Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-kakaós zabpuding recept

Meggyes-kakaós zabpuding recept

A Meggyes-kakaós zabpuding hozzávalói:
5 dl zsírszegény tej
10 dkg aprószemű zabpehely
2 dkg + 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 gr rumaroma
5 gr vanília aroma
édesítőszer
meggy (kimagozva)


A Meggyes-kakaós zabpuding elkészítési módja:
1. Egy magasfalú műanyag dobozban összekeverjük a zabot a kakaóporral és az édesítőszerrel. Ráöntjük az aromákat és a tejet. Alaposan összekeverjük. 2. Mikróban kb. 5-10 perc alatt megfőzzük (2 percenként érdemes megkeverni). A plusz 1 evőkanál kakaóport még hozzákeverjük. 3. Pohárba rétegezzük a meggyet és a zabpudingot. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-kakaós zabpuding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook