Megbüntették a férjemet, mert a ház előtt parkolt. Épp a sarkon állt meg. Jogos? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok. Én ugy tudom hogy menetirány szerint a kereszteződés (és nem sarok) előtt 5, utána 15 m-t kell szabadon hagyni. Ennak meg is van az oka. Ha valaki arról jön amelyik részen te állsz, akkor nem lát ki ha nem hagyod ki az 5 m-t, mögötte pedig azért kell 15, mert a keresztúton érkező jobbra kis ívben kanyarodó nem látna ki. Gyalogátkelőnél és buszmegállónál is van ilyen szabály.
sziasztok
Rendőr vagy közterület
felügyelet büntette meg?
Ha rendőr, akkor a KRESZ miatt - sarkon tilos parkolni, ha közterületfelügyelet - akkor önkormányzati rendelet miatt.
De azt nem látta a rendőr, hogy honnan indult, csak azt, hogy ittasan vezetett.
Egyébként egy fél métert sem lehet ittasan gurulni sem.
Igazán nincs mit!
:((((((
Sajnos jogos volt a büntetés:((((
A saroktól 5 méterre lehet csak parkolni.
Ha van árok....akkor attól számolva.
De sokan írtak közben! :D
Nagyon észnél kell lenni, a fene egye meg!
Sajnos KRESZ ismereteim alapos frissítésre szorulnának. De a lényeg az, hogy a sarkoktól bizonyos távolságot üresen kell hagyni. Ha ezen belül állt meg a férjed, akkor jogos a büntetés. Sajnos.
Én nem vagyok az a tipus aki mindenáron ragaszkodna a szabályhoz, mert lehet, hogy ott kicsi a forgalom, a férjed kocsijától még nyugodtan elférnének a többiek, rövid időre állt meg stb. Én, ha rendőr lennék, emberséges lennék, de lehet, hogy ezért meg is ütném a bokám. Sajnos a jóindulat csak adható, de nem jár.
Én egyszer hasonlóért csak egy figyelmeztető cédulát kaptam vagy 15 éve. Ma már zérótolerancia van! :(
attól, hogy eddig nem büntettek meg, attól még akkor is rossz helyen parkoltatok:))
örüljetek neki, hogy eddig megúsztátok.
További ajánlott fórumok:
- Ha hatan utazunk (4gyerek) 5 személyes autóban megbüntetnek?
- Nem volt a gyermekemnél a bérlete, ezért megbüntette a kalauz, van-e lehetősége utólag bemutatni, hogy kevesebb legyen a büntetés?
- Már megint kaptam egy számomra ismeretlen alapítványtól csekket+névreszóló matricákat, hogy fizessek nekik. Ha nem fizetek, megbüntethetnek?
- Igaz, hogy a Xenon fényszórók miatt megbüntethetnek a rendőrök?
- Rendőr megbüntet és meghazudtolja az embert!!!!
- Mennyi idő múlva küldik a csekket, ha gyorshajtás miatt megbüntettek?