Megváltozott a cicám viselkedése egyik napról a másikra. Nem jön be a szobába, nem a megszokott helyén alszik... Elbújik. Mitől van? (beszélgetés)
Hála Istennek, hogy nem komoly ♥
Ennél nagyobb baja sose legyen a cicádnak !
olvastam a gondodat és örülök, hogy megoldódni látszik.
Én porozom a macskáimat pont azért, mert az előző sprés változatot utálták. A port meg csak rájuk szóróm, a szőrükre, amit nem is éreznek utána meg jól megsimizem, "megabajgatom" őket, hogy mindenhová jól belesimogassam lehetőleg. Na ezt viszont élvezik, észre sem véve, hogy bolha elleni cuccot kaptak magukra :) Utána persze meg én megyek jól kezet mosni :) :)
Nincs semmi szervi baja.. Megijedt valamitől..és már tudom is hogy mitől.. A bolhaírtó csepptől..Tegnap próbáltam csöppenteni rá és pánikszerűen kiugrott a kezemből és elbújt... Megint nem akart előjönni.. Mással kell bolha írtóznom..
A mi cicánk akkor lett magába forduló, miután egy hatalmas stressz érte. Vidéken lakunk, a cica sokat volt kint a szabadban. Egy alkalommal úgy jött haza, hogy ránk sem nézett, beült a szobába a fal elé és csak a falat bámulta. Odamentem, simogatni akartam, felvenni, de ellenkezett, akkor tűnt fel, hogy a farka el van törve, az egyik foga hiányzik. Orvos vizsgálta, de ő sem tudta megállapítani, hogy elütötte e valami, vagy megkínozták. Hónapokba telt mikorra újból közeledhettünk hozzá és engedte, hogy felvegyül. Nagyon sok türelemre, szeretetre, figyelemre volt szüksége a gyógyulásig.
Mi van a cicáddal, mit mondott az orvos?
Az lesz mindenképpen.. Lehet semmi baj...de az is lehet hogy valami szervi.. Nem szeretném ha komolyabb lenne.. Nagyon szeretem a kis vackot..
Nem tudom mitől lehet, de ha csak ennyi a baj, örülj neki. A lányom cicája egyik percről a másikra lett agresszív olyan szinten, hogy tetanusz, karantén lett a vége. Össze vissza marta, karmolta, harapta. A karanténban is agresszív maradt, állatorvos vizsgálta többször, rezervátumba került, de ott is támadta a többi cicát. De ami a lényeg, hogy soha nem derült ki mitől lett ilyen. Pedig kölyök korától fogva nagyon szerette, gondozta, ápolta, a kényeztetés szintjéig. Szóval azt javaslom nézesd meg dokival és kérjél tanácsot tőle.
Nem utaztál el, és hagytad hosszabb időre el.
Nekem akkor változott meg a cicám. Fic nevű betegsége lett.
[link]
Szerintem is orvos!
Az én cicám akkor fújt rám életében egyszer, amikor a foga fájt!
Köszönöm.... Az orvosra már gondoltam...Aggaszt, hogy nem játszik... csak néz ki a fejéből és elhúzódik..
Vidd el dokihoz, mert lehet, hogy fáj a lába v. valamije.
Enyém akkor volt ilyen, amikor kificamodott a lába. Nem látszott rajta semmi, de fájt neki.Doki megtapogatta mindemhol, ő vette észre, mi a baj.
Nézz körül a szobába/lakásba, mert lehetséges, hogy valamitől fél. Egyik ismerősöm lakásába a nyitva hagyott ajtón becsúszott egy sikló! A macska viselkedése árulta el a betolakodót.
Erre gondoltam én is... Nálunk hűvös van szerencsére, de az ablak télen nyilván nem volt nyitva :) most viszont igen.. éS valóban ott van, ahol éri a levegő..Nekem az a furcsa, hogy a szobába egyáltalán nem akar bejönni.. pedig itt a kuckója...a plédje... a kaparófa..amit persze kivittem utána.. szóval nekem ez a furcsa, hogy miért van ez..Nem ugrik az ölembe, ha én nem megyek oda és nem veszem fel, akkor még szeri sincs...
Nem lehet, hogy hűvösebb helyet keres?
Ezek szerint kiscicád nem lesz! :)) Szerelmes!😀
Ivartalanított fiúcska :) Júliusban lesz egy éves. December óta van nálam. Nem látok rajta betegség jeleit.. Azért dobtam fel a fórumba, hogy hátha valakiknél volt ilyen és ellátnak tanáccsal..
Nem lehet, hogy azért keresi az eldugott sarkokat, nyugis helyeket, mert esetleg szülni fog???
Persze, csak ha nőstény! Ha kisfiú, akkor viszont lehet, hogy beteg???
Rendesen eszik, iszik.. Azzal nincs gond.. de nagyon furcsa lett.. Eddig ha leültem, már ugrott is az ölembe, most ha hívom, akkor sem jön.. Mi lehet a baj?
Megváltozott a cicám viselkedése egyik napról a másikra. Nem jön be a szobába, nem a megszokott helyén alszik.. Elbújik. Mitől van?
További ajánlott fórumok: