Melyik a leghatékonyabb módszer, gyógyszer, gél a visszatérő afta kezelesére? (tudásbázis)
Ma beszéltem egy fogorvossal, rákérdeztem az aftára.
Mondja: a propolisz a legjobb, plusz az immunrendszert kell feljavítani.
Akkor tok jo, megvan a megfejtes!
Csak en vagyok homalyos, hogyha 7-tol 4-ig suliban van a gyerek a padhoz szogezbe (amit nem hiszek el, mert ott is kimennek), miert nem viszi ki a nemzo alany jatszani mielott hazit csinal?
Kapszulat beadni egyszerubb?
Igaz, hogy nem gyermekként, már felnőttkoromban egy időben nekem is gyakran volt ilyen problémám, ezért sok mindent kipróbáltam.
Nálam legjobban a gyógyszertárkban szabadon vásárolható Carbosan gél vált be. Egy-két bekenés (fülpálcikával) után elkezd már nem fájni és elkezd visszahúzódni az afta.
Fertőtlenítő hatása van a kurkumának (és elég keserű íze).
A szegfűszegkivonatot fogorvosok is használják - szintén fertőtlenít. (Én néha szopogatni, rágcsálni szoktam egy-egy szem szegfűszeget, igaz, nem afta ellen.)
Igen, stresszes, az apukája lelépett 7 éve.
Járt pszichológushoz is.
Tudom, hogy tünet, a kérdés arra vonatkozik, mivel enyhítsem a fájdalmat, ha már megjelent?
Ha ragja a kormet, nyilvan stresszes. 40 kozel is ujra keztdem en is neha, pedig mindent tudok.
Az afta "csak" tunet . Helyileg kezelni lehet, de amig visszajon.
A stressz egy
Kontakt dermatitis?
Pl en fluoridosat nem hasznalhatok, de a legtobben van.
Nincs tole azonnali earciom, de idovel kites leszek, az igyem bedurran, es akar az afta is kijon.
Es en nem mondom, hogy menjen psziscologushoz/pszichiateetez.
Beszeltetek otthon errol?
En a legtobb bajomrol csak az apammal tudtam beszelni.
Makacs aftája van a fiamnak régóta, kb 2 havonta visszatér.
Szed C és D vitamint immunerősitésre.
Sajnos rágja a körmét, ez ia okozhatja tudom.
De ha más megjelent, mi segít leggyorsabban elmulasztani? Milyen gélt vegyek ami szünteti a fájdalmat?
Köszönöm ha segítesz!
További ajánlott fórumok:
- SZJA visszatérítés 2022.
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- Szerintetek melyik a leghatékonyabb és legjobb fejfájáscsillapító gyógyszer?
- Daganatos betegségek kezelésére való gyógyszerek esti adagjának bevétele után mennyi idővel lehet enni?