen gond. Nekem úgy akartak eladni egy lakást, hogy egy évig benne szerettek volna lakni albérletben, mivel költözni akartam, nem mentem bele, de van aki befektetésnek veszi, akkor nem gond...
Mi az eladástól számítva 5 hónapig még bent laktunk és fizettük az albérletet. Eredetileg nem szándékoztunk ennyi ideig maradni de amit megvettünk arra várnunk kellett és mindenképpen ezt a lakást akartuk amiben most is élünk. Megegyezés kérdése.
Megegyezés alapja. Ha van hova mennie, akkor rögtön lehet költözni, de ez ritkább. Igen szoktak benne lakni, amit a szerződésbe ki is kötnek, de én max 3 hónapról hallottam. De ők fizetik a rezsit ez idő alatt.