Meglep, hogy a közbeszédben is már szinte mindenki a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Közbeszédben?
Hétköznapi beszéd során egyáltalán nem használom sem én, sem a közeli, sem a távoli környezetemben lévők.
Nem téma nálunk.
A hivatalos értekezés - az más. Ott tényleg használják, és először nagyon furcsa volt számomra. De mindent meg lehet szokni.
Nem tudom, mit kell ezen gúnyolódni. Egy sok száz éves szóhasználatot állítottak vissza. A sima "megye" szó csak néhány évtizedig létezett. Azért nem nevetséges egy történelmi megnevezés, mert mi mást szoktunk meg.
Egyébként én elég sokat látom az internetes kérdésekben, beszélgetésekben a vármegye szót, sokan használják.
Francot használjuk,legalábbis az én környezetem.
Abszurd ez az egész.
Mikor ingatlan adásvétel miatt kaptam egy hivatalos levelet,amit egy főispán írt alá,kis híjján röhögőgörcsöt kaptam.
A rendőröket mikortól hívják hajdúknak?Már várom.
Én nem használom. Erre volt pénz. Minden tábla, pecsét, stb. cserélve.
Nekem sokáig az oktogon is november 7. tér és az Andrássy út is Népköztársaság útja volt.
Én sem mai csirke vagyok, de minden új úgy épül be, mintha az lennék, mert csak néhány éve járok Bp-re.
Bár a metró Árpád-Göncz Árpád változtatása menet közben elkapott 🙂
A Király utca nálunk mindig Király maradt a családi legendáriumban.
A Király utca név eredete: a mai Deák tér sarkánál állott König von Engelland fogadó nevéből származik.
Névváltozatai:
1740-Mittermayerischegasse,majd onnan a Lövölde térig Lerchenfeldgasse (Pacsirtamező utca).
1786 körültől Englischegasse (Angol utca), az 1790-es évektől Engelische König Gasse (Angyali Király utca). 1810-től Englischer König Gasse (Angol király utca), 1820-tól a bécsi kongresszusra utalva Drei König Gasse (Három király utca) volt a neve, ez rövidült 1836-tól König Gasséra, amit 1874-ben Király utcára magyarítottak.
1950-1990. között pedig szégyenteljes Majakovszkij utcának hívták.
Mi ehhez képest egy vármegye elnevezés?
A "bátorak" nem tartózkodnak a hazában ( nincs tömlöc veszély)
Maradhatnak ott .
Én vagyok a falunak az ispánja
Fejem alatt Hello Kitty -s kispárna ...
/Malacka és a tahó / megérezték a jövőt?🤔
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Játék: Mindenki Dominója!
- Hoxa klub - amely nyitott mindenki számára
- Szerintetek ha valaki gazdag pasival jön össze, miért jön szinte mindenki azzal, hogy úgyis csak a pénz miatt?
- Fájó szívvel olvasom, hogy a portálon szinte mindenkinek...
- Ray Ban napszemüvegek közül, melyik az a modell, -női- ami szinte mindenkinek jól áll?