Melyik a jobb a fa vagy a műanyag nyílászáró? (tudásbázis)
közben eszembe jutott, hogy láttam áruházban is 3 rétgű ablakot... de nem ugrik be hol, mert sok helyen járok bámészkodni..
asszem a csepeli Bauhaus-ban..
három rétegnél nagyon szuper a műanyag is, mert erősebb a vasalat a súly miatt.és sosem gobásodik(annyira)
A válasz nem egyszerű(felelősséggel)
Az én házam is régi, Tíz évvel ezelőtt lett felújítva. Akkor még nem létezett példul 150x150 és nyíló-bukóban műanyag..tehát a nagyobb ablakok fából, thermo üveggel, a többi műanyag.
A mechanikai (zárszerkezet)része egyforma, de a fával az a bajom, hogy itt-ott gombásodott. Nem nagy ügy, nyáron lakkozva lett, és annyi. A műanyagnál ez nincs.
De...ha most újítanám fel a házam, akkor feltétlenül háromrétegű thermoüveggel csináltatnám meg a nyílászárókat..
Nem tudom, hogy műanyagból készít-e valamelyik gyár háromrétegűt, de asztalos cég biztosan készít fából.
Ugyanis az nem vizesedik. A komyhámban a kis ablakok mellett van két 150 es ablak, sajnos kétrétegű, és bizony ha a nejem nem kapcsolja be a szellőzést, akkor főzéskor csorog a víz..(na jó, nem nagyon, de párás)
Javaslatom: kérdezz rá a háromrétegűre. Az árán ne lepődj meg, húzós!
A háromrétegű ablakot feltétlenül fából. Csak 150-est nem fognak gyártani nyílóban, mert leszakadna a súlya miatt. Csak bukó létezik.
Van egy 1926-os építésű házunk,dupla fa ablakokkal.Érdemes műanyagra cserélni,vagy újítsuk fel...?
Mindenféle tanácsot hallottunk már
További ajánlott fórumok:
- A műanyag nyílászáróknál miért vizesedik az ablak belülről?
- Eltört a csuklóm, ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. Gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e? Melyik jobb?
- Műanyag nyílászáróról mik a tapasztalatok?
- Műanyag nyilászáróim vannak és állandóan belül vizes az ablakom miért?
- Mik a tapasztalatok a műanyag nyílászárókról?
- Műanyag nyílászáró