Meggyes-kakaós zabpuding recept
A Meggyes-kakaós zabpuding hozzávalói:5 dl zsírszegény tej
10 dkg aprószemű zabpehely
2 dkg + 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 gr rumaroma
5 gr vanília aroma
édesítőszer
meggy (kimagozva)
A Meggyes-kakaós zabpuding elkészítési módja:
1. Egy magasfalú műanyag dobozban összekeverjük a zabot a kakaóporral és az édesítőszerrel. Ráöntjük az aromákat és a tejet. Alaposan összekeverjük. 2. Mikróban kb. 5-10 perc alatt megfőzzük (2 percenként érdemes megkeverni). A plusz 1 evőkanál kakaóport még hozzákeverjük. 3. Pohárba rétegezzük a meggyet és a zabpudingot. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. nov. 5. 20:09
A meggyes-kakaós zabpuding elkészítési módja és hozzávalói.