Medroltól fogyás (beszélgetés)
Sose attól hízik a zember, zsirosodik, meg megpukkad!
A csontokat is szétbssza mégjobban..
Azt mondta Anyukám, azért kell, hogy ne alakuljon ki izomgörcs, ödémásodás, depresszió.
Nekem 2 naponta kell szednem. De most lehet, hogy a hátralévő időben naponta beveszem. Nehéz túladagolni, és a tegnap hajnali izomgörcs a lábamban meggyőzött, hogy kell.
Én azért voltam megijedve a vizesedéstől, mert a szemem alatt jelentkezett és nagyon csúnya volt, többen is a következő megjegyzést tették: Te jó ég! :(((
Most lehet, kinevetsz, de tartottam attól, hogy ezek a retikülök tartósan ott maradjanak, mivel még nem vagyok ráncos, de ilyenkor ugye kifeszül a bőr és ha ez tartós, majd a víz eltávozik onnan, akkor ugye ott csak a kinyúlt bőr marad. :(((
Valószínűleg én is vizesedek, mert annyit iszok most 2-3 napja, mint a szivacs, távozni viszont nem nagyon akar. :-) De nem látványos (én nem látom :-)), csak a mérlegen, úgyhogy egyelőre nem törődök vele, várok pár napot.
Nekem most először írt a doki káliumot, hogy az első 10 napban szedjem, de ki se váltottam, ha évekig nem kellett, még a nagyobb adagok mellé sem? Azt se mondta, miért kellene szedni! Lehet, hogy holnap csak ki kellene váltanom?
Halika! Tegnap felhívtam a dokit, mert már harmadik napja kis retikülökkel a szemem alatt ébredtem. Az ujjamra is alig jöttek fel a gyűrűk. Azt mondta vízhajtót kell szednem. Megkérdeztem (mivel egy nap rendel a kórházban és az pont a tegnapi nap volt), hogy fel tudna-e írni, ha bemennék hozzá. A válasz: menjek hozzá kedden a magánrendelésére, mert nagyon sok a beteg. Most mond meg nekem, mennyi ideig tartott volna egy gyógyszert felírni? :) Nem vártam, elmentem az ügyeletre (háziorvosom már nem rendelt) és nagyon rendes volt a doki, felírta a gyógyszert.
Amikor hazaértem (délután 3 óra körül), bevettem. Megvolt a hatása! :D :D :D Éjjel csak 3-szor voltam kint pipilni, 1,7 kg-val lettem könnyebb reggelre (ismét a versenysúlyomnál vagyok :D, és reggel nem voltak retikülök. :D
Azt mondja Anyukám, hogy ne vegyek be minden nap belőle és a Káliumot is így minden nap kellene szerinte szedni (hajnalban a 3,5 hét alatt először begörcsölt a lábam, nagyon durva volt). Már csak 11 nap van hátra, 4 napig 8 mg-ot, 7 napig 4 mg-ot kell szednem, de tegnapelőtt és tegnap is éreztem egy kis fájdalmat a nyakamnál. De csak pár pillanatra és most remélem, hogy csak beképzelem (bár sosem volt még olyan, hogy képzelődtem :( ), mert ha visszajön a fájdalom, én nem tudom, mit csinálok a dokival, de azt nem teszi zsebre! Ugyan hivatkozhatok akkor a medrol mellékhatására? :D
Köszi, hogy megkérdezted, de ez igazából csak a 2 szemnél volt kérdéses, azon pedig hála égnek már rég túl vagyok. A hatásotokra akkor végül is egyszerre vettem be a 2 gyógyszert reggel. :)
Neked nem volt ilyen gondod? Mármint a vizesedésre értem...
Jobbulást Neked! :)
Na, mi a helyzet azóta?
Ém szerdán voltam orvosnál, újra medrolt kaptam, 5 napig 16 mg, 5 napig 12, aztán 8, és majd megpróbáljuk 4-6-ra levinni.
Megkérdeztem ezt a reggel-este szedős dolgot. Azt mondta a dokim, hogy azoknak az ízületeseknek szokták a reggeli+esti szedést javasolni, akiknél jellemző az ízületi merevség. Ha nem, akkor jó egyszerre is reggel. Más beegségekben is inkább a napi egyszeri beszedés a jellemző, de nyilván vannak kivételek.
No, mára kaptam két kis ajándékot, pedig nem is kértem! :D Egyéb esetben biztos örülnék két új kis retikülnek, de bárhogy figyelgetem is magam a tükörben, jelenleg megszabadulnék tőlük, ja és nem is szemeim alatt hordanám őket.
Ez ugye vizesedést jelent?
Köszönöm , hogy elmondtad. Elmentem magamnak legalább értem miről van szó.
Cushing -rólhallottam..háát jobb lenne lekerülni.
Igen szedek quamatelt és Khaldyumot is.
Akkor nem egyedi eset volt. :) Nekem csak egy 5 hetes kúrát kell végigcsinálnom, de lassan már a felén túl is vagyok.
Egyébként nincs sem alul, sem felülműködésem, a doki is azt mondta, hogy ez a gyulladás a felső légúti panaszaim miatt alakulhatott ki. Én is olvastam már erről: [link]
De igaza lehet az előző hozzászólónak, hogy a szteroid okozhatott alulműködést...
Sajnálom. :( Az nagyon nem jó!
Most már jobban vagyok, a fogyás is megállt. Sőt! A 3,5 kg-ból 1-et vissza is híztam. :D
Tegnaptól ismét csak 1 szemet kell szednem. Volt szívdobogósodásom is, de már az is elmúlt. Lehet, sok volt a 2 szem. Már csak nem egészen 3 hét van hátra. :)
A mellékvesére nem hat, csak a Medrol egy kortikoszteroid, amit a mellékvesénk alapból is termel. A Medrol mellékhatásai tulajdonképpen mellékvese túltermelésből adódik, ugyanis, ha a gyógyszer mellett is ugyanúgy működik a mellékveséd, akkor azokból a hormonokból többlet lesz a szervezetedben. Ezt hívják azt hiszem Cushing szindrómának. De van akinél meg úgy működik, hogy a szervezet érzékeli, hogy gyógyszerrel beviszi ezt a hormont és ezért a szervezete nem termeli. Ezért nem szabad egyik napról a másikra abbahagyni a szteroidok szedését, hanem fokozatosan visszaszoktatni a szervezetet a normál működésre.
Egyébként nekem is pajzsmirigy probléma miatt alakult ki itp, amire a Medrolt szednem kellett.
Gyomorvédőt és Kaldyumot szedsz ugye?
Reggel vedd be étkezés után a gyógyszert.A mellékvesére hat és az is akkor kezd hormont termelni.-valahogy igy mondta az orvosom.
Először kicsit fogyok én is..majd a 4. hónaptól elszabadul a pokol és elkezdek hízni mégpedig rohamosan.Nekem per pillanat túlpörgött a pjazsmirigyem a gyógyszer szedésekor.
Ez nem nagy mennyiség amit szedsz, én 34 mg. --mal kezdtem néha 64.-el.
A későbbiekben arra figyelj akinek a pajzsmirigyével gond van bevonz egy másik immunbetegséget is gyakran..sőt én már nem is számolom hányadikat kapom bónuszként::(
ne aggódj, bízni kell abban, hogy minden rendben lesz :-)
nekem az alvással soha nem volt problémám (sőt, egy mormota vezsett el bennem), a ciklusom pedig minden segítség nélkül szép 28 napos :-) pedig a betegségem és a gyógyszerszedés előtt ez nem így volt.
persze, hogy lehet, sőt, lokálisan a terhesség alatt is adható olykor. olvastam lombikosokról, akik a beágyazódás segítségére éppen szteroidot kaptak!
nagyon nehéz megtalálni teherbeesés, terhesség idejére a megfelelő gyógyszert, ha muszáj valamit szedni, de van egy csomó olyan is, amit a tervezett teherbeesés előtt 6 hónappal abba kell hagyni, annyira káros lehet. a medrol ebből a szempontból pont nem ilyen, érdekes is, mert egyébként meg ezt adják (legalábbis az én betegségemnél, ízületi gyulladásban) utoljára, amikor más már nem használ.
Nekem mindig a holdvilágarc volt az első, ami előjött. Az nálam úgy kezdődött, hogy először a szám kezdett egy kicsit dagadni. Nem feltűnően, csak kicsit húsosabbnak látszott, aztán az arcom majd végül lett egy kicsi tokám. Viszont ez a gyógyszer abbahagyása után viszonylag gyorsan helyreállt.
További mellékhatásai nálam: az arcom szőrösödött, nem durván, csak szőke pihék nőttek, de az elég sűrűn. Állandó szénhidrátéhség, kiló számra tudtam volna az édességet falni, nyilván ennek is volt köszönhető a hízás. Próbáltam figyelni az étkezésre, de azért csak többet ettem. A gyomrom nagyon meggyengült tőle, sokszor annyi gyomorsavam volt tőle, hogy úgy éreztem mintha az egész testemben tüzes víz keringene. Az emésztésem azóta se a régi. A térdem és a derekam nagyon fájt és a fogaim is töredeztek, szóval valószínűleg a csontjaimat is gyengítette.
Hozzátenném, hogy nekem mellette más gyógyszert is kellett szednem (illetve azt még most is szedem), aminek sok mellékhatása megegyezik a Medroléval. Szóval, amit leírtam ne ijesszen meg, mert nálam tuti, hogy a másik gyógyszer is bekavart.