Mennyi időre és mire van szüksége egy rég magányos 50-en túli férfinak, hogy hagyja magát átadni az érzelmeinek? Mert nem tini már... (beszélgetés)
Mi a kapuzárási pánik?
"A fizikai tünetekkel párhuzamosan a férfiakban nő a bizonyítási kényszer szellemi, szexuális téren egyaránt. Solymossy Egon urológus-andrológus főorvos szerint a férfi születésétől kezdve sikerre programozottan él. Éppen ezért ilyenkor be akarják bizonyítani, "igenis én még férfi vagyok". Ezt hívják köznyelven kapuzárási pániknak. Az átlag férfi ilyenkor "cseréli le" feleségét egy fiatalabbra, abban a reményben, neki még bebizonyíthatja milyen erős, tapasztalt és férfias. Kétségtelen, egy friss kapcsolat felvillanyozóbban hat a megfáradt férfitestre, mint akár a kék csodapirula."
szerintem meg pont már nem. amíg azzal gondolkodott sokminden mást nem látott tőle, 50-esen már ritka, hogy az vezessen, szerintem itt már sokkal inkább lelki befolyásolás a jellemző, ne feledjük el a kapuzárási pánikot, ez pont ilyenkor kezdődik. Ez pedig szerintem lelki, mert alapja a félelem az impotenciától, az öregedéstől.
Szóval egy régóta magányos férfit millió dologgal lehet megfogni és elriasztani is. Semmivel sem könnyebb, mint fiatalon, sőt....
Kedves Lacipapa! Igen, volt. 29 éves voltam. A műveltsége, az intelektusa fogott meg. Fél év eltelt, mire "leborotváltam róla" a tüskéket, és nem támadott azonnal.
Öt évig tartott és nem a korkülönbség miatt lett vége. Szép időszak volt az életemben. AZért lett vége, mert a művészi ambíciók mellé más ambíciók nem társultak és beleuntam, hogy én vagyok a családfenntartó.
a férfi egy marha egyszerű dolog, ha kell valaki, akit igazán akar,akkor lehozza a csillagokat.Ha meg csak jó, hogy van valaki , de annyira nem érdekli, akkor nem töri magát.
Nincs kifogás, azt csak mi nők találunk ki.Magyarázzuk, hogy miért nem ért rá , sok a munka, túlóra, diplomamunka...egy szerelmes férfi magasról tojik ilyenekre, és ez nem korfüggő.
Lehet,hogy nehezen tud megnyílni,pont azért mert már nem tini és túl van egy pár csalódáson.
De az is lehet,hogy egyszerűen ilyen,zárkózott.
Ötven felett talán jobban mérlegelünk,később jön a szerelem.
tisztában vagyok vele, hogy minden ember más, nem lehet általánosítani.
arra lettem volna kíváncsi, hogy van e némi életkor szerinti összefüggés, tehát ahogy a független 30-asok állnak egy kapcsolathoz, és ahogy egy 50 éves válással, gyerekkel és mindennel együtt..
Ha már valakit csak így határoznak meg, hogy egy "rég magányos 50-en túli férfi", akkor nem csodálom, hogy nem tudják a reakcióit...
Minden 50-es férfi ugyanolyan? Egy fenét. Kéne a topiknyitónak jobban ismerni a sajátját, mint nekünk? Hát hogyne.
egyénfüggő? - rég magányos és alapvetően is nagyon zárkózott... :-S
hónapokban mérhető?
További ajánlott fórumok:
- Ha Te is magányos huszonéves vagy, akkor itt a helyed!
- Mennyi esélye van egy 42 éves férfinak a család alapításra?
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Negativitás, magányosság, üresség
- Fel nem dolgozott érzelmeink - lelki mérgeink
- A fogyókúra fejben dől el...és az érzelmeink nagyban befolyásolják.