Mennyire káros, ha valaki szinte naponta jár szoliba? (tudásbázis)
Én nem járok, és azt mondom, ha nem viszi valaki túlzásba, nem káros.. a havi 1-2 alkalomtól még senkinek nem lesz semmi baja.
Van, aki full anyajegyes szoli nélkül is.
Kb. 3 hónapig jártam, heti 1-2-szer.
De! Sőt a doktornő is mondta, hogy szerinte is.
És mellesleg a műtét után egy életre eltiltott a szolitól és a napozástól is.
Aki jár, az azt mondja, hogy nem káros. :)
Ugyanígy aki cigizik, az is azt vallja, hogy nem káros. Aztán meg nem kevés ismerősnek cseréltek már a nyakában eret, mert végigdohányozta az életét, és komoly problémái lettek.
Az lehet, hogy le kellett venni, de akkor neked nem találtak rajta elváltozást. Én nagyon megbántam, hogy egyáltalán kipróbáltam és voltam párszor. :(
Egyébként napra mindig csak fényvédővel mentem.
Azért ennyire nem káros..
Csak mindent ésszel kell csinálni. Sztem, ha valaki havonta kétszer elmegy mondjuk 10 percre, tuti nem lesz semmi baja.
Az ész nélkül csinált bármi a káros.
Azért ennyire nem kell a szolit okolni mindenért.
Én pl. nem jártam régebben szoliba, és napra is csak nagyon ritkán, mégis el kellett távolítani 4 anyajegyet!
Azóta eltelt pár év, szoliba is járok (jó, nem ész nélkül) anyajegyeimet is rendszeresen ellenőriztetem, mégis minden rendben van.
Szerencsére én csak párszor voltam szoliban. Utána le is műtötték az egyik anyajegyemet. Épp időben!
Mert már atípiákat találtak rajta... Nem sokon múlott, hogy elrákosodik!
A SZOLI KÁROS, 1 PERC ÉS 10 PERC IS, 1 NAP ÉS 5 ÉV IS!
Nekem ez a véleményem a szoliról, és tapasztalatból beszélek sajnos. :(
Mennyire káros?
Egy szóval: nagyon!
Szép barna és ráncos barátnőd lesz.
Mondd meg neki, hogy azért nézegesse az anyajegyeit, ha bármi változást lát rajtuk vagy újak jelennek meg, akkor vedd el a szolibérletét és tépd szét.
Ismertem egy lányt, heti kétszer ment, 2 év alatt vagy 10 évet öregedett a bőre. Fúj.
A napfénynek más az összetétele, mint a szoliénak, ezért téves az a nézet is, hogy tavasszal a szolival előkészítjük a bőrünket a nyaralásra.
Belső szerveknek nem árt, de a bőrt iszonyatosan öregíti olyan módon (a bőr mélyéről vonva el a vizet), ahogyan semmi más nem képes.
Ja és jó tudni, hogy a bőr nem felejt, az életünk során szerzett UV károsodások összeadódnak, felhalmozódnak!
Elképesztően de nagyon!
A szoli is káros!
Barátnőm pénteken kitalálta, hogy hétvégére barna lesz!
Azóta napi 10 pecet szolizik. Nem ég, szépen barnul, de mondtam Neki, hogy ez túlzás.
Ő meg azzal érvelt, hogy nyáron strandoláskor v. nyaraláskor is minden nap a napon vagyunk.
Szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- Hány pontot gyüjtesz kb naponta a hoxán?
- 130 nettóért utaznátok 2 ó 40 percet naponta tömegnyomorban?
- Hány puszit, csókot adtok a párotoknak naponta?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Naponta többször babahintőporozom magam, szinte az egész...
- Tudtok valakit, aki szinte naponta megy Dunaújváros környékéről Sz.fehérvárra kocsival?