Még nem tudom az okát, de az már biztos, hogy késik. Ha mégis kismama lennék, mehetek- e élményfürdőbe? Kismamáknak lehet ilyen járniuk? (tudásbázis)
Én jártam meleg vizes fürdőbe. Az a víz nem forró, max. 35-38 fokos szokott lenni . Nagyon kellemesen meleg. Ha valaki könnynen összeszed valamit akkor persze ajánlatos vigyázni.
Nekem egyik terhességemnél sem lett semmi bajom. Volt hogy a nagyobbal termálvízbe jártunk babaúszásra heti 2-3 alkalommal, miközben terhes voltam. Szerintem ez inkább csak riogatás. A szülés előtt pl. ha az ember meleg vízbe ül , sokszor elmúlnak a görcsök (csak jósló fájás volt).
Ez nagyon durva!...
Engem jelen pillanatban (sajnos nagy valószínüséggel) nem, mint terhes nöt érint a (termálvizes) fürdözés témája, de mivel eddig fogalmam sem volt arról, hogy terheseknek ez szigorúan tilos, így rendkívül hasznosnak találom a hozzászólásokat.
Annyiban mégis érint a dolog, hogy én már többször kaptam el fertözést uszodában, és ez az oka, hogy "nem-terhesen" sem teszem már be a lábam oda - terhesen meg föleg nem fogom!
Mégegyszer köszönöm a válasz(oka)t.
Nem ajánlom a melegvizest én sem. Anno kismamaként sajnos én elmentem élményfürdeni, és lett is valamiféle fertőzésem, folyásom. A nőgyógyász szerencsére kikezelte, de kismamáknál jobb a megelőzés!
Ha legközelebb úgy adódik, én biztos a délelőtti órákban megyek, vagy amikor tudom, hogy épp vízcsere volt. És akkkor is csak a hűvös vizes medencébe megyek be.
Egy nőgyógyász ismerősöm mondta,hogy nyugodtan mehet a kismama strandra,-csak nem a melegvizes medencébe-
Azt tanácsolta,hogy egy kisméretű tampont élőflórás kefírbe vagy joghurtba kell mártani és ezt felhelyezni.Ez vigyáz a belső flórára,sőt még használ is neki,illetve valamelyest gátat szab a felszálló fertőzéseknek.
Természetesen alapos intimszappanos lemosás szükséges a fürdőzés és a tampon eltávolítása után.
a helyedben azért beszélnék egy orvossal.
de ha nem biztos a dolog...
mentségedre legyen, szerinted hány olyan nő van, aki még nem tudja, hogy terhes, és lehet napokon keresztül járt élményfürdőbe...
egyébként szerintem attól is függ mennyire vagy fogékony a fertőzésekre