Mazsolás túrópuding recept

25 dkg túró
10 dkg vaj
ízlés szerint édesítőszer
2 tojásfehérje
5 dkg mazsola
10 dkg búzadara
2 dl tejszín
A Mazsolás túrópuding elkészítési módja:
A búzadarát beletesszük a forró, tejbe és állandó keverés közben sűrűre főzzük. A vajat, a tehéntúrót, az édesítőt habosra keverjük, és a mazsolát is hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a kihűlt búzadarához keverjük. A masszát forró gőz fölött lassan főzzük. Amikor kellően besűrűsödik, tálbaa öntjük (egy formába). Habbal díszíthetjük a tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zena01, 2008. okt. 12. 22:42
A mazsolás túrópuding elkészítési módja és hozzávalói.