Mennyire megbízható az Escapelle sűrgösségi fogamzásgátló? (tudásbázis)
72 óra a max, hogy be lehet venni így tuti megakadályozta a /valószínű/ semmit.
Kb egy hétre rá, hogy az utolsó szem gyógyszert bevetted meg fog jönni.
Sziasztok! A párommal hétfőn (04.09.) nem megfelelően védekeztünk...nem ment el bennem de tartunk az előváladéktól. Vezetek egy applikációban egy naptárat és pont a menstruációm előtti napon történt az eset. Aranyos volt és mivel aggódott, elment és íratott fel escapelle-t amit másnap délután (kedden) tudtam bevenni (kb 36 óra után). A doki is azt mondta hogy nem valószínű hogy teherbe essek, de biztos ami tuti alapon bevettem, de még mindig semmi. Aminap fájt a fejem és ennyi. Nemsokára töltöm a 18at. Kis segítséget kérhetek? Hallottam hogy barna pecsétes folyás felmerülhet de nem biztos, még nem tapasztaltam.
Mikorra várható hogy megjöjjön?
Sziasztok.32 éves vagyok es a ferjemmel történt baleset egy kiszakadt óvszer miatt tortent .teljesen befejeztuk a dolgot amikor eszre vetfuk hogy gáz van.
Escapella tabit irt a haziorvos.
Viszont segitsetek ha van tapasztalat es pedig abban hogy a baleset utan kb fel oraval elkezdett fajni a hasam a gyomorszajamtol a hasam aljaig es a derekam de ez mar tegnap delutan 2oratol van es nem mult el csak az ejjel tarsult hozzá iszonyu hányinger is.szerintetek ez mitol lehet es ezekkel egyutt mit fogok erezni ha beveszem a tabit??
Ez véletlen volt szoval az okoskodo emberek kerem kimeljenek.
Sziasztok! Leírom a történetemet én is, tudom, hogy ez ilyenkor nagy segítség :)
A szokásos baleset nálunk is megtörtént, kiszakadt a gumi, a párom bennem ment el. A mi hibánk volt, egy buli után még az alkohol hatása alatt estünk egymásnak, és a nagy hév miatt nem szorítottuk ki a levegőt az óvszer végéből...Időzítés a lehető legrosszabb, konkrétan a peteérés napja. Másnap a körzet szerinti nőgyógyászati szakrendelőben kaptam meg az Escapelle receptet, amit 13 órával a baleset után be is vettem. 4 éve már szorultam ugyan erre, így nagyjából tudtam, mire számítsak (akkor viszont nem peteéréskor történt a baleset). Iszonyat fáradtság, idegesség, stb... Vártam a pecsételő vérzést, ami azonban nem akart bekövetkezni. A fáradtságon kívül SEMMILYEN tünetet nem produkáltam, be is paráztam nagyon, hogy nem hat a tabi...Egyetem mellett nem tudnánk egy babát vállalni :( mindenképp szerettem volna valami vérzés szerűséget látni és végre megnyugodni, így elkezdtem alkalmazni a szokásos mensit előrébbhozó módszereket. Napi 3 nagy bögre kakukkfű és rozmaring tea keveréket ittam (nem a filteres verziót), és napi fél órát ültem a forró kád vízben. Ez a kombó olyan szintem fokozta a vérbőséget a testemben, hogy 2 nappal a "kúra" megkezdése után szép lassan elkezdtem vérezgetni (előbb csak barnázás, utána szép lassan vérzésbe ment át). Mindezt a várható mensi előtt 2 nappal. Ekkora kő még sosem esett le rólam... :) Viszont arra számítok, hogy a tabi a következő minimum 3 vérzésemet teljesen fel fogja borítani, múltkor az egyik teljesen ki is maradt miatta.
Szóval aki erre a "megoldásra" szorul, ne parázzon, nekem akkor segített, amikor 100% eséllyel lett volna baba az esetből.
Bocsi ha hosszúra sikerült, szurkolok mindenkinek!!
Szerintem nem vagy terhes. Mindössze az esemény utáni tabletta nagyon erős és nehezen ürül ki. Egy tablettával bevettél egy jó nagy adag hormont. Sőt vérzészavarokat is okozhat, szóval lehet, h hamarabb fog megjönni és azért fáj a hasad.
Elég hamar bevetted a tabit és tesztet is csináltál, ami negatív. Szerintem picit nyugodj meg, ha mégsem megy, menj el nőgyógyászhoz, h biztosan megnyugodj.
Amint múltkor írtam, két teszt negatív lett. Ma azonban csináltam a biztonság kedvéért a ciklus 26. napján mégegyet, és ugyan nagyon-nagyon halványan - de ott van az a rsz. második csík is!
Holnap délelőtt rohanok az ügyeletes dokihoz hüvelyi UH-ra!!!!!!!
Helló Mindenkinek!
Az Escapelle tabletta mellékhatásairól szeretném megosztani a tapasztalataimat Veletek.
Szóval kezdeném azzal, hogy a ciklusom 8. napján voltam együtt a párommal, és kiszakadt az óvszer. Ez hétvégén történt, így csak Hétfő reggel tudtam felíratni a tablettát. (kb. 46 óra múlva vettem be). Akkor még nem tapasztaltam sem hányingert, sem hányást. Azonban a ciklus 17. napján kezdődött a kálváriám: először rózsaszínes váladékozásom volt, majd átváltott barnás, pecsételős vérzésbe, ami nem a mensesem volt, hanem valószínű a méhnyálkahártya-leválására utaló jel. A lényeg, hogy ez a "barnázás" pár nap után átment pirosabb vérezgetésbe. Azt olvastam, hogy ez óriási adag hormont tartalmazó tabi, és hogy több mellékhatása is lehet, pl.: mellfeszülés, fejfájás, deréktáji fájdalom, stb. De azon a véleményen vagyok, hogy ez még mindig jobb, mint az abortusz! Persze vettem azóta már két darab terhességi tesztet is, de ebben is megoszlanak a vélemények, hogy mikor kell elvégezni. Egyesek szerint az együttlétet követő 14-15. napon reggeli első vizelettel már lehet tesztelni. Mások szerint, csak a várt, de esetlegesen kimaradó menses első napja utáni időszak mutat valós eredményt.
Szerencsére mindkét terhesteszt negatív lett (egy csík).
Azonban 3 hét múlva biztonság kedvéért elmegyek a Nőgyógyászomhoz, egy hüvelyi ultrahang vizsgálatra.
Sziasztok!
Peteérésem van és tegnap sajnos kiszakadt az óvszer, amit csak későn vettünk észre. rá 12 órával vettem be 72 órás tablettát. Nem érzem a tüneteket (hányinger, fejfájás stb, ) Ez azt jelenti, hogy nem hat a gyógyszer? Sajnos elég sok rosszt olvastam különböző fórumokon és ideges vagyok nagyon, főleg hogy a legrosszabb időben történt a baleset.
Sziasztok!
26 éves vagyok.
2015 december végén szültem,3 hónapig szoptattam,május elején jelentkezett a szülés utáni első vérzés. Azóta minden hónapban (1 hét késésekkel), de mindig megjött. Fogamzásgátlót még nem írattam ki,de tervben van. Tavaly november elején Escapelle esemény utáni gyógyszert kellett alkalmaznom,korábban nem volt ilyenre példa.
November 13-án megjött a menzi, december 12-én szintén.
Volt valamelyikőtöknek olyan esete,hogy kimaradt volna egy havi?
Január 20-án negatívat teszteltem, 24-én szintén,tegnap ismét.
Még annyit hozzátennék,hogy párommal megfelelően *óvszerrel* védekezünk, a novemberi eset óta sokkal jobban figyelünk, elővigyázatosabbak vagyunk (mivel a fiúnk elsőre összejött)
Kis tesót még nem tervezünk.
Mit gondoltok,mennyi esélye van, h mégis baba lehet a dologban és amiatt késik?
Köszönöm a válaszokat.
Sziasztok!
A segítségetek szeretné kéríni illetve a tapasztalaitokat!
Dec. 18.-án együtt voltam a barátommal, hiba csúszott a védekezésbe, aktus végén vettük észre, hogy egy pici lyuk van az óveszeren, tehát szívároghatott belőle belém is. Másnap 12 órával az eset után escapellét vettem be. A menstruációm utolsó napján voltunk együtt. Már alig volt meg reggel, de az aktus után mintha visszatért volna, ez 1 napig tartott. Nos és a tabletta bevétele után 5 nappal(dec.24) újra megjött, kicsit kevesebb, mint általában, de 4 napig tartott. Ezt vehetem rendes menzesznek? A ciklusaim egyébként 24-30 naposak, mikor hogy. Ma a tabletta után vérzés 28. napján vagyok. A baleset után 18 nappal csináltam tesztet, negatív lett, de még se jön a mensi. Szerintetek mitől lehet?
sziasztok! 14.-en ejfelkor (szombaton) lefekudtem a baratommal es kiszakadt a gumi szerencsere kivette idoben de van ez az elovaladek amirol azt olvastam hogy ha elotte mar elelvezett akkor lehet kisebb baj es kb. 4 oraval elotte elelvezett. 38-40 orara ra bevettem az escapellet. egyebkent 12. lett vege a menstruaciomnak es van egy alkalmazas ami szerint alacson eselye volt annak hogy akkor teherbe essek. a menstruaciomnak mikor kene megjonnie? meg nincsen teljesen beallva. nagyon felek es szuksegem lenne biztato szavakra
remelem kapok valaszokat es elore is koszonom oket!
Valaki segítsen nagy szükségem lenne rá.
17 éves vagyok. December 15-en mult el a mensim és 16-án lefeküdtem a barátommal. És a végén vettük észre,hogy telibe szétazakadt a gumi. De sok spermium maradt a gumiba és a barátom hasán is volt. Egyszerre intézkedtünk. 5 órájára be is vettem az Escapelle tablettát. És most ma megint menstruálok.Lehet esély rá,hogy terhes vagyok.???
Sziasztok!
Ma hajnalban megjött a menstruációm, a szokásos mennyiséggel, 21 napra, -ugyanakkor feltételezem a gyógyszer hatására- rendkívüli görcsökkel, amelyeknél alig valamivel enyhébbek rendszeresek nálam.
Ezek szerintem megúsztam a nem kívánt terhességet?
További ajánlott fórumok:
- Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet?
- Valaki tud valamit a Rezia nevű fogamzásgátló tablettáról? Elsősorban a mellékhatásaira lennék kíváncsi, és hogy megbízható-e?
- Mennyi az esély arra, hogy valaki sürgősségi fogamzásgátlás mellett maradjon terhes?
- Mennyire megbízható a férfiaknak készült fogamzásgátló?
- Bevált-e az escapelle sürgősségi gyógyszer vagy nem?
- Mik a sürgősségi fogamzásgátló tabletta tünetei?