Második Pfizer oltás utáni mellékhatasok? (tudásbázis)
Nem linkeltem be, és nem nagyon gyakorinak hívtam.
A fórumonindító kérdésére válaszoltam, mert lehet, hogy itt senkinek sem szúrt a szíve oltás után, de a visszajelzések alapján mégis megukrik ez a panasz, főleg a 2. oltás után, így nem zárható ki, hogy ez az oltás mellékhatása, főleg, ha fiatal férfiról van szó.
A vírussal való veszélyeztetettség lehetőségének nincs köze a fórumhoz. Nem erről szól.
Jól tetted, hogy megosztottad a hírt, de a jelzők nem illettek rá. Más fórum van az oltás vs vírus szükségességének megvitatására. (egyébként 10 korosztálybeli ismerősömből 4en elkapták, és 1 még most is küzd a szövődményekkel. Nem reprezentatív minta.)
Akkor mondhatod, hogy nagyon gyakori, ha minden 10 oltottból 2-3 esetben ez előfordul.
Akkor ez a vírusra lefordítva, az említett korosztálynak 0 esélye van maradandó károsodást szenvedni a kovidtól, míg az oltástól, kaphat szívizomgyulladást (is), kicsit nagyobb eséllyel, amiből 19%, hogy nem épül fel.
Érted, hogy mit nem értesz?
Nem baj, hogy belinkelted. Nem baj, hogy felhívod rá a figyelmet. A gond, hogy nagyon gyakorinak titulálsz valamit, amiről ez még nem bizonyosodott be. Részemről ennyi, mert így meddő a dolog, ha nem érted, mi a gond.
A mellékhatásokról pedig fontos beszélni!
Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy kísérleti vakcina! (Senki sem vállal érte felelősséget, te írod alá) A rövid távú mellékhatások mostanában derülnek ki, a hosszútávúak pedig csak ezután.
Ahogy a vírusnak, úgy az oltásoknak is vannak kockázatai, mellékhatásai. Az eddigi tapasztalatok alapján a vírus inkább az idősebb korosztályra van rosszabb hatással, míg az oltás inkább a fiatalabbakra. (utána lehet nézni, hogy pl. a H1N1 oltás(ok)nak melyik korosztályra milyen és mekkora arányú volt a mellékhatása)
Betegtájékoztatókban a nagyon gyakori: 10 esetből több mint 1,gyakori: 10 esetből 1,nem gyakori: 100 esetből 1, ritka: 1000 esetből 1. Általában. De van, ahol a ritka pl 1-nél kevesebb. Ez az átlag osztályozás, egyes gyógyszerek esetében eltérnek ettől, de ez az átlag. Akkor ezek alapján gyakori szerinted?
Gyógyszer és gyógykészítményeknél nem a te definíciód érvényes.
Nem gyakori. Nagyjából ezer esetet jegyeztek az USA-ban többmillió oltás után. Ne kelts már felesleges pánikot. Köszi.
Ja és ez sem mind Pfizer oltás után, tehát ez a szám elenyészőnek mondható.
Sziasztok, nektek volt barmifele mellekhatas az oltas utan?
En nagyon gyengenek erzem magam, a szivem is szur (emiatt tegnap mar voltam orvosnal), es faj a fejem, erotlen vagyok, olyan mintha egne a testem😒
Nektek mik voltqk a mellekhatasok?
(3napja oltottak)
További ajánlott fórumok:
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- A 18 hónapos oltás után volt valami mellékhatás a gyermekednél?
- Akik már beadatták a Pneommococcus elleni oltást, volt valami mellékhatás vagy utótünete a babának?
- Moderna oltás tapasztalatok, mellékhatások
- Bexsero oltást beadattátok a gyermekeiteknek? Volt valami mellékhatása?
- A Pfizer vakcina második adagja után miért vannak olyan durva mellékhatások?