Meghalt mára virradóra a macskám. Ég veled, Tücsök!❤️Repülj... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ki beszélt arról hogy elcsavargott? Egy szóval nem írtam. Itt halt meg a kertünkben. Az üstház alatt volt. :(
Sose ment messzire. Elmentem a boltba, vagy akárhova megvárt a házunk előtt. Jó macska volt. Kis kedves. Akkor is amikor én g*ci voltam hozzá. Hiányozni fog.
Pedig sok dolog van az életben ami megmagyarázhatatlan. Csak mivel nem látunk a dolgok mögé, nem is hiszünk benne. Az ember csak azt hiszi el amit lát.
Földhöz ragadtak vagyunk. Mint a gondolkodásmódunk is.
Hát gondolhatod hogy kaját az enyém is kapott. A szeretetről nem is beszélve. De nálam nem abban merül ki a szeretet hogy bezárom kalitkába azt akit szeretek.
Felesleges szócséplés már amit csináltok.
Hozzánk is jött egy macska februárban. Jó állapotban volt, de nagyon vad. Nem lehetett elzavarni! Nem akartuk, hogy itt maradjon, mert nekünk is volt/van két macskánk és azok féltek a jövevénytől. Mindent megpróbáltunk, hogy megszabaduljunk tőle. Meghirdettük, kinek hiányzik, nem hiányzott senkinek, aztán felajánlottuk, hogy vigyék, nem kellett senkinek! Állatmenhelyekkel beszéltünk, azt mondták, macskákat nem vesznek át. (Mondjuk, ezt talán nem is bántuk...) Arról szó sem lehetett, hogy vigyük el messzire és tegyük ki valahol... Szóval, megmaradt, itt van, etetjük. Míg a mi két eredeti macskánk bármikor bejöhet a melegre, őt nem engedjük, mert bepisil!! :( Azt hiszem az lesz, hogy majd őt is a padlásra zárjuk a mieinkkel, ott vannak meleg dolgok, rongyok, dobozok, minden. Egyelőre a színben alszik valahol, ott is el tudja megát vackolni. Szakasztott összetéveszthető a mi egyik macskánkkal, egy kis fehér folt az oldalán a különbség.
Lélekvándorlás? Inkább nem mint igen, bár zavarba ejtenek a parajelenségekkel foglalkozó beszámolók. Itt a Hoxán is lehet ilyeneket olvasni.
A macskám és a kutyák kintiek. Hogy téged idézzelek. Mégis miről beszélünk? :D
Itt tényleg mindenki süle? :O
Teljesen egyetértek.
A macskáim és a kutya is kintiek.
A macskákés a kutya is, ha kint vagyok folyton mellettem (a lábam alatt) vannak. Lehet kinevetni, de folyamatosan beszélek velük. Szokják a hangom és szót is fogadnak, ha hívom őket.
Nem neked, csak úgy általában...
Az állatok szeretete nem az, hogy hagyod "szabadon élni", hanem az, ha biztonságot, ellátást és szeretetet adunk nekik. Mi vagyunk az életük központja. Nem szabad csalódást okoznunk nekik.
Nekem sokáig nem volt módom állatot tartani Bp-i lakásban. Mióta vidéken élek a reggeli első gondolatom és feladatom az állatok. És csak akkor van vége a napnak, ha ők is el vannak látva - nem csak táplálékkal, hanem játékkal, simogatással is.
Nem emeletes házban, hanem ( nagy ) kertes családi házban lakunk. Naponta legalább másfél órát sétáltatjuk pórázon, sokat foglalkozunk vele, ezt a macska is szereti. Hanem ha ő választja meg póráz nélkül az útvonalat, kiszökik, azt veszélyesnek találom, mert volt rá példa, hogy 6 napig nem jött haza ( kandúr ) . ( + forgalom, nagyváros, rengeteg elütött macskát látok )
Ma is sétáltunk volna, de egész nap szakadt az eső, gondolom ezért is volt olyan kiállhatatlan, nyávogós ,ideges )
Házban tartott macskák olyan csodásan el tudnak bújni hogy hihetetlen.
Azon gondolkodtál már, hogy mi van ha megsérül és azon múlik az élete, hogy te nem találtad meg a nagy szabadságában addig amíg megmenthető lenne állatorvos segítségével?
Örök téma és veszekedés, hogy egy macskát ki lehet-e engedni vagy sem. Én vidéken, kis forgalmú utcában lakom, itt még olyat nem hallottam, hogy valaki zárva tartaná a macskáját!
Nagy városban, emeletes házban én nem tartanák macskát, szerintem eleve nem oda való. De felőlem, mindenki csináljon amit akar!
Sajnálom a cicát!
De igaza van a többieknek. Nálunk kijárhatnak a macskák az udvarra, macskabiztos az udvar, de volt már köztük nem egy szabaduló művész, ezért figyelünk rájuk kint is, akadályozva a szökést illetve hogy a szomszéd macska se inzultálja őket ha betéved.
Állatok és a szabadság vágy... A tanyán a kutyák imádják a kenneljeiket, mindenkinek meg van a sajátja, mert biztonságot ad nekik. Napközben ellófrálnak a tanyán, de enni, aludni a kennelekbe járnak be.
Nem engedjük a kutyákat se szabadon, ahogy a lovakat se, birkákat se. Nekik a kerítés a biztonság, az ismert hely, ha egyedül, gazda nélkül kikeverednének az pánikot okoz náluk és nem hiszem hogy örömmel rohangásznának a főúton az autók között.
* bízd magad. Hülye vagyok. Bízd őt a természetre. Hogy kegyes lesz hozzá. Nem minden macskám halt meg idő előtt.
Ez a kis tücsök eddig ciripelt. Lehet unta már az életét. 😏