Melyik budapesti kerületben (vagy környéki városban/faluban) élsz, és mi a környékeden a legjobb/legrosszabb hely lakhatás szempontjából? (tudásbázis kérdés)
szia!
mi Pomázon élünk.
- biztonság: nos merünk sétálni a babával napközben, éjjel eddig mindig haza értünk, nálunk 30 év alatt egy besurranás volt, a kertből már tűnt el bringa, de az öcsém jó képességű haverja volt... szerintem biztonságos, nem balhés:)
- közlekedés: itt jár a HÉV, 31 perc Batthyány tér, 7 perc Szentendre. Reggel és délután sűrűbben, nap közben félóránként megy. Buszok innen a pilisi falvakba indulnak, Szentendréről a Dunakanyar falvaiba.
- zöld: eléggé:) Sőt! Ha szerettek túrázni a Pilis hegyei (Kevély, Oszoly, stb.) és a Visegrádi hegység hegyei ( Kő hegy, Nagy Csikóvár, stb..) is gyorsan (állomástól kb. 1-1,5...3 óra alatt gyalog) elérhetőek. Gyönyörű vidék, mi egyszerűen rákattantunk a kirándulásra, valami csoda minden túra:))
- infrastruktúra (doki, bölcsi-ovi, nagyobb bolt, stb. a közelben) doki:háziorvos,. fogorvos a városban, több patika van, specifikus magánrendelők is vannak, "SZTK" szakorvosi rendelő Szentendrén van, könnyen elérhető. 1 bölcsi, min.4 önkormányzati és néhány magánovi van. Bolt: CBA-k, Spar a városban, Interspar Szentendrén, CORA Budakalászon, azaz 10 km-en belül. Van néhány szép játszótér, jó zöldségesek, szombatonként piac (elég kicsi)
sajnos az árakkal nem vagyok tisztában, mondjuk nem a legolcsóbb, az biztos, de szerintem ki lehet fogni jó áron lakást, esetleg öregebb házat is.
összességében én nagyon szeretem, és bárkinek ajánlom Pomázt. (férjem szerint számomra Pomáz a világ közepe:))) )
igyekszem alaposan körbejárni a lakás témát. már sok jó tippet kaptam, és többek közt azt a konklúziót is levontam, h nem lehet kerületkre általánosítani, mert mindenhol "attól függ". de nyilván nem tudunk a férjecskémmel mindenhová elmenni körbenézni, sétálgatni...
így arra gondoltam, h hosszabban-rövidebben írhatnátok vmit a környéketekről, pl. ilyesmit:
"a XVIII. kerben lakom, ez meg ez zsír jó hely, mert közel van kötöttpályás és biztonságos, de a Havanna meg vacak hely, mert csak" :)
köszönöm, ha segítetek!
ja igen, a mi szubjektív fő szempontjaink (friss házas fiatalok vagyunk:)):
- biztonság
- közlekedés (legyen vmi kötöttpályás elérhető közelségben, ne kelljen a dugóval vacakolni minden nap)
- zöld (mármint parkos, fás részek:))
- infrastruktúra (doki, bölcsi-ovi, nagyobb bolt, stb. a közelben)
- 300 Ft/nm, vagy az alatt (szóval korlátosak a pénzügyi kereteink:))
hát, kb. ezek a legfontosabbak.
még egyszer köszi előre is minden tippet, infót!
További ajánlott fórumok:
- Egy dajkaanyaság története az életadó szempontjából
- Idősávos vásárlás szempontjából a kínai vegyes bolt minek minősül?
- Egy fiatal párnak melyik helység lenne ideális nyaralás szempontjából?
- Gond az a gyerek szempontjából, ha egy elvált anya sosem hagyja mással egyedül a (most már lassan 6 éves) gyereket, még az apukával sem?
- Mit gondoltok a mostani fiatalokról, és szüleikről, nevelés és neveltetés szempontjából?
- Az ösztöndíj jövedelemnek számít az energiatámogatás szempontjából?