Menhely vagy tenyésztő? (beszélgetős fórum)
én is menhelyről inkább!
igazából mi 2 szer vettünk szaporítótól a szó szerinti értelemben kutyát!2 királylányt! spiccet:) jaj annyira szeretem őket_!az egyiknek a füle volt piszkos nagyon de nagyon fülgyulladása lett.mi nem hittük hogy a kiskutyának az van,hanem csak piszkos volt a kisfülije pár napra rá mindig bepiszkosodott,nah mindegy is kikúráltuk a másik viszont csodaszép volt kb 7 napra rá elkezdte a szőrikáját hullajtani a 9 hetes babánk. és kopasz lett. kiderüt rühes volt! a szaporító ... hát mikor mentem hozzá kérdezni a dolgokat... láttam hogy a kutyája farkán nincs szőr!!!!!!onnét tudtam hogy ezt a dolgot tőlük hozták a picik. persze nemvittük vissza egyiket sem!pár nap múlva már nem adtam volna visza őket!!!! kinlódtam velük egy picit de kijöttek a bacik:)
Na végre jól írtad. Fajtatiszta...
Könyörgöm, fogjuk már fel. HIVATALOSAN akinek nincs törzskönyve az nem fajtatiszta kutya. Attól függetlenül ugyan olyan fajtakutya, csak nem HIVATALOS. Szóval a te két shar pei kutyád valószínű fajtatiszta, csak ez a fajtatisztaság nem hivatalos.
a nőstény anyjának van tk.ja de nem adták oda az elöző gazdának, mert így olcsóbb.Gondolom másik kutyus kapta a könyvet, lehet pont olyan , akinek köze nincs hozzájuk....ez ami nagyon felháborít:(
Nekem nem kell a tk...anélkül is imádom mind a három dögöcskémet:)
Hivatalosan az a fajtatiszta, amelyiknek törzskönyve van. Hiába fajtatiszta biológiailag, az csak fajta jellegű keveréknek lehet minősíteni.
Mit kell ezen magyarázni?
értem , nem kell köszi...
azt viszont igen hogy mért nem fajtatiszta az , amelyiknek nincs könyve.
Köszi...
Szóval nem tudod megmondatni, hogy a FAJtiszta és a FAJTAtiszta között mi a másság??
Elmagyarázzam?:)
Az 2 kutty. :)
A cirmos cica van menhelyről.
ja de én meg azt nem értem mért nem fajtiszta az , amelyiknek nincs törzskönyve??
Bár lehet szakértők nem leszünk , de azért a kutyaszeretet minket is összeköt:)
Háát.... :D
Majd ezek után véleményezek :DD
Zoknis kacsa: elmagyarázod, hogy mit jelent az hogy fajtiszta és a fajtatiszta? Esetleg a kettő között szerinted van valami eltérés??
Többiek ebbe légyszi ne szóljanak bele, csak ha már ő annyira tudja, hogy miről beszél...Kíváncsi vagyok. :)
Amúgy meg becsülendő dolog, hogy itt hoxán ennyi menhelypárti van. :)
Igen, de ezt már írtam.
Én a "törzskönyvet kiállításokra járatott kutyák kapnak", és a "bocs, ha egy kicsit tudom miről beszélek" hozzászólásodon nevettem.
kóborra vagy menhelyesre gondolok itt.....
Bár nem is nagyon érdekel, tisztelem azt , aki kutyust ment, annál jobb dolog nincs:)
sajnos...nem egy fajkutyát mentetek már ki dögkútból, vagy az utcáról.
A legtöbb fajta szaporítók kezéből kerül ki, főleg a nőstények, soványan és leamortizálódva...
Hát igen tisztelet a kivételnek..
További ajánlott fórumok:
- Kezdő cicásnak mit ajánlanál. Honnan vegyen cicát? Menhely, tenyésztő? Milyen kezdő csomag kell a cicákhoz?
- Vásárolnátok tenyésztőtől, kennelből kiskutyát?
- Gerjedek a kutyám tenyésztőjére, aki amúgy 20 évvel...
- Állattenyésztő vagy szaporító?
- Kutyavásárlásnál milyen feltétel köthető ki garanciaként a tenyésztővel?
- Drótszőrű foxi tenyésztő Győrben vagy úgy 50 km-es körzetben?