Mennyi ideig maradtál otthon vagy maradt otthon párod a gyerekekkel? (tudásbázis)
látom azért mégse totál érthetetlen amit írok .
nekem sincs a 3 év vagy élethosszig otthonmaradással, vagy csak ygerekezéssel gondom. csak ne jelentsük már ki hogy csak úgy lehet.
"Ugyanis most is tartom; ha nincs rászorulva, maradjon, míg kedvvel marad! :))"
Dehát ez a lényeg! Amíg kedvvel marad!
Ezt nem értik meg egyesek. Hogy van aki nincs rászorulva, mégsem minden világok legjobbika neki, ha otthon ül, háztartást vezet, gyereket nevel.
Van akinek így jó. Van akinek nem. Mindenki próbál úgy élni, ahogyan neki a legjobb.
Hát az ideális az lenne, ha mindenki addig maradna, ameddig szeretne.
Legyen az 1 év, 2 stb.
Akkor újult erővel, mégegyszer nekivágunk? :))
Én azt mondtam, ez nem sokáig marad így.
De ha ez a munkanélküliség elbujtatására jött létre, akkor még ki is tolódhat:(
De, hogy nem fognak fizetni, abban biztos vagyok.
Különben én nem most voltam gyeden, gyese, de 3 évig otthon, igen. S nem épültem le, nem lettem depis, piás, egyszerűen " azt hittem ", ez a dolgom. S piszok jóléreztem magam a gyerekkel.
Az is biztos, hogy akkor tuti volt, hogy amikor megyek, ott van a munkahelyem.
A pénzünk persze, hogy kevesebb volt, de ez az utóbbi 20 évig így volt.
Többet nem kívánok szólni, mivel nem vagyok a mai gyesek helyzetében.
Csak akkor, ha veszekedtek!
Ugyanis most is tartom; ha nincs rászorulva, maradjon, míg kedvvel marad! :))
Egyébként azt is elfogadom, ha valaki otthon marad három vagy hat évig vagy akármeddig a gyerekeivel. Azt nem tudom elfogadni, ha megszólják azt, aki hamarabb visszamegy dolgozni.
Egyébként Magyarországon kívül sehol nincs ez a három év meghatározva. Itt a három éves GYES-t kicsit megtámogatták 30 valahány éve egy kis pszichológiával, és ez vésődött be a köztudatba. De konkrét tanulmányok nem igazán vannak róla, hogy miért lenne pont a három év a forduló. Ez csak a szociálpolitikához és az intézményrendszerhez lett kitalálva.
"hogy valaki "AKARJA vagy NEM AKARJA", vagyis nem akar otthon maradni a gyerekével mikor megtehetné ez nekem meg sem fordult a fejembe. Lehet ez az én hiányosságom."
Igen, alighanem a te hiányosságod.:) Mert ilyen is van, még ha te nem is tudod elképzelni. Erre próbálta felhívni a figyelmedet a topiktárs, igaz kissé belegabalyodott a mondandójába.
és eddig nem hülyéztelek le...de most általad érzem magam felhatalmazva:
te tényleg hülye vagy
Najó fejezzük be, mert tényleg eldurvul és nem akarlak megbántani.
Neked vagy szövegértési problémáid vannak vagy itt éled ki magad vagy nem tudsz olvasni és írni.
Úgy kezdtem, hogy "aki teheti" - feltételes módban. Te kezdtél el észt osztani és a magas c-ről beszélni.
Én nem egyféleképpen látom a világot...te igen?
Eddig az volt a bajod, hogy sokszínű...hm...akkor most, hogy is van ez? A saját szavaidat, mondataidat, gondolataidat ütöd! Legalább azzal legyél már tisztában amit te írtál, ha a másikét félreértelmezed és félremagyarázod.
A kérdés maradjon költői, nem várok rá választ.
"amúgy ha az a 100 asság, hogycsak egyféleképp átom a világot, aradnék nemszázas ;)" --->> ne aggódj...maradsz
Értékeli magát túl a fene.. te írod azt hogy el se bírsz képzelni dolgokat,s tb.. én el bírom képzelni.
de nyílván egyszerűbb lehülyézni azt aki nem osztja 100% ig a véleményünket..
amúgy ha az a 100 asság, hogycsak egyféleképp átom a világot, aradnék nemszázas ;)
.....alternatív univerzum...stb.
Fejezzétek-zük be, mert elfajul!
Hát látod...azóta ezen rugózik..szegény feje:(
Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak:)
Írtam ilyet?
Hogy csak így jó vagy csak úgy?
Dehogyis, sokak vannak ugyanígy vele.
:)
Sok gyereket nem elégít ki pusztán anyuka társasága, ahogy korábban is leírták, rengeteget fejleszt egy babán a közösség.
Plusz egy otthonlétbe felnőtt dolgok nélkül megmakkant anyuka sem tesz feltétlen jót az anya-gyerek kapcsolatnak, szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Egyedül maradtál? Hogy éled meg?
- Mit tennél, ha holnap reggel arra ébrednél, hogy egyedül te maradtál életben ezen a világon, az összes többi ember eltűnt?
- A letelt gyes után is otthon maradtál? Hogy telnek napjaid?
- Állandó fogyi? Gyerekekkel otthon?Monor környékén laksz? Írj hátha van közös témámk?
- Több mint 5 éve otthon a gyerekekkel...
- Tippeket várok, hogy iskolás gyerekekkel ki miket szokott otthon játszani? Amőba, akasztófa stb, ezeken kívül.