Meg lehet mondani valamiből, hogy milyen növésű lesz a gyermek? (tudásbázis)
a térgyét figyeljed...1-évben dagad...mákodikkk ébn nyúlik...fiúknál ez jellemző
ha nagyobbacska mint az megszokott...magasra nő meglátod
Nem semmi kis vasgyúró!!!! Gondolom császárral lett.
Az én kisfiam 3960 grammal született, kis Garfield volt, kis tokával.
én évekkel ezelőtt láttam egy ismeretterjesztő filmet, amiben pont azt ecsetelték, hogy valahogy meg tudják mondani előre, hogy kb milyen magas lesz a kisgyerek (mármint hogy fiatal korban megvizsgálják, és meg tudják mondani mekkorára fog nőni kb). Pont azon örvendeztek, hogy ez azért jó, mert így pl sokkal testhez állóbb sportot kezdhet el tanulni már kiskorában is a gyerek (pl 170cm-es gyereket nem küldenek el kosárlabdázni stb)
De sajnos már nem emlékszem, hogy mit vizsgáltak, de talán valamilyen orvosi vagy sportorvosi végzettséggel rendelkezőt kellene megkérdezni.
(de az tuti, hogy valamiből meg tudják mondani)
61 cm?????, Az igen! NAgyon nagy baba volt akkor!
AZ én kisfiam 51 cm-rel született, két évesen 98 cm volt. DE nőtt azóta is. Most 101 cm, és 28 hónapos. DE apja is 2 méter magas:)))
Nem is igazán egetverő probléma, csak szeretném, ha nem az én apró termetemet örökölné, és az anyukám szerint hosszu a sipcsontja és ez azt jelenti, hogy magas lesz.
48 cm-el született, most 21 hónapos, és 87 cm.
Szia!
Azt mondják, ha megszorzod a 2 éves kori magasságát kettővel, kiadja a felnőttkori méretét.
Sehonnan!
Én 154 cm vagyok és a fiacskám sokáig kicsi volt. kb.14 éves koráig. Nagyon aggódtam, hogy csak megnől. Most olyan 175 cm.
Szia!
Szerintem ha összehasonlítod a magasságát a korabeli gyerekek átlagmagasságával, ki lehet következtetni hogy magas lesz-e vagy sem!
állítólag a lába feje mutatja, vagyis, ha pici lába van, aprótermetűnek mondják, ha nagy már kicsi korában is, akkor magas.
de ez csak népi megfigyelés, hogy mi az igaz, hát nem mindegy mekkora? egészséges legyen, ez a fő!
További ajánlott fórumok:
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...
- Mikor az első trimeszterbe jártatok, megéreztétek valamiből hogy fiú lesz e vagy lány? Ha igen milyen jelek voltak rá?
- Meg tudná mondani valaki, hogy pontosan hány forinttal emelkedik a nornál családi pótlék 2 gyermek esetén? (Elvileg köv. hónaptól)
- Tudsz valamit róla mondani, ismered a Willowtex márkájú gyermekcipőt?
- Meg tudná valaki mondani, hol található a XIV. kerben gyermek bőrgyógyászati szakrendelő?
- Milyen tapasztalatokat tudtok mondani Dr. Víg Elek VIII. kerületi gyermekgyógyászról?